Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100) error installing SP1 for Win 7

19 Oct 2011   #1
mtnviking

Windows 7 Professional 64bit
 
 
TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100) error installing SP1 for Win 7

Hi, I'm having trouble installing SP1 for Windows 7 Professional 64bit as well. I get Error: TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100)

Can you help?

I've run several MicrosoftFixit programs & tried various other solutions.




Attached Files
File Type: log CheckSUR.log (3.6 KB, 30 views)
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2011   #2
JMH

Win 7 Ultimate 64-bit. SP1.
 
 

Initially it may be an idea to -

* Run the SFC /SCANNOW command.
This will check and repair if necessary any critical Windows system files.
a) Click on Start/All programs/Accessories then
b) Right click on Command Prompt option and select 'Run as administrator'.
c) At the command prompt enter: SFC /SCANNOW

SFC /SCANNOW Command - System File Checker

* Also ...
Disk Check

* Run the System Update Readiness Tool:
Description of the System Update Readiness Tool for Windows Vista, for Windows Server 2008, for Windows 7, and for Windows Server 2008 R2

* Just as a FYI > I believe the following still applies.

Free unlimited installation and compatibility support is available
for issues related to Windows 7 Service Packs:
Note: Availability of chat, phone or e-mail support differs depending on your geographic location.
Some issues may require more advanced support for which there may be a charge:

https://support.microsoft.com/oas/de...direct=1&sd=gn
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2011   #3
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

I would follow JMH's suggestions first as they are easy and moderately quick

Just in passing there is both a description of the problem and a possible solution on Microsoft's technet. it is here and relevant to win 7.

Vista SP2 fails to install, error trust_e_nosignature (0x800b0100)

Microsoft is where I would go to find further info.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100) error installing SP1 for Win 7




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Error: TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100)
I have the error when i try to install service pack 1, I already tried with System Update Readiness Tools and doesn't work. I unchecked antivirus and firewall too. I have attached the checksur.log
Windows Updates & Activation
Error: TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100)
I have the error when i try to install service pack 1. I already tried with System Update Readiness Tools and it doesn't work. I unchecked antivirus and firewall too. I have attached the checksur.log
Windows Updates & Activation
Win 7 x64bit - SP1 Error: TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100)
hello, i have problem to install sp1 for my win7 64 bit. attached is the checksur.log any help will be great! p.s. i triede another post on the same issue. copy the inside zip file content... but no help.
Windows Updates & Activation
Windows 7 Updates Not installing Error TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100
Hi I recently Installed Windows 7 Ultimate 64bit and when updates and SP1 try to install i get this error TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100). Please don't tell me to re install windows because i only just did after my old hard drive failed.I found a thread on these forums where somone had a very...
Windows Updates & Activation
Windows 7 Updates Not installing Error TRUST_E_NOSIGNATURE 0x800b0100
Hi, I've been trying to update a PC running Win 7 HP x64 to SP1 and it keeps failing giving me the error in the thread title. I've done all the standard stuff for this error (ran System Update Readiness Tool etc...) and nothing is fixing it. I've attached the CheckSUR.log to this post. If...
Windows Updates & Activation
Service Pack 1 Error: Trust_E_NOSIGNATURE(0x800b0100)
i downloaded the service pack from the microsoft website and its still not working i tried fixing the registry with a registery fixer and nothing anyone else have any ideas?
Windows Updates & Activation

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:19.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App