Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Trouble installing Win 7 SP1

30 Jul 2012   #1
mgrammas

xp
 
 
Trouble installing Win 7 SP1

I'm trying to install Win7 SP1, and am unable to. Here is the contents of my Checksur.log file:

=================================
Checking System Update Readiness.
Binary Version 6.1.7601.21645
Package Version 15.0
2012-07-30 11:45

Checking Windows Servicing Packages

Checking Package Manifests and Catalogs
(f) CBS MUM Corrupt 0x800F0900 servicing\Packages\Microsoft-Windows-VirtualPC-Package~31bf3856ad364e35~amd64~zh-TW~7.1.7601.17514.mum Line 1:
(f) CBS Catalog Corrupt 0x800B0100 servicing\Packages\Microsoft-Windows-VirtualPC-Package~31bf3856ad364e35~amd64~zh-TW~7.1.7601.17514.cat

Checking Package Watchlist

Checking Component Watchlist

Checking Packages

Checking Component Store

Summary:
Seconds executed: 1129
Found 2 errors
CBS MUM Corrupt Total count: 1
CBS Catalog Corrupt Total count: 1

Unavailable repair files:
servicing\packages\Microsoft-Windows-VirtualPC-Package~31bf3856ad364e35~amd64~zh-TW~7.1.7601.17514.mum
servicing\packages\Microsoft-Windows-VirtualPC-Package~31bf3856ad364e35~amd64~zh-TW~7.1.7601.17514.mum
servicing\packages\Microsoft-Windows-VirtualPC-Package~31bf3856ad364e35~amd64~zh-TW~7.1.7601.17514.cat
servicing\packages\Microsoft-Windows-VirtualPC-Package~31bf3856ad364e35~amd64~zh-TW~7.1.7601.17514.cat


Thank you in advance for your help!


My System SpecsSystem Spec
.

01 Aug 2012   #2
Saltgrass

Windows 7 x64
 
 

I don't have a VirtualPC package on my system,. Could you describe how you are installing Windows 7 SP1 and some details about your system, such as, are you running a Virtual OS version of some type?
My System SpecsSystem Spec
18 Aug 2012   #3
mgrammas

xp
 
 

I confess that I sent that log without really looking at it, but this isn't a VM, and to my knowledge, I don't have vmWare (or any other virtual software) installed.

I downloaded SP1 to my hard drive, and am trying to install from there.


Mike
My System SpecsSystem Spec
.


18 Aug 2012   #4
mgrammas

xp
 
 

Another odd thing, when I run SYSTEMINFO, it shows "n/a" for Hotfixes, but my Windows Update history screen shows plenty of updates.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Trouble installing Win 7 SP1




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Trouble installing W7
I am trying to install Windows 7 Home Premium 64bit on a new harddrive I have bought but when it goes to install it does the copying files (first step) and instantly goes from 0 to 100% and errors on the next step (expanding files). This happens to me no matter if I have the hard drive in the...
Installation & Setup
Trouble Re-Installing Win 7
Hello, I have a computer that came pre-installed with Vista Home Premium 64 Bit. A little over a year ago I did a clean install of Win 7 Home Premium 64 Bit and have had no issues with the machine until recently. A couple weeks ago the computer would not boot past the Windows Logo. No new...
Installation & Setup
Trouble installing
HI I have WIndows 7 Ultimate and have this problem If I download a .zip file I sem to allways get error saying file currupt, If I download and .exe file sutch as the new iTunes from Apple website I get to the Open File Security Warning then the install just stops (UAC allready on the lowest...
General Discussion
Trouble Installing Windows 7
I built a new computer just last week and I installed windows XP on it without any trouble. Then I tried to install windows 7 professional x64 and every time i do it, I get one of two Blue error screens. If it cuts off before the instal can even begin, it says A problem has been detected and...
Installation & Setup
Trouble with installing Windows 7 64 bit
I am getting a blue screen after the first reboot, I can't read it since it goes off the edges of the screen. I have run the windows 7 utility and it only said that I needed to do a custom install, please help.
Installation & Setup
trouble installing a 2nd IDE HDD
I bought a Gateway DX4822-01 with Windows 7 preinstalled. The motherboard lacks any IDE ports so I had to buy an IDE-SATA adapter for my old 250 GB Western Digital drive from my old PC. After plugging everything in, I powered up. With the device plugged in, Windows 7 takes longer to boot and...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App