Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problems Installing Windows 7 Service Pack 1

24 Aug 2012   #1
Mandy12

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Problems Installing Windows 7 Service Pack 1

Hello all,
I'm new here so I hope I'm posting this in the right place, sorry if I've got it wrong.

My neighbour took his computer back to factory settings.

I have manged to get all the windows updates on apart from Service Pack 1 which doesn't come up at all??

I went to Microsoft to get the service pack there but there seems to be a whole list of files and it tells you to download the files you need??? Sorry, but I just haven't got a clue what we need and what we don't??

I would be very grateful for any help you may be able to offer.

Many thanks.
Mandy.


My System SpecsSystem Spec
.

24 Aug 2012   #2
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 SP1, Home Premium, 64-bit
 
 

Is your operating system the one shown in your specs---Home Premium 64 bit?

Did you see a 903 MB file at that site, the next to last one in the list.

Probably named:

windows6.1-KB976932-X64.exe

http://www.microsoft.com/en-us/downl...s.aspx?id=5842

if you are asking about 32-bit Windows, you need the very last one,

windows6.1-KB976932-X86.exe 537.8 MB
My System SpecsSystem Spec
24 Aug 2012   #3
Mandy12

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Hello thanks for replying.
No it's my neighbours computer and it's Windows 7 Home Premium 32 bit.
Many thanks.
Mandy.
My System SpecsSystem Spec
.


24 Aug 2012   #4
Mandy12

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Thank you so much for your help
Have downloaded and successfully installed it now.
Mandy.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problems Installing Windows 7 Service Pack 1




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Error 8024200D while installing Windows 7 Service Pack 1 x64 KB976932
Hello, I'm trying to install Windows 7 Service Pack 1 x64 KB976932 but i keep getting Error 8024200D. 1) did start SFC Scan 5 times - no noticeable error notified. "Windows Resource Protection did not find any integrity violations." 2) downloaded the "System Update Readiness Tool for...
Windows Updates & Activation
Windows 7-32bit Pro Service pack 1 not installing..
I know much has been written and discussed regarding this topic but I'm pretty sure that I've tried most if not all of the recommended solutions and still can't get SP1 to install on my Dell Latitude E6400 laptop. Here's a little background. This computer is joined to a domain network both most...
Windows Updates & Activation
Failure installing Windows 7 Service Pack 1
I've been trying to install this service pack all week. I've looked at all the forums I could find and applied all the fixes I could, but I'm still not having any luck. I thought I might have found a soluton on this page (see below) I followed the instrustions, and found this repeated...
Windows Updates & Activation
Windows 7 Service Pack 1 not installing
Hi I tried to install Windows 7 service pack 1 but had and error saying it could not install. I followed the instructions and downloaded the Update Readiness Tool With the following report. ================================= Checking System Update Readiness. Binary Version 6.1.7601.21645...
Windows Updates & Activation
Windows 7 64 bit falls over when installing service pack 1
Hi :) Tried to install Service Pack 1 on my machine today and I find it gets stuck as it installs once I've shut it down. I did have to hide one of the updates about a month ago which did the same thing, so I'm assuming it's been put in SP1 and is what's causing it to get stuck. Just tried...
General Discussion
Service Pack 1 Windows 7 Installation Problems
Hello, When I try to install Service Pack 1 on Windows 7 Home Premium x64 I get the following error: " Error: TRUST_E_NOSIGNATURE (0x800b0100) " I tried Safe mode, I disabled all non microsoft services, I disabled all programs that start up normally.
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App