Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: SP1 error's 800F081F & 800F0A13

24 Feb 2011   #1
razy60

windows 7 64 bit and dual boot Pinguyos
 
 
SP1 error's 800F081F & 800F0A13

Hi, been getting both these error's on my laptop and Pc.
I managed to install SP1 on the laptop, updated ATI drivers, used the win7 update tool and after numerous attempts got it on. however on the PC it's a no go, I got rid of the 800F081f error but cant seem to get the 800F0A13 to go, the only solution i can find is to reinstall windows and i am not about to do that!!!.
Any one any bright ideas Please.

Raz


My System SpecsSystem Spec
.
24 Feb 2011   #2
Corrine

Windows 7 & Windows Vista Ultimate
 
 

Hi, razy60.

Have you used Driver Sweeper to clean ATI - Display drivers? There is an issue with Windows 7 SP1 install resulting in the Error 800F0A13. If that is the case, please follow the instructions here: Windows 7 Service Pack 1 / Driver Sweeper.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2011   #3
ownedandout

Windows 7: Home Premium
 
 
Same

Hi, How did you get rid of the error message 800F081f, 'cos I get that error code and I cant find any answers online.

Thanks.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Feb 2011   #4
Corrine

Windows 7 & Windows Vista Ultimate
 
 

Hi, ownedandout.

Here's the same question I asked razy60:

Have you used Driver Sweeper to clean ATI - Display drivers? There is an issue with Windows 7 SP1 install resulting in the Error 800F0A13. If that is the case, please follow the instructions here: Windows 7 Service Pack 1 / Driver Sweeper.
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2011   #5
razy60

windows 7 64 bit and dual boot Pinguyos
 
 

Hi, Ownedandout i used the update tool from microsoft, ran a full system scan with MSE and installed the SP1 update before any of the other updates that were available at the time.
As for the driver sweeper tool yes i have used it but only when i changed my GPU from nvidia to ATI so i dont see why there should be a problem however i am following the thread(cheers corrine).

Raz
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2011   #6
ownedandout

Windows 7: Home Premium
 
 

Hi, Thanks for the reply razy60.
I've just managed to install SP1. I too have used Driver sweeper and that is what was causing the errors. On the website corrine linked us to I registered and made a few posts, my account is MaggotUK and and my posts start on page 4. If you look at the advice given to me by HarryMcddogle this is how we fixed it. Hope this helps.

Thanks again.
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2011   #7
Corrine

Windows 7 & Windows Vista Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by razy60 View Post
Hi, Ownedandout i used the update tool from microsoft, ran a full system scan with MSE and installed the SP1 update before any of the other updates that were available at the time.
As for the driver sweeper tool yes i have used it but only when i changed my GPU from nvidia to ATI so i dont see why there should be a problem however i am following the thread(cheers corrine).

Raz
Hi, Raz.

I learned from Andre.Ziegler's posts at TechNet that it apparently does not matter that the tool wasn't used to remove ATI drivers. As Andre.Ziegler said in Windows 7 SP1 fails with Code 800F0A13 - Says system components are missing (even referencing the tutorial here at Seven Forums ):
Quote:
check this link:

Windows 7 Service Pack 1 (Page 1) / Driver Sweeper / Phyxion.net Forums
otherwise also do the InPlace upgrade.
the link from sevenforums shows you with pictures how to do it.

Next time, DON'T USE THIS CRAPPY driver cleaner.

{Bold added}
When the person he was helping responded with:
Quote:
"This is only for ATI - Display, other drivers are not affected! If you haven't used Driver Sweeper to clean ATi - Display drivers and you are having this problem with SP1 the problem with your system is something else"
Since I don't have ATI, (I have never had ATI on this computer, only NVidia).... does that mean I should do the InPlace upgrade?
Andre instructed:

Quote:
copy the files from the topic to the WinSxS folder. The drivers are aprt of Windows, so it doesn't matter which card you have. If the drivers are missing, Sp1 fails.
Also note from that topic Froztbound's post regarding extracting drivers from the original Windows 7 DVD and using the tutorial here for how to do it.
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2011   #8
Corrine

Windows 7 & Windows Vista Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ownedandout View Post
Hi, Thanks for the reply razy60.
I've just managed to install SP1. I too have used Driver sweeper and that is what was causing the errors. On the website corrine linked us to I registered and made a few posts, my account is MaggotUK and and my posts start on page 4. If you look at the advice given to me by HarryMcddogle this is how we fixed it. Hope this helps.

Thanks again.
Congratulations and thank for sharing the information on your solution. But, "MaggotUK"? Yuck. Couldn't you have selected a better username?
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2011   #9
ownedandout

Windows 7: Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Corrine View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ownedandout View Post
Hi, Thanks for the reply razy60.
I've just managed to install SP1. I too have used Driver sweeper and that is what was causing the errors. On the website corrine linked us to I registered and made a few posts, my account is MaggotUK and and my posts start on page 4. If you look at the advice given to me by HarryMcddogle this is how we fixed it. Hope this helps.

Thanks again.
Congratulations and thank for sharing the information on your solution. But, "MaggotUK"? Yuck. Couldn't you have selected a better username?
Haha, it goes back to when I was a big Slipknot fan, they used to call their fans maggots.
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2011   #10
razy60

windows 7 64 bit and dual boot Pinguyos
 
 

Hi, fixed the previous errors now getting 0x800f0826

Raz
My System SpecsSystem Spec
Reply

 SP1 error's 800F081F & 800F0A13




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Error 800F081F Windows Update - Seven x86
The Windows update closes itself and reopen, with the neverending 800F081F. My CBS file size was about 14 MB, and I couldn't load by the Atach Manager). Then, I deleted that txt file and the system created another automatically, with about 4 MB. PS: I followed many instructions here and in...
Windows Updates & Activation
Error Win7 update: Code 800F081F
Hi NoelDP, When Im trying to run Windows updates to search for new updates, Im getting the same error over again: Code 800F081F - There is a unknown error in Windows update. To fix it, I tried all sorts of things, but without luck, like: - Run the System Update Readiness tool...
Windows Updates & Activation
Windows Update error 800F081F
I have Win7 SP1 64 bit. Windows Update fails to install an update for Windows updates. I have tried - sfc /scannow - found no errors Instructions from windows help didn't help either Any help with this would be much appreciated.
Windows Updates & Activation
Windows Update Error 800F081F + Log - Pls Help Me
Hello everybody!!! :) I'm trying to install SP1 on my Windows 7 x86, with intel Atom. I tried everything. I've uninstalled, reinstalled it again all of the updates. I have used many registry fixers, but nothing helps. I followed many articles around the web. even from the official Microsoft...
Windows Updates & Activation
missing components for sp1 update error code 800f0a13
hello, i recently had to remove a virus from this laptop with the help of the nice people at spywarehammer. all their scans showed no reason why the sp1 update should fail. i have searched several online articles and forums and have completed countless trouble shooting suggestions with no luck. i...
Windows Updates & Activation
sp1 error code 800F081F
Can you help me Guys.. cant update sp1. error code. 800F081F 19% in download then I get this error.
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App