Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Virtual XP - No Record & No External Sound

13 May 2012   #1

Windows 7 Professional 64-bit
 
 
Virtual XP - No Record & No External Sound

[Win-7 Pro 64-bit with free XP-Pro virtual machine]

I tried another forum with this, but didn't have any replies, so I'll try this forum as a last resort before uninstalling it as it's more hassle than it's worth:

I have set up a VM. It was working fine yesterday apart from the networking which I now have operative. However:

Yesterday the attached USB soundcard was working fine when activated for both playback and record. Today it isn't.

It is available in the USB dropdown as unknown device. Attaching it allows me to hear external sounds. Releasing it stops the sounds, so it is being recognised at some level or other. System sounds come through the host machine's sound system.

There is only an 'MS RDP Audio Device' in Control Panel|Sounds for playback; there is no record. Yesterday it was a (virtual) Soundblaster with the USB device available as an alternative in both Record and Playback.

The USB SC is a good quality device with a combined Mic and Digital input and a stereo output. Although there is a USB expansion card fitted to the host machine, the USB sound device is not on it.

Any ideas?

My System SpecsSystem Spec
.

14 May 2012   #2

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cheemag View Post
[Win-7 Pro 64-bit with free XP-Pro virtual machine]

I tried another forum with this, but didn't have any replies, so I'll try this forum as a last resort before uninstalling it as it's more hassle than it's worth:

I have set up a VM. It was working fine yesterday apart from the networking which I now have operative. However:

Yesterday the attached USB soundcard was working fine when activated for both playback and record. Today it isn't.

It is available in the USB dropdown as unknown device. Attaching it allows me to hear external sounds. Releasing it stops the sounds, so it is being recognised at some level or other. System sounds come through the host machine's sound system.

There is only an 'MS RDP Audio Device' in Control Panel|Sounds for playback; there is no record. Yesterday it was a (virtual) Soundblaster with the USB device available as an alternative in both Record and Playback.

The USB SC is a good quality device with a combined Mic and Digital input and a stereo output. Although there is a USB expansion card fitted to the host machine, the USB sound device is not on it.

Any ideas?
Never mind - I've uninstalled the useless thing!
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #3

Any and All
 
 

There's a boolean /sound setting in the .vmc file.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Virtual XP - No Record & No External Sound




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Virtual XP - No Record & No External Sound
Thread Forum
my sound will not record loud enough Sound & Audio
Cannot record sound from into Windows.... Sound & Audio
Line-in recording device gone. Want to record from my external stereo. Sound & Audio
Can not record sound (only with microphone) Sound & Audio
Record from sound card Sound & Audio
Record any sound Sound & Audio
Can't record my line in sound, using USB sound device and windows 7 Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:15 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33