Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Pro XP Mode Wireless NIC won't join Domain

03 Nov 2009   #1

Windows 7 Professional
 
 
Windows 7 Pro XP Mode Wireless NIC won't join Domain

I have setup XP Mode on my Windows 7 Pro laptop. XP Mode boots up works great with NAT selected on the network settings.

I cannot for the life of me join our business' domain once I select the wireless card (I obviously don't use NAT to try to join, for I know that will not work). I have a wired selection to and even using that it won't join the domain.

What I want is for the wireless option to be used because we move around the company with our computers so being wired at all times will not work and I need to be on the domain for testing in the XP mode. Is there something I'm doing wrong? If you would like more information and or screen shots on the error I get let me know. We have windows vista machines running Microsoft Virtual PC with XP installed from an OEM cd and joined them to the domain with no problem on wireless and wired.

Thanks,
Dave


My System SpecsSystem Spec
.

24 Nov 2009   #2

Windows 7 64bit
 
 

good question, i'm also interested in the answer.
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2009   #3

Windows 7 Professional
 
 

Anyone solve this issue or have some kind of work around?? Windows 7 Forum....is anyone alive out there?
My System SpecsSystem Spec
.


02 Dec 2009   #4

Windows 7 64bit
 
 

just tried joining my windows xp virtual machine to the domain (base OS is Windows 7 Ultimate x64) and it cannot see the domain controller. not using wireless at all and i can ping outside to the internet and internally within my office's network. i'm stumped.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2009   #5

Windows 7 Professional
 
 

You and me both holty....doesn't seem that this thread is going anywhere or anyone is noticing this issue? in what I do being unable to join a domain it makes the virtual xp mode really useless....
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2009   #6

7 Ultimate x64, Vista Ultimate x64, 7 Pro x64, XP Pro x86, Linux Mint Nadia Cinnamon
 
 

What's your system specs & wireless card? Without that info it might be a little hard to diagnose...
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2009   #7

Windows 7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MattRainier View Post
What's your system specs & wireless card? Without that info it might be a little hard to diagnose...
I'm having the same problem, but NOT using wireless.

My system is a Dell M4400 laptop with 8GB RAM, 120GB SSD HDD, 10/100/1000 on-board NIC.

Windows 7 x64 joined to a domain.
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2009   #8

Windows 7 Enterprise x64 SP1, Ubuntu 11.04 x64
 
 

I installed XP Mode on my Win 7 x64 VAIO notebook today at work. After a successfull installation I fired it up and XP worked fine.

Next, I attempted to join our domain. I attached the notebook to our network with an ethernet cable. I set XP Mode's network connection to something other than the NAT choice, I think it was Intel ethernet? Anyways, after restarting XP Mode, I was able to setup the domain, then rebooted the XP Mode and logged into the domain with my regular domain username and password. I can browse the local network, install network printers, see the NAS shares that I normally see from my work desktop running XP, etc.

So far, the only weird thing is that when I resize the XP Mode window, it goes black for a few seconds and then I have to re-login to the domain. Then everything works ok again.

I'll check my IP settings for the host and guest adapters tomorrow and post the specifics, maybe it will be helpful?
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2009   #9

Windows 7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by WiFi Ed View Post
I installed XP Mode on my Win 7 x64 VAIO notebook today at work. After a successfull installation I fired it up and XP worked fine.

Next, I attempted to join our domain. I attached the notebook to our network with an ethernet cable. I set XP Mode's network connection to something other than the NAT choice, I think it was Intel ethernet? Anyways, after restarting XP Mode, I was able to setup the domain, then rebooted the XP Mode and logged into the domain with my regular domain username and password. I can browse the local network, install network printers, see the NAS shares that I normally see from my work desktop running XP, etc.

So far, the only weird thing is that when I resize the XP Mode window, it goes black for a few seconds and then I have to re-login to the domain. Then everything works ok again.

I'll check my IP settings for the host and guest adapters tomorrow and post the specifics, maybe it will be helpful?

anxously awaiting your post, thank you. can you please share the configuration of your xp mode network adapter? why would i need to change those settings at all?
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2009   #10

Windows 7 Enterprise x64 SP1, Ubuntu 11.04 x64
 
 

Holty,

Here are my specifics:
1. The Win 7 host TCP/IP settings are "Obtain an IP address automatically".
2. The Win 7 host is logged in to the domain (my_employer.com), using an ethernet cable connection.
3. XP Mode Networking setting is set to my notebook's Ethernet Controller, not the default "Shared Networking (NAT)". NAT worked too, but it seemed to make everything very slow.
4. XP's TCP/IP Properties are set to "Obtain an IP address automatically".

I don't know if these settings are actually correct, or the best choices, but they are working for me. The domain I am joining is run on a Windows 2003 SP2 server. I think it's using Active Directory too, but I'm not expert in this area.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Pro XP Mode Wireless NIC won't join Domain




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows 7 Pro XP Mode Wireless NIC won't join Domain
Thread Forum
Cannot join domain Network & Sharing
Windows 7 unable to Join 2003 Domain, offline Join erro Network & Sharing
Can't join machine to domain after upgrading to Windows 7 Network & Sharing
Cannot join the domain with Windows 2008 Server Network & Sharing
Win 7 can not join domain Network & Sharing
Windows 7 pro wont join 2008 Domain Network & Sharing
How do I join a samba domain with windows 7? Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:59 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33