Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Integration Features Error

05 Oct 2011   #1

Windows 7 Professional 64-bit
 
 
Integration Features Error

Hello. After XPMode working flawlessly, it is all of a sudden giving me errors. When I lanuch it, it takes a very long time, the green bar goes all the way till the end where it says "Starting the virtual machine", then it errors out stating, "Could not enable integration features". Nothing was changed. I cant use my XPMode applications either.

Any ideas????

My System SpecsSystem Spec
.

05 Oct 2011   #2
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

You should try a system restore in your XPmode virtual machine .
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2011   #3

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

thanks...how do i do that if i cant access xp mode?
My System SpecsSystem Spec
.


05 Oct 2011   #4
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

Sorry I dont know the answer ... mine is Home Premium , and I use VMWare . Still, backups are always good .

I am sure that very shortly you will get your answer.
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2011   #5

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

how do i access the bios of the virtual pc?
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2011   #6
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by shaha View Post
how do i access the bios of the virtual pc?
In Vmware, I use VM > Power > Power on to bios . I guess there is some similar mechanism in XPmode too.
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2011   #7

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Its the DEL key when the virtual pc comes up....
I just uninstalled and reinstall virtual pc entirely. I had to sacrafice all my installed applications; however, that didnt help. When I now launch virtual pc, it tries to boot using the network adapter as if there is no hard disk. It eventually stop and says to select a proper boot device...please help.....
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2011   #8
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

XP mode is a Pre-installed guest os ... so if it is a problem at the first run, better you download Virtual PC, XP Mode and updates once again ... the previous download might be corrupted . A helpful tutorial about all of this is here ....

Windows XP Mode - Install and Setup
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2011   #9

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Thanks. I did just that. I uninstalled everything and re-downloaded and install again. I lost all my apps but thats fine. I couldnt use it anyway.
Another question: do you know if Microsoft has an official place where people can get support for the virtual pc?
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2011   #10
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

You may contact social.technet.microsoft.com/Forums .
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Integration Features Error




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:12 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33