Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: UPdate and messenger not working under RAID1


25 Oct 2010   #1

Windows 7 pro 64bit
 
 
UPdate and messenger not working under RAID1

Hi, first machine description

Os : Windows 7 Pro 64 Bit Original and new
MB : ASUS P7H57D-V EVO
Processor : Intel i7 860
Ram : 4 x 2 Gb Corsair XMS3 CMX4GX3M2A1600C9
Graphic : Ati Radeon HD5670
HDD : 2 x WD GP 1 Tb - 1 x Seagate 1 Tb

Problem: a bit long to explain...
I first tried to install OS on a RAID1, so at first i setted raid in the bios with the 2 WD1Tb, then i've created the array and i started the installation.
The WIN DVD it recognize the array, it start the installation, it does the first reboot, when is close to finish it give an error that cannot finish the installation. I spent 10 day trying to fix the problem without result.
Then i decided to bypass the problem, I installed the OS on a single drive, then I've cloned the HDD to the RAID1.
Everything seems going fine but..... Windows update and MSN Messenger are not connecting, like having a Equal SID problem.
If i Clone the working installation, on another single drive everything works included WIN UPDATE and messenger.
Cloned on the Array, no.
The array, is correctly recognized by Windows 7, I've downloaded the latest drivers from Asus MB site, but the problem still

What can i try?

Thanks to everybody

My System SpecsSystem Spec
.

25 Oct 2010   #2

W7 Professional x64
 
 

Have you tried installing on a single drive, then setting that drive to RAID in the BIOS?
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2010   #3

Windows 7 pro 64bit
 
 

No, but i'm not sure about the possibility to set a drive as Raid, containing data, and then creating array, keeping the datas.
You think i may do that?
My System SpecsSystem Spec
.


25 Oct 2010   #4

W7 Professional x64
 
 

It can't hurt to try with a fresh install.
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2010   #5

Windows 7 pro 64bit
 
 

I'm trying now.. it seem to work.. if done from win and intel storage manager... i will let you know
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2010   #6

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

... When you set raid in bios it normally requires a wipe of the drives.... or it does with both of my machines I have in raid.
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2010   #7

Windows 7 pro 64bit
 
 

I'm shocked...
so.. from the RAID 1 Array 1 Tb (2 x 1 Tb), I made a cloned disk on a single 500Gb Hdd. In the Bios, I setted it as Raid Single Drive.
Then i restart pc, everything was working, Update and messenger too.
From Intel Storage Manager in Windows 7, I' built a RAID1 Array with another 500Gb HDD.
Restarted the system, everything was perfectly working within Update and MEssenger.
Then, i take off 1 500 Gb HDD, and rebuilt the array with 1 500Gb working, and 1 Wiped 1Tb HDD.
Restarted, and ... again, update and messenger are not connecting.
I tried then to rebuild the array with both 1 Tb Hdd and nothing.. Update and messenger are dead
So.. it seems that the problems are the 2 x 1 Tb WD Green power Hard drives.
How can be possible????
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2010   #8

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

Gippo build the 1TB raid in bios as well....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 UPdate and messenger not working under RAID1




Thread Tools



Similar help and support threads for2: UPdate and messenger not working under RAID1
Thread Forum
Solved Using live messenger during windows update installation Windows Updates & Activation
!!Windows Live Messenger NOT WORKING!! Software
Yahoo messenger cam isnt working Software
messenger not working Software
Msn Messenger Update Software
Messenger just stopped working Software
windows live messenger essentials not working Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:18 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33