Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: SP1 Update


23 Feb 2011   #1

win7
 
 
SP1 Update

Anyone else having problems with the SP1 update (KB976932)?
When installing, a code 80200053 shows up and the install
fails.

Using the Windows trouble shooter it 'repairs windows update
components' and all is well in Rivercity until I try it again and
again it fails.

I'm up to date with all the Microsoft updates and none of them
has failed. With the exception of the SP1.

The same occurs with my wife's computer, so I think there is a
hitch in the getalong somewhere. And I don't think it's us.

Anyone else with the above problems?


My System SpecsSystem Spec
.

23 Feb 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yes, there seems to be issues with SP1 coming in via Windows Update. I've been reading lots of things on this forum from members having a hard time with it.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #3

Windows 7 Home premium 64-bit
 
 

I just tried instaling (more to say downloading it first) via the Windows Update and I get the same error. The only update that is actually listed in "Optional Updates" is the "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB2488113)" update.
I am running Windows 7 Home Premium 64-bit
My System SpecsSystem Spec
.


23 Feb 2011   #4

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I had the same thing happen.

For me, I simply rebooted the machine. Then tried again with nothing running and it went along fine.



Also you can remove the 1.5-2GB of SP backups if you so choose through DiskCleanup after the installation.

I would also suggest making a system Image before installing SP1, just in case.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

My suggestion would be to hold off on this SP1 update and give it a few days. Why the big rush to get it installed? As long as you have all of the other security updates and such you should be all set for the time being!
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #6

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

A post on the Dell Users forum by one of the VIP's noted he had this error problem.

From the user:

Quote:
everything well, except with 64-bit desktop, it would not download, stopping at 15%, received a 80200053 error, found that revalidating windows 7 fixed the issue and the download was completed and installed
.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #7

Windows 7 Home premium 64-bit
 
 

Well, acording to here: Win7 SP1 released to public , I need to install update number KB2488113 before downloading and installing SP1. hopefully I won't get no more problems
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #8

Windows 7, 64 Bit
 
 

The Update went in okay for me, but I noticed that my Laptop takes longer to load on start up.. Take Care! StiffPaul
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #9

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Just downloaded the small updates on desktop first, rebooted then did the larger SP1 by itself and all downloaded just fine.
Then did my laptop the same way....small ones first and the SP1 by itself. Have had no problems.
No problems with lengthy restarts on either the desktop or laptop!
Just thought I would add my experience with SP1.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #10
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by The Howling Wolves View Post
Just downloaded the small updates on desktop first, rebooted then did the larger SP1 by itself and all downloaded just fine.
Then did my laptop the same way....small ones first and the SP1 by itself. Have had no problems.
No problems with lengthy restarts on either the desktop or laptop!
Just thought I would add my experience with SP1.
That's the way to go. Install SP1 by itself after you dealt with the other KBs. I did that on 3 systems and had no problem at all.

PS: Had a slow restart at first too. But after that .net optimizer was done (15 to 20 mnutes depending on the system), everything came back to normal.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 SP1 Update




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:17 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33