Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Display setting problem with LinuxMint13 and VMWare Player

18 Jun 2012   #1
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 
Display setting problem with LinuxMint13 and VMWare Player

G'day,

I have several versions of LinuxMint (9, 11 and 12) as well as a few other distros running perfectly at 1920 x 1080 resolution (my native resolution) under VMWare Player. I have never had a problem specifying this resolution, without or without the VMWare tools installed.

Recently I also installed LinuxMint13, but for some reason the 1920 x 1080 resolution is not available for selection. Unfortunately I don't how to (or even its possible) to manually specify a 1920 x 1080 resolution? Perhaps there is a sudo command from a terminal I can run to do this? Can anyone suggest anything?

I am using the host setting for monitors in VMWare Player as shown below.

Thanks,
Golden




Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.
18 Jun 2012   #2
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

I've installed LM 13 with the Mate desktop on VirtualBox with no problems. It even installed a version of Guest Additions without me asking. It runs full screen ok with me only 1366x768 though. I am currently downloading Cinnamon but its slow as I am being throttled. I will report back with results.


My System SpecsSystem Spec
19 Jun 2012   #3
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Cheers Keith. I forgot to mention that this is with Cinnamon.
My System SpecsSystem Spec
.

19 Jun 2012   #4
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

No problem Golden. I wanted to install both anyway.

Cinnamon seems a little bit flakey still.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Display setting problem with LinuxMint13 and VMWare Player




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
VMware Player
Hello I have tried 6 times to install the player but I get the message in the attachment I cannot understand but perhaps you can. Thank you
Virtualization
USB problem with VMware Player
Getting this error when I power up an XP VM; "Host USB device connections disabled." The connection to the VMware USB Arbitration Service was unsuccessful. Please check the status of this service in the Microsoft Managment Console. When I go into managment - services VMware USB Arbitration...
Virtualization
Problem setting up second display
I am trying to set up a duo monitor display with an old dell m782 monitor I got for free from my school. My computer detects that its there, but there is no picture on the monitor. When I press the menu button it says MONITOR IN POWER SAVE MODE ADJUST WITH PC. in a blue and grey box that stays in...
Hardware & Devices
Paragon GoVirtual/VMware Player and DELL pre-install XP problem
:cry:I had no problem creating the virtual machines as described in Paragon's instructions. The Win7 wouldn't load in my DELL XP but I just put it down to lack of patience on my part. However, VMware Player won't let me log on with my XP virtual. The XP virtual machine was created from my work...
Virtualization
Vmware WKS 7.1 and vmware player 3.1 KILLS XP Mode
Hi all You can try the new versions of vmware player (3.1) FREE and Workstation (7.1) - Commercial http://communities.vmware.com/community/beta/ws I think now that you can launch applications directly in UNITY mode with these new releases it should eliminate the need to use XP mode at all -...
Virtualization
VMware Player? VMware Server?
I did a search on the various VMware threads but I have to admit got a little confused after a while. I have installed WVPC and XPM and have some apps set up in XPM. But I am a little disappointed with the speed, or lack of, of the virtual environment. I've seen a number of posts which suggest that...
Virtualization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App