Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Vmware - Could not find component on update server.

10 Feb 2012   #1
bonedriven

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 
Vmware - Could not find component on update server.

Hi forum.

I've just uninstalled my Vmware player v3 and installed Vmware player 4.0.2. Now I can never install/update vmware tools in my vmware machine. If I click on the menu "Reinstall vmware tools" or click on the pop up at the bottom "update vmware tools" I only get this message " Could not find component on update server. Contact VMware Support or your system administrator."

I have tried reinstalled Vmware player 4.0.2 but still have this problem. I have no internet problem with my computer. Everything else works fine.

Thank you for your help!

Edit: Built in Windows 7 firewall and no other security programs running in the background.


My System SpecsSystem Spec
.
10 Feb 2012   #2
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Hi,

I have exactly the same problem - I wondered if it's required (with version 4.0.2) to upgrade to get the VMWare tools?

Lets see if anyone else has the same issue.

Regards,
Golden
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #3
bonedriven

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
Hi,

I have exactly the same problem - I wondered if it's required (with version 4.0.2) to upgrade to get the VMWare tools?

Lets see if anyone else has the same issue.

Regards,
Golden
Maybe you have run into this thread too.

And the first step: "fist download VMWare Tools for Linux from official website and once you complete the downloading then make click on the *.exe file"

But it seems that I can't find Vmware tools for linux from official website.
My System SpecsSystem Spec
.

10 Feb 2012   #4
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Mmmm. I'm not sure.....I've asked Jimbo to have a look at this when he gest the time. He seems very knowlegable when it comes to VMWare, so lets see if he has any suggestions.

Regards,
Golden
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #5
hummer7

Windows 7
 
 

As I described in a separate thread, I installed VM Playesr 3.1.5 with XP Mode. That is just two days ago.
When I opened VM Player, it prompted to download Vm Player 4.01 (not 4.02). Leave it for a few minutes. Then, it starts to download. I let the computer does the job. It automatically reboot the computer and uninstalled v. 3.1.5. The computer rebooted by iteself and started to install v. 4.01. Everything goes smoothly. A few minutes later, it will prompt to download VM tools ( I assume that thse are for v. 4.01). It downlaoded and insalled. Just be patient. Save your energy. Let the computer does the job. My VM Player runs excelelnt now (but with minor two errors which I am going to post soon).
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #6
strollin

W7 Ult desktop, W10 laptop, W10 laptop, W8.1 tablet
 
 

Apparently it's a known issue but VWWare hasn't fixed it yet. The workaround, according to the VMWare Player forum, is to use an older version of VMWare Tools until VMWare gets around to uploading the files for the new version.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #7
bonedriven

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

OMG, I have had enough problems with linux. I have tried so hard to make the shared folder to work with no success. Thought I might need a newer version of Vmware. Now this damn thing is causing problem too...
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #8
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Thanks strollin
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2012   #9
jimbo45

Linux CENTOS 7 / various Windows OS'es and servers
 
 

Hi there
You need to install vmware tools from the VMWARE menu screen -- I couldn't get it to work via the install button in the VM.

Power on your VM in WINDOWED mode -- then when it's up and running use the MENU VM===>install vmware tools.

This should work.

Cheers
jimbo
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2012   #10
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jimbo45 View Post
Hi there
You need to install vmware tools from the VMWARE menu screen -- I couldn't get it to work via the install button in the VM.

Power on your VM in WINDOWED mode -- then when it's up and running use the MENU VM===>install vmware tools.

This should work.

Cheers
jimbo
That doesn't work for me jimbo.

-screenshot111_2012-02-12.png


My System SpecsSystem Spec
Reply

 Vmware - Could not find component on update server.




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
VMWare Server will not run.
So basically I installed VMWare Serrver because it was the only free virtulizer that will allow me to run my XP partition from within my 7 partition. however, after reboot I tried to launch the GUI by clicking on the browser shortcut, but Chrome and IE8 cannot connect and so they timed out (as if...
Virtualization
VMware Player? VMware Server?
I did a search on the various VMware threads but I have to admit got a little confused after a while. I have installed WVPC and XPM and have some apps set up in XPM. But I am a little disappointed with the speed, or lack of, of the virtual environment. I've seen a number of posts which suggest that...
Virtualization
VMWARE Server - anybody here use it
Hi all Now I have a nice 16GB QUAD machine at home I was thinking of using VMWARE SERVER to fire up several Virtual machines (XP / W7) . One of these would be RDP enabled - logging on to this one would allow access to the rest of the internal network. I'm thinking of using windows server 2008...
Virtualization
XP Mode / VMWare Server
Hi, I have some trouble with XP Mode and VMWare Server. First I installed VMware Server 2 and had a Vmware Guest with XP -> worked After that I installed the XP Mode -> worked but the VM's not longer. So I uninstalled the XP Mode and Virtual PC -> successfully And after uninstallation...
Virtualization
vmware server vs vbox vs vmware workstation
Hi all W7 x-64 host 4GB RAM dual core 2.3 ghz cpu. Host CPU usage with 1 XP pro SP3 2GB Virtual machine running a file copy of a 2GB file. Host machine not running any other app. Virtual Box 24% Vmware workstation 19% Vmware server 11%. Now this shouldn't be taken as a rigorous...
Virtualization
VMWare Server NAT problem
I am using VMWare Server 2 on my Windows 7 Workstation. Guest OS is FreeBSD, but it is not important. I could not connect to any host (except master IP) from Guest OS when I am using NAT. But I can ping any host. I have not problems when I use bridget network. I have tried to disable...
Virtualization

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App