Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Mum not found in the KB cab

25 Mar 2013   #41
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

The history with this error is not good
I've been unable to find a single reference in the MS forums where it's actually been confirmed as solved.

Please work through all four fixes on this page, testing after each is complete. Error codes


My System SpecsSystem Spec
.

26 Mar 2013   #42
65c02

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Method 1: Fix MSI software update registration corruption issues - Fixed but installation of patch failed

(screen attached)

Method 2: Repair the .NET Framework - Repaired, rebooted, installation of patch failed
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2013   #43
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

I have to admit that I don't think I've ever seen that Fixit work properly - and it gives no useful data, ever.
My System SpecsSystem Spec
.


26 Mar 2013   #44
65c02

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Method 1: Reset Windows Update components and update your computer

Executed this (with no aggressive option) which reset WU, check WU, then install failed again.
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2013   #45
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

Use the Aggressive options, and try again.
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2013   #46
65c02

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Still the same..
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2013   #47
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

slightly off-the-wall - but try this, then run through the CheckSUR and SFC again, and post the new logs.


Please run the following commands in an Elevated Command Prompt

NET STOP CRYPTSVC
REN C:\WINDOWS\SYSTEM32\CATROOT2 CATROOT2OLD
NET START CRYPTSVC


once complete, leave the system alone for at least an hour to rebuild the database, then reboot,
Note that this may delete your Update History - but all updates will remain installed, and can be viewed in the Installed Updates listing.
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2013   #48
65c02

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NoelDP View Post
slightly off-the-wall - but try this, then run through the CheckSUR and SFC again, and post the new logs.


Please run the following commands in an Elevated Command Prompt

NET STOP CRYPTSVC
REN C:\WINDOWS\SYSTEM32\CATROOT2 CATROOT2OLD
NET START CRYPTSVC


once complete, leave the system alone for at least an hour to rebuild the database, then reboot,
Note that this may delete your Update History - but all updates will remain installed, and can be viewed in the Installed Updates listing.
Hi Noel!

Seems after it rebuild, all update are not lost, and Windows Update only found 2 new ones (including the KB2790113). installation is not successful..


Checksur:
=================================
Checking System Update Readiness.
Binary Version 6.1.7601.21645
Package Version 18.0
2013-04-19 00:24

Checking Windows Servicing Packages

Checking Package Manifests and Catalogs
(f) CBS MUM Corrupt 0x00000000 servicing\Packages\Microsoft-Windows-IE-Hyphenation-Parent-Package-English~31bf3856ad364e35~~~10.2.9200.16437.mum Expected file name Microsoft-Windows-IE-Hyphenation-Parent-Package-English~31bf3856ad364e35~neutral~~10.2.9200.16437.mum does not match the actual file name
(f) CBS MUM Corrupt 0x00000000 servicing\Packages\Microsoft-Windows-IE-Spelling-Parent-Package-English~31bf3856ad364e35~~~10.2.9200.16437.mum Expected file name Microsoft-Windows-IE-Spelling-Parent-Package-English~31bf3856ad364e35~neutral~~10.2.9200.16437.mum does not match the actual file name

Checking Package Watchlist

Checking Component Watchlist

Checking Packages

Checking Component Store

Summary:
Seconds executed: 931
Found 2 errors
CBS MUM Corrupt Total count: 2

Unavailable repair files:
servicing\packages\Microsoft-Windows-IE-Hyphenation-Parent-Package-English~31bf3856ad364e35~~~10.2.9200.16437.mum
servicing\packages\Microsoft-Windows-IE-Spelling-Parent-Package-English~31bf3856ad364e35~~~10.2.9200.16437.mum
servicing\packages\Microsoft-Windows-IE-Hyphenation-Parent-Package-English~31bf3856ad364e35~~~10.2.9200.16437.cat
servicing\packages\Microsoft-Windows-IE-Spelling-Parent-Package-English~31bf3856ad364e35~~~10.2.9200.16437.cat
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2013   #49
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

That's OK - that result is the one we currently expect from any system with IE10 installed.

It's been three weeks since your last post - so I'm a little lost as to what your current situation is, and what else has happened in the meantime.

Please update us, and post a new CBS.log file.
My System SpecsSystem Spec
03 May 2013   #50
65c02

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Apologise on no update for long time. The only issue now is still unable to install the patch KB2790113 with error code 800737B...

Here attached is the sfc /scannow result:
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Mum not found in the KB cab




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
USB disc not found at boot but is found when restarted
Hello all, I've had this issue for quite some time now, it never really bothered me that much, but it is annoying, so I thought I'd give it a shot to see if anyone could help me out. I've got 2 external USB drives, one on 2 Gb and one on 4 Gb. the 2Gb drive is no issues at all. Works...
Hardware & Devices
Lost Pwr During Defrag - FOUND folder not found
Last night was using Auslogics to defrag an external WD 1.5TB BU drive... 2 hours in we had a power loss...lights and TV went out and came back on. The laptop that was running the Auslogics had a batt, but the external drive lost power in the middle of the defrag process. Turned everything off for...
Performance & Maintenance
Bootmgr not found, Bootrec /fixboot displays "Element not found"
Hello, I've run into a problem with my Windows 7 install. For context, I originally had Windows XP dual booting with Windows 7 because I wasn't sure if I wanted to make the upgrade at the time. Windows XP was on my old 300 GB HDD, while I had Windows 7 on my 1.5 TB HDD (with 83GB allocated into my...
General Discussion
operating system not found and no drivers were found eror
as usual I turned off my laptop and after a while a turned on again to use my laptop but it couldn't reach operating system and showed error : " OPERATING SYSTEM NOT FOUND" ! I tried all instructions to solve the problem and finally run by windows start up CD to re-install new windows. this...
Installation & Setup
Network drive found but not found?
Hi I'm having a problem that is causing me to pull my hair out. I hope someone can help. I'm using a Vernatim media share 1 tb network drive on my LAN to store things like my iTunes library. Well yesterday it started not allowing me to login through windows. I deleted the mapped share and tried to...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App