Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet Troubleshooting Guide


25 Jul 2009   #9
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 
Internet Troubleshooting Guide

Dinesh's Complete Internet Troubleshooting Guide

...

My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2009   #10
Leslie

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dinesh View Post
Hi Leslie what is not working for you?
Well I thought that the whole process didn't help me solve my problem, but now im not so sure cuz today my internet is working perfectly, but i don't know what i did to solve it.

anyway thanks for the help.

My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2009   #11
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

Glad to hear that you got it sorted.
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2009   #12
leakingpaint

Windows 7
 
 
Sorry for the bump

Hi
Really hope someone can help me

Windows 7 64bit.
Tested in Opera 10, Chrome, IE8, Firefox 3.5
I can ping any address on my workgroup
I can ping my router (default gateway) but the first packet always takes much longer than the other sent packets e.g first packet takes 48ms and the rest only take 2ms

I cannot ping my own IP address
Removing Avast, ZoneAlarm and disabling Windows Firewall make no difference
Flushed DNS doesn't work

Web browsers perform slow and often don't load, I have to refresh or come back later
Downloads time out after a few minutes
I have to use a download manager to get files larger than a few megs
My IP Address is manually configured and DNS settings were provided by my service provider.

Been at this for a few days without luck and really don't want to reformat. Any help will really be appreciated

Thanks
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2009   #13
leakingpaint

Windows 7
 
 
Vista 64 worked fine

*edit*
I've set my PC to use dual boot (Vista 64 & Windows 7 64) I used the upgrade option.
Internet on Vista OS works, downloads are usually stable.

Zonealarm was preventing me from pinging my own IP Address on the Windows 7 OS, however, uninstalling Zonealarm doesn't seem to improve my Internet stability or downloads.

Download speed with Free Download manager is acceptable. I will quite often be downloading something and while the download is running perfect, I can't browse the Internet....what?!
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2009   #14
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

Hi there, uninstall all the security softwares and network related programs, for example: Download manager and firewalls. Then try browsing the internet and see if everything works the way it should. I guess in your case, the culprit is zone alarm....

Good Luck,
Dinesh.
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2009   #15
leakingpaint

Windows 7
 
 
Already tried

Thanks for the reply

I did uninstall all security and disable Windows Firewall. My downloads still time out with any browser.

Under device manager I have an exclamation mark next to Teredo Tunneling Pseudo-Interface (It appears under network adapters) I've already updated my network drivers (mobo Asus P6T)
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2009   #16
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

Yep that shows its a driver issue.Uninstall the ethernet driver from device mgr and restart your computer to see if that helps.
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2009   #17
freedoomer

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Hi everyone, I have a question and I think I've found the right place.

I use Windows 7 64-bit and everything runs ok. But a few weeks ago I came up with this strange behavior. Internet works ok, I can access web sites from my browser and download files without any problems, and the speed is ok too. But the notificacion icon near the clock still shows the YELLOW TRIANGLE, saying NO INTERNET ACCESS!!

It's obvious that there is a problem. I did all the necessary diagnostics from Control Panel, but nothing is detected. I repeat, everything is OK except for that warning near the clock. The connection between my PC and the network is fine but there is a RED CROSS between the network and internet.

What can that be? Thanks for any help!
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2009   #18
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by freedoomer View Post
Hi everyone, I have a question and I think I've found the right place.

I use Windows 7 64-bit and everything runs ok. But a few weeks ago I came up with this strange behavior. Internet works ok, I can access web sites from my browser and download files without any problems, and the speed is ok too. But the notificacion icon near the clock still shows the YELLOW TRIANGLE, saying NO INTERNET ACCESS!!

It's obvious that there is a problem. I did all the necessary diagnostics from Control Panel, but nothing is detected. I repeat, everything is OK except for that warning near the clock. The connection between my PC and the network is fine but there is a RED CROSS between the network and internet.

What can that be? Thanks for any help!
Go t odevice mgr and uninstall network adaptor and restart your computer.
Or set up a new internet connection.
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2009   #19
leakingpaint

Windows 7
 
 
Uninstalled driver

I uninstalled the the network adapter that was giving an error and it hasn't reinstalled automatically so no errors in device manager.

I'll be downloading some stuff later and will let you know if there are any problems - I really hope it solves the problem.
My System SpecsSystem Spec
Comment

 Internet Troubleshooting Guide




Tutorial Tools



Similar help and support threads for2: Internet Troubleshooting Guide
Windows 7 Tutorial Category
Troubleshooting Internet Explorer Issues Tutorials
Windows Media Player Troubleshooting Guide Tutorials
troubleshooting frequent DSL internet drops Network & Sharing
Unidentified Network, no internet access, troubleshooting Network & Sharing
Outlook - General Troubleshooting Guide for Issues Tutorials
Internetwork Troubleshooting Guide Tutorials

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:34 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33