Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Applcation won't install in XP mode

21 Nov 2010   #1

windows 7 Ultimate x64
 
 
Applcation won't install in XP mode

I've been installing XP applications in XP Mode for a while with no issues. Today I tried to install TextBridge Pro 11 and received the following message:
"This installation could not be opened. Contact the application vendor to verify that this is a valid windows installer package."

I varified that the software would install on a PC with XP as it's main operating system.

I searched the internet for issues that seemed similar. I updated Windows installer to 4.5, I reset the installer service to automatic from manual, temporaily disabled antivirus and the firewall, and restarted and rebooted several times with the same result.

Again this is the first application I tried to install that has given me any issues.

Because the application installed in a normal XP environment, I tend to think it has something to do with virtualization. Has anyone encountered similar issues? Any help would be appreciated.

My System SpecsSystem Spec
22 Nov 2010   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Does it have an executable file, or an .msi and exe. I would try using one or the other.

Did you run a Microsoft update and see if there are any updates.

outdated versions of msi.dll and msiexec.exe will cause that error. Running Microsoft Update should resolve the problem.
My System SpecsSystem Spec
22 Nov 2010   #3

windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks for the help. I ran windows update several times. Tried running the exe and the msi, but still keep getting the same error
My System SpecsSystem Spec
.


23 Nov 2010   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by PeteMar View Post
Thanks for the help. I ran windows update several times. Tried running the exe and the msi, but still keep getting the same error
Try running the .msi in a windows command prompt with a space , then /passive command after it.
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2010   #5

Windows 8 Professional
 
 

Do you have enough HD space allocated to the Virtual Machine?
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2010   #6

windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by windrider View Post
Quote   Quote: Originally Posted by PeteMar View Post
Thanks for the help. I ran windows update several times. Tried running the exe and the msi, but still keep getting the same error
Try running the .msi in a windows command prompt with a space , then /passive command after it.
tried runnig in with the /passive install flashes and it's done. I ran it without the /passive to verify the syntax was correct and got the previous error.
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2010   #7

windows 7 Ultimate x64
 
 

also checked and have 117GB of free space
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2010   #8

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by PeteMar View Post
Quote   Quote: Originally Posted by windrider View Post
Quote   Quote: Originally Posted by PeteMar View Post
Thanks for the help. I ran windows update several times. Tried running the exe and the msi, but still keep getting the same error
Try running the .msi in a windows command prompt with a space , then /passive command after it.
tried runnig in with the /passive install flashes and it's done. I ran it without the /passive to verify the syntax was correct and got the previous error.
It is very quick installing with the /passive command. Not doubting you but did you check to see if there was the program icon on desktop after.

Not really sure the problem unless I try installing this program myself to my Windows Xp mode.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #9

windows 7 Ultimate x64
 
 

Sorry for the confusion. What I ment was running with /passive caused the installer to to start, then then disappear. Running without the option gives me the original error I started with "This installation could not be opened. Contact the application vendor to verify that this is a valid windows installer package."

This tells me running in with /passive still terminates, i just didn't get any messages.

To date it is only this one package tha won't install in xp mode. Again it will install on a normal xp machine. I am inquiring to the company for support but because the product is a previous release i think I know what their reply is going to be (upgrade).
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #10

windows 7 Ultimate x64
 
 

windrider, I can send you a copy the msi. There shouldn't be any legal issues since you wont be able to register or use the product with out the serial number. Let me know if and how you want to proceed.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Applcation won't install in XP mode





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Applcation won't install in XP mode
Thread Forum
Installed XP Mode English, Need to install Japanese XP mode Win7 Ult Virtualization
Block Applcation Access to a Folder General Discussion
XP Mode Install corruption? Virtualization
Cant install windows xp mode ! need help ! Virtualization
Trying to install Win XP mode Virtualization
How to install software on XP mode? Virtualization
Link to install XP mode for Win 7 RTM (not RC)..? Virtualization

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:35 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33