Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Activation issue after clean install on new hard drive

06 Aug 2012   #61
mrbongo

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Sources




Attached Thumbnails
Activation issue after clean install on new hard drive-sources.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
06 Aug 2012   #62
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Have a look and see where the other .wim(s) are - the Restore or Winclon folders seem likely.

Take a look in system software folder - might be some wims in there with proprietary extension - probably contain the oem bloatware.
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2012   #63
mrbongo

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

I found another WIM.

It's located inside

Restore > Files > Windows > system32 > oobe


Attached Thumbnails
Activation issue after clean install on new hard drive-firstuxres.wim.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

06 Aug 2012   #64
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

What we are looking for is normally called install.wim.

It is big - about 3gb.

Samsung may have given it a different name - they also may have split it into several files.

There will be a folder with several files in - about 3gb of them.
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2012   #65
mrbongo

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
What we are looking for is normally called install.wim.

It is big - about 3gb.

Samsung may have given it a different name - they also may have split it into several files.

There will be a folder with several files in - about 3gb of them.
No install.wim, I did a search of the Recovery folder and it had no match.

Winresume?

Should I try looking for some of the things mentioned here?

It does relate to Samsung Recovery Solution III tho.
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2012   #66
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

LOL. You are making heavy weather of this.

It is very simple.

We are looking for a file that is install.wim . It might not be called install.wim by your oem.

It is likely they split it into several files split wim fiiles - normally called .swm files.

Your oem might not have called them .swm files.

How do you find them?

Very simple.

Rt click each folder - find a VERY BIG one.

open it.

If there are subfolders - rt click each sub folder and find a VERY BIG one.

Inside that will be possibly one large wim file or several split wim files.

Here is what the sony recov partition looks like.

This is a VERY BIG folder - let's take a look:

Activation issue after clean install on new hard drive-sony2.jpg

Check each subfolder looking at the very big one each time - ( this is multi language so you probably won't have so may sub folders.)

Here is a VERY BIG subfolder - let's take a look:

Activation issue after clean install on new hard drive-sony3.jpg

Inside that is another VERY BIG subfolder - let's take a look:

Activation issue after clean install on new hard drive-sony5.jpg

Ah ha - there they are. those .sny files are split wims. Because you are not using Sony - yours won't be called .sny files . But it is exteremely obvious what they are from the size.

Activation issue after clean install on new hard drive-sony6.jpg


My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2012   #67
mrbongo

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Ahh. Ok. I just manually went into every single file looking for The One.

The few files I have found were not actually contained in folders, they are just files 'floating'. See the images below.

From what I've read, Samsungs recovery uses an 'initial image' which is basically what it is when you've set it up.

These files below seem to be the ones.


Attached Thumbnails
Activation issue after clean install on new hard drive-init.w01.jpg   Activation issue after clean install on new hard drive-init.wcl.jpg  
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2012   #68
gregrocker

 

It is indeed part of the Samsung Recovery directory along with the preceding file. The question of how to mount it or config it to boot needs further research but if the file is not corrupted it should ultimately be possible.

How to open WinClon files .wcl and .w01?
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2012   #69
mrbongo

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Slightly disconcerting is that when I try to download and install the Samung recovery Solution, it attemps to then a box pops up saying:

There is no Samsung recovery area on your hard disk drive.

Set up will be cancelled.
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2012   #70
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

You are probabaly better finding out what those are.

I would change the extension on them to .wim .

Then see if 7-zip can open them.

( No point in bothering with samsung recovery utility - it will look for a particular existing partition structure, which you don't have )
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Activation issue after clean install on new hard drive




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
How do I clean install on a hybrid hard drive?
How do I clean install on a hybrid hard drive?
Installation & Setup
Clean install from iso w/SP1 on HP oem laptop activation issue
After reading this fine forum I decided to do a clean install on my laptop, just too much bloat ware on the 4 dvd set. I wiped the drive and made 1 small partion 120G for the install to save on # of partitions. Everything went smooth except for the non genuine and of course the huge update. Have...
Windows Updates & Activation
Clean Install Activation Issue with Win7 Upgrades
I recently installed a new SSD hard drive and did a clean install of Windows 7 Professional on it. Regrettably, it's not letting me validate it with my product key because my original hard drive started with Windows 7 Home Premium (I have the product key for that) and I had downloaded the...
Installation & Setup
Hard Drive Crashed. Clean Install Possible?
Hello! Sadly, the hard drive inside my dell inspiron died :( I honestly can not get it to work. Windows is unbootable, and another computer can't recognize the drive. So, I was wondering if it was possible to use a Windows 7 .iso to install windows 7 on the new drive. Will the product key on...
Installation & Setup
Clean Install of Win7 - Wipe Hard Drive Clean
Hi Folks, I just did a clean install of Win7 and must have done something wrong. I found a file called Windows.old.:confused: I would like to wipe my hard drive completely clean and then install a fresh copy of Windows 7 Home Premium. How do I accomplish this task? It's a good time to...
Installation & Setup
Do i have to partition my hard drive for clean install?
hi, I have download windows 7, backed up all my drivers and copied all my important info onto my external Hard drive and am about to try and clean install windows 7. But do i have to partition the hard drive? My Dell laptop has a 110GB hard drive which came already partitioned. 10GB is...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App