Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Having trouble installing Windows XP mode.

26 Oct 2009   #1
HughShaw

Windows 7 Professional (x64)
 
 
Having trouble installing Windows XP mode.

As per instructions, I installed Windows XP mode first, then Windows Virtual PC. I installed to "C:\Program Files (x86)\Windows XP Mode" instead of the default. After creating the password (is there any way to avoid this?), I always get the error message...

Cannot start Windows Virtual PC while another virtualization software is running. Please close the other virtualization software and try again.

I don't think any thing else is running, but I exited the "MagicISO Virtual CD/DVD Manager" with no luck. I haven't tried uninstalling MagicISO because I need the program. Any suggestions?


My System SpecsSystem Spec
.
26 Oct 2009   #2
swarfega

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Looks like you downloaded the 32-bit version.
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2009   #3
HughShaw

Windows 7 Professional (x64)
 
 

Thanks for the advice. Actually I just installed it into that directory because the default directory they've chosen is too complicated to find. I'm 99% sure I downloaded the 64-bit version.

Edit: I tried installing into the "Program Files" directory and get the same message.

2nd Edit: I just tried uninstalling MagicISO with no luck.
My System SpecsSystem Spec
.

26 Oct 2009   #4
HughShaw

Windows 7 Professional (x64)
 
 

After doing a search, the problem seems to be due to my Gigabyte motherboard or due to my processor. I'm going to update the BIOS and report back.

Edit: Problem fixed! For anyone else having this problem, just go to the Gigabyte website, find your motherboard BIOS, download the latest version, put it on a floppy, reboot and press Del then F8, and the rest is self explanatory.
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2009   #5
garysgold

Vista Ult 64 bit Seven Ult RTM x64
 
 

Glad you got it sorted and thanks for posting your fix.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Having trouble installing Windows XP mode.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Trouble installing Windows 7 on New PC
I just built a new PC and am having trouble installing Windows 7. It loads the disc (says Windows is loading files) then on the blue screen where it says setup is loading, the PC just restarts. I have two discs I tried and two cd drives (1 blu-ray, 1 normal), same thing on each. It has a 8 core AMD...
Installation & Setup
Having trouble installing Windows 7
Hello I'm having trouble installing a new copy of Windows I purchased. A little background before I get into the details, I'm currently running some ancient parts. A ECS geforce 6100 mobo, AMD Athlon Dual Core, 4 Gb of DDR2, 160 Gb Maxtor hard drive (sata), a brand new Pioneer DVR (sata), a Nvidia...
Installation & Setup
Trouble Re-installing Windows 7
Hi Guys, Thanks for reading. I am doing a friend a favour by reinstalling his Windows 7 Premium. x32. I have done this a fair few times without any problems on lots of different computers. Including my own, several times. There isn't usually an issue. I am somewhat a novice and am...
Installation & Setup
Having trouble installing Windows 7 64 bit.
Hello, recently I figured out that the amount of ram I am going to order is too much for Windows Professional 32 bit. So I was trying to do a clean install of the 64 bit version from my cousins disk, but it stopped immediately at "Windows is loading files", then gives me an error "0xc00000e9". So I...
Installation & Setup
Trouble Installing Windows 7
I built a new computer just last week and I installed windows XP on it without any trouble. Then I tried to install windows 7 professional x64 and every time i do it, I get one of two Blue error screens. If it cuts off before the instal can even begin, it says A problem has been detected and...
Installation & Setup
Trouble with installing Windows 7 64 bit
I am getting a blue screen after the first reboot, I can't read it since it goes off the edges of the screen. I have run the windows 7 utility and it only said that I needed to do a custom install, please help.
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:38.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App