Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Vmware - Could not find component on update server.

12 Feb 2012   #11
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Hi Kado,

See strollins post - seems to be a bug in that version. I get exactly the same message as you do.

Regards,
Golden


My System SpecsSystem Spec
.
12 Feb 2012   #12
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

Yes Golden but I thought jimbo had it working. Perhaps not though.
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2012   #13
jimbo45

Linux CENTOS 7 / various Windows OS'es and servers
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kado897 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by jimbo45 View Post
Hi there
You need to install vmware tools from the VMWARE menu screen -- I couldn't get it to work via the install button in the VM.

Power on your VM in WINDOWED mode -- then when it's up and running use the MENU VM===>install vmware tools.

This should work.

Cheers
jimbo
That doesn't work for me jimbo.

Attachment 198037
Hi there
I'll try again for you

What VM were you trying to start
I'll re-install vmware again and take screen shots.

I'm currently running some XP and W2K3 VM's but installing vmware tools should not be a problem.

Re-install of the W2K3 server and VMWARE tools didn't give me any problem |

Here's my screenshot -- no prob installing vmware tools on W2K3 Server VM on vmware player -- build 4.01 528992 host system W7 X-64 Ultimate. (I usually use vmware workstation rel 8 but just tested this on vmware player to ensure my originals instructions were working OK -- seems fine for me).

I'll have to do some more research as I can't re-create your problems.

Cheers
jimbo


Attached Thumbnails
-vmwaretools.png  
My System SpecsSystem Spec
.

12 Feb 2012   #14
strollin

W7 Ult desktop, W10 laptop, W10 laptop, W8.1 tablet
 
 

Jimbo45 - Are you using ver 4.02 of VMWare Player? I just went ahead and upgraded to 4.02 and I get the "... couldn't find component on server..." message when I attempt to update vmtools. I do have VMTools installed and running, when I check the "About VMTools" box it says it is running version 8.4.6. What version are you seeing?

I just checked the VMWare Player forums again and there are still multiple complaints about this.
My System SpecsSystem Spec
13 Feb 2012   #15
jimbo45

Linux CENTOS 7 / various Windows OS'es and servers
 
 

Hi there
this might be a *Mea Culpa* but I did an upggade from version 4.0.1 build-528992 .

I'll try again installing 4.02 from Scratch.

I'm really busy at work at the moment so it might take me a day or two.

Cheers
jimbo
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2012   #16
byroniac

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello Everyone:

I have VMware Player 4.02 and I cannot get it to work as well.

It is trying to use the site https://softwareupdate.vmware.com/cds which is empty.

As a workaround, I went here to the Operating system Specific Packages (OSP) page:

Operating System Specific Packages Home Page

From there, I found a link to go to the download site.

Index of /45848/tools

What I needed was the latest VMware Tools for Windows guests. I don't know if this is the best version, but it worked for me.

Index of /45848/tools/esx/latest/windows/x86

And I downloaded the following file (in my guest OS, 32-bit Windows XP mode):

http://packages.vmware.com/tools/esx...19389-i386.exe

I hope this helps. If you go up to /tools/esx/latest there are several other tools packages to download. I guess this is what I will have to do until VMware decides to fix this problem.
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2012   #17
byroniac

Windows 7 Ultimate x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2012   #18
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

You can get a previous version of VMPlayer which has the tools If you go to the download page VMware Player 4.0
Scrollto the bottom of the page and click history.

-screenshot112_2012-02-18.png

-screenshot113_2012-02-18.png


My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2012   #19
byroniac

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks for the tip! But I don't want to downgrade. It used to work. I'd rather VMware fix this bug.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2012   #20
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by byroniac View Post
Thanks for the tip! But I don't want to downgrade. It used to work. I'd rather VMware fix this bug.
I agree, but it is a workaround and 4.0.2 is not much different to 4.0.1.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Vmware - Could not find component on update server.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
VMWare Server will not run.
So basically I installed VMWare Serrver because it was the only free virtulizer that will allow me to run my XP partition from within my 7 partition. however, after reboot I tried to launch the GUI by clicking on the browser shortcut, but Chrome and IE8 cannot connect and so they timed out (as if...
Virtualization
VMware Player? VMware Server?
I did a search on the various VMware threads but I have to admit got a little confused after a while. I have installed WVPC and XPM and have some apps set up in XPM. But I am a little disappointed with the speed, or lack of, of the virtual environment. I've seen a number of posts which suggest that...
Virtualization
VMWARE Server - anybody here use it
Hi all Now I have a nice 16GB QUAD machine at home I was thinking of using VMWARE SERVER to fire up several Virtual machines (XP / W7) . One of these would be RDP enabled - logging on to this one would allow access to the rest of the internal network. I'm thinking of using windows server 2008...
Virtualization
XP Mode / VMWare Server
Hi, I have some trouble with XP Mode and VMWare Server. First I installed VMware Server 2 and had a Vmware Guest with XP -> worked After that I installed the XP Mode -> worked but the VM's not longer. So I uninstalled the XP Mode and Virtual PC -> successfully And after uninstallation...
Virtualization
vmware server vs vbox vs vmware workstation
Hi all W7 x-64 host 4GB RAM dual core 2.3 ghz cpu. Host CPU usage with 1 XP pro SP3 2GB Virtual machine running a file copy of a 2GB file. Host machine not running any other app. Virtual Box 24% Vmware workstation 19% Vmware server 11%. Now this shouldn't be taken as a rigorous...
Virtualization
VMWare Server NAT problem
I am using VMWare Server 2 on my Windows 7 Workstation. Guest OS is FreeBSD, but it is not important. I could not connect to any host (except master IP) from Guest OS when I am using NAT. But I can ping any host. I have not problems when I use bridget network. I have tried to disable...
Virtualization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App