Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Error 800B0100

15 Nov 2012   #31
Good2GO

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

No apologies necessary as I have spent several weeks reading everything I could find & trying fixes that did not work. If not for you & Tom I'd still be going nuts & now I don't have to go it alone !


My System SpecsSystem Spec
.

15 Nov 2012   #32
Good2GO

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

C:\Users\COLONEL>REG QUERY HKLM\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F1CA3CE9-57E0-4862-B35F-
C55328F05F1C} /S

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F1CA3CE9-57E0-4862-B35F-C55328F05F1C}

(Default) REG_SZ Windows Activation Technologies ActiveX Control

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F1CA3CE9-57E0-4862-B35F-C55328F05F1C}
\InprocServer32
(Default) REG_EXPAND_SZ %SystemRoot%\system32\Wat\Watweb.dll
ThreadingModel REG_SZ Both

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F1CA3CE9-57E0-4862-B35F-C55328F05F1C}
\ProgID
(Default) REG_SZ WatWeb.WatWebObject.1

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F1CA3CE9-57E0-4862-B35F-C55328F05F1C}
\TypeLib
(Default) REG_SZ {7E82B358-3E3F-49B6-B77B-4EEF2373D298}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F1CA3CE9-57E0-4862-B35F-C55328F05F1C}
\Version
(Default) REG_SZ 1.0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F1CA3CE9-57E0-4862-B35F-C55328F05F1C}
\VersionIndependentProgID
(Default) REG_SZ WatWeb.WatWebObject


C:\Users\COLONEL>REG QUERY HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatAdminSvc.WatAd
minSvcObject /S

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatAdminSvc.WatAdminSvcObject
(Default) REG_SZ WatAdminSvcObject Class

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatAdminSvc.WatAdminSvcObject\CurVer
(Default) REG_SZ WatAdminSvc.WatAdminSvcObject.1


C:\Users\COLONEL>REG QUERY HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatAdminSvc.WatAd
minSvcObject.1 /S

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatAdminSvc.WatAdminSvcObject.1
(Default) REG_SZ WatAdminSvcObject Class

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatAdminSvc.WatAdminSvcObject.1\CLSID
(Default) REG_SZ {F02602C4-3C2A-473B-B35E-679A0076A4A5}


C:\Users\COLONEL>REG QUERY HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatWeb.WatWebObje
ct /S

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatWeb.WatWebObject
(Default) REG_SZ WatWebObject Class

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatWeb.WatWebObject\CurVer
(Default) REG_SZ WatWeb.WatWebObject.1


C:\Users\COLONEL>REG QUERY HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\WatWeb.WatWebObje
ct.1 /S
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2012   #33
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

everything there looks normal

What happens if you attempt to start the WAT service?
In an Elevated Command Prompt:-

NET START WatAdminSvc
My System SpecsSystem Spec
.


15 Nov 2012   #34
Good2GO

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

C:\Users\COLONEL>NET START WatAdminSvc
System error 5 has occurred.

Access is denied.
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2012   #35
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

The looks like it was from a normal user Command prompt, rather than an Admin one - please try again
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2012   #36
Good2GO

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

C:\Users\COLONEL>NET START WatAdminSvc
System error 5 has occurred.

Access is denied.
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2012   #37
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

Still looks like a normal user account CP window??

To open an Elevated Command Prompt Window (the ECP window), click on Start, All Programs, Accessories – then right-click on Command Prompt, and select Run as Administrator. Accept the UAC prompt.
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2012   #38
Good2GO

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

C:\Windows\system32>NET START WatAdminSvc
System error 5 has occurred.

Access is denied.


C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2012   #39
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

That's better
(NET START command will always fail from User mode - and should pass from Admin Mode)

Now I have to work out why?

Please open Event Viewer and look at teh Windows logs.
Save the Application and System logs to your desktop, then zip them up and upload them to your public SkyDrive, or attach them to your reply here.
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2012   #40
Good2GO

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Attachment 241596

Attachment 241597

I hope I did this correctly, a lot is new to me. I have several things I need to do today so I'll check back later
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Error 800B0100




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 Update error when installing SP1 error 800b0100
Hi there guys! I've noticed you have helped people before having the same issue I am. When trying to running windows updates (service pack 1) I am getting the 800B0100 error. I have tried all the "Microsoft" fixes (FixIt, SUR tool etc), but no luck. I have run the sfc /scannow and have the CBS...
Windows Updates & Activation
Windows 7 Update error when installing SP1 error 800b0100
Hello, new to this forum, my apologies if I've missed any of the conventions for posting. I have been dealing with a persistent error 800b0100 error when trying to update to service pack 1 for Windows 7 Professional. I've tried running Mircosoft FixIt in aggressive mode and have ran the SUR tool...
Windows Updates & Activation
Error Installing Service Pack 1 Error 800B0100
Please help me I am new to this forum and have a problem in installing SP1 for windows 7, i get the error 8000100 , I have already tried the system readiness tool 2 times and all it does is install a hotfix , pls help!!! :cry::cry:
Windows Updates & Activation
800B0100 error
All of my security updates are failing with the 800B0100 error code and I just noticed that this has been occuring since 11/15 when my computer downloaded SP1 (successfully). Other downloads are working (eg, Hotfix for Windows KB947821 downloaded successfully on 12/5). It appears that only the...
Windows Updates & Activation
Win 7 SP1 Error 800B0100
Hi, I'm facing the same problem others are facing with regards to installing Windows 7 SP1. I've tried using WU and Manual Update to install KB947821 but to no avail. I keep getting the message that installation was not successful, with the error code Error: TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100). I've...
Windows Updates & Activation
Win 7 SP1 error 800B0100
Hi, I seem to have the same errors installing the SP1 as other, as yet I have not been successful. I ran the system update readiness tool, it told me KB947821 was not installed. I downloaded the .iso and tried to install from CD. Not successful, it told me the error was trust_e_nosignature....
Windows Updates & Activation

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App