Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows XP Mode RTM Bug?


30 Oct 2009   #1

Windows 7
 
 
Windows XP Mode RTM Bug?

Hello, I have installed windows xp mode on my windows 7 ultimate machine, everything is good, i have an i7 processor so I can run windows xp mode with no problems, but I installed office 97 for testing purposes, and after the installation is done i can run it with no problems but I cannot see the "windows xp mode applications" folder in the win 7 start menu...
basically this is what I see:



But it should look like:




As u can see I should have a folder with the name Windows XP Applications.

But I dont and im using the RTM version of XP mode.

I should mention that I am using the win 7 in spanish and XP Mode in spanish too (x64 version)

I also checked this options and all of that and everything is fine

Any solution?

PS: Thanks mod for moving this thread to the right location. XD

My System SpecsSystem Spec
.

30 Oct 2009   #2

Win7 Ultimate 64bit
 
 

You will see the folder once you actually install some programs in XP Mode. This menu mirrors the icons in XP's Start\Programs menu. More specifically, the "C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs" folder.
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #3

Windows 7
 
 

As I mention. I already installed office 97 in WIndows XP mode
My System SpecsSystem Spec
.


30 Oct 2009   #4

Windows 7 Professional (x64)
 
 

Why don't you just create your own folder, then copy and paste what you need over? It might be a bug, but that's what I would do.

Also, some of my programs didn't get auto-published so I copy and pasted them over. Works for me...
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #5

Windows 7 Ultimate RTM (Technet)
 
 

Office 97????
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #6

Windows 7 Professional 64-bit from MSDNAA
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MacGyvr View Post
Office 97????
He did say it's for "testing purposes". For what it's worth, I install Visual Basic 3 and an old version of Netscape Navigator (both 16-bit apps) in XP Mode and it put the icons into my start menu fine. :P
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #7

Windows 7 Professional (x64)
 
 

Wow, you have Netscape Navigator. Brings back the old memories!
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #8

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by HughShaw View Post
Why don't you just create your own folder, then copy and paste what you need over? It might be a bug, but that's what I would do.

Also, some of my programs didn't get auto-published so I copy and pasted them over. Works for me...
Thanks! I was thinking about something similar. I will try and see if it works
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows XP Mode RTM Bug?




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:59 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33