Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: On latest update getting Build 7601 Windows not Genuine

27 Jun 2013   #11
ziipppp

Windows 7 Professional x64
 
 

Ughggh. Sorry. Me again. Back to getting the same message. I've stopped the service. It confirms as stopping.

I'm running as an Administrator.

I put in this string at the C:\Users\Name> prompt: CD%windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform

I did this with the capitalization as above and also as all lower case. For some reason now I'm getting this report back
The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.

My machine recently updated itself last night. Have they now changed where this thing is and how its named ie do I now need a different string to rebuild the store? Can you suggest what the right syntax now is?
Thanks so much!


My System SpecsSystem Spec
.
27 Jun 2013   #12
Tara100

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ziipppp View Post
Ughggh. Sorry. Me again. Back to getting the same message. I've stopped the service. It confirms as stopping.

I'm running as an Administrator.

I put in this string at the C:\Users\Name> prompt: CD%windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform

I did this with the capitalization as above and also as all lower case. For some reason now I'm getting this report back
The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.

My machine recently updated itself last night. Have they now changed where this thing is and how its named ie do I now need a different string to rebuild the store? Can you suggest what the right syntax now is?
Thanks so much!

You haven't entered the whole command that's why

Go back and start again, then copy / paste the whole chunk in one go:

CD%windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform

REN tokens.dat tokens.bar

net start sppsvc

slui.exe

Then press 'enter' and wait until you see a message telling you that the action completed.



Best wishes
Tara
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2013   #13
ziipppp

Windows 7 Professional x64
 
 

Hah! I'm an idiot.... I tried to paste with CTRL V - just realized the right click works in the command window. So now I can make this work - Thank you! Thats the good news.

Now the not so good news.

A little message pops up that says "this isn't genuine go online". So I go online.

A window spins up in my browser (chrome) saying Validating Windows - this may take a while don't navigate away from this page. It runs like that for 15 minutes. So then I fire up Internet Explorer and copy and paste (see I'm learning) the address in from the chrome window. Same message.

I didn't wait quite as long, but after a few minutes I thought - well F this for a game of soldiers.

Any ideas of how to better do this? Again its the Build 7601 message. And its the original machine I had this issue with. Maybe I should just bomb it to dust and just reformat and reinstall everything from the start - but trying to avoid that if I can.

Thanks again.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Jun 2013   #14
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Please post a new MGADiag report - things may have changed.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2013   #15
ziipppp

Windows 7 Professional x64
 
 

Code:
Diagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->

Validation Code: 50
Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x800700b7
Windows Product Key: *****-*****-TFVXV-BM9KH-7BW8J
Windows Product Key Hash: oDeNntmVI/hQENE9jb3m8NgMOrU=
Windows Product ID: 00371-OEM-9044013-00236
Windows Product ID Type: 3
Windows License Type: OEM System Builder
Windows OS version: 6.1.7601.2.00010100.1.0.048
ID: {F585CD7A-49F1-4240-AFD4-C6EA21E0854C}(3)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Professional
Architecture: 0x00000009
Build lab: 7601.win7sp1_gdr.130318-1533
TTS Error: 
Validation Diagnostic: 
Resolution Status: N/A

Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002

Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 109 N/A
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: C:\Users\George\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{F585CD7A-49F1-4240-AFD4-C6EA21E0854C}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010100.1.0.048</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-7BW8J</PKey><PID>00371-OEM-9044013-00236</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-4020495838-3021327393-4100179618</SID><SYSTEM><Manufacturer>System manufacturer</Manufacturer><Model>System Product Name</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>American Megatrends Inc.</Manufacturer><Version>0505   </Version><SMBIOSVersion major="2" minor="5"/><Date>20090608000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>5C983F07018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Central Standard Time(GMT-06:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>  

Spsys.log Content: 0x80070002

Licensing Data-->
On a computer running Microsoft Windows non-core edition, run 'slui.exe 0x2a 0x800700B7' to display the error text.
Error: 0x800700B7 

Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: 0x00000000
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: 4:2:2013 18:33
ActiveX: Registered, Version: 7.1.7600.16395
Admin Service: Registered, Version: 7.1.7600.16395
HealthStatus Bitmask Output:


HWID Data-->
HWID Hash Current: OgAAAAEABgABAAEAAAADAAAAAgABAAEACrYAC0T8cl1GvLJChDR+NZI8ZojGtxiEZQ1lRdyKcOzqgg==

OEM Activation 1.0 Data-->
N/A

OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes, but no SLIC table
Windows marker version: N/A
OEMID and OEMTableID Consistent: N/A
BIOS Information: 
  ACPI Table Name	OEMID Value	OEMTableID Value
  APIC			060809		APIC1411
  FACP			060809		FACP1411
  SRAT			060809		OEMSRAT 
  HPET			060809		OEMHPET 
  MCFG			060809		OEMMCFG 
  SPMI			060809		OEMSPMI 
  OEMB			060809		OEMB1411
  SSDT			DpgPmm		CpuPm
  EINJ			AMIER		AMI_EINJ
  BERT			AMIER		AMI_BERT
  ERST			AMIER		AMI_ERST
  HEST			AMIER		AMI_HEST
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2013   #16
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

The problem almost certainly lies in the permissions for the AppData folder in the NetworkServices profile.

Let's check
Open an Elevated Command Prompt window, and run the following commands

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles
ICACLS C:\Windows
ICACLS C:\Windows\System32


post the results

Here are some instructions to make life easier
1) To open an Elevated Command Prompt Window (the ECP window), click on Start, All Programs, Accessories – then right-click on Command Prompt, and select Run as Administrator. Accept the UAC prompt.
2) To run the commands easier, highlight the block of commands, and right-click on the highlight – select Copy. In the CP Window, click on the black/white icon at top left – select Paste. The commands will run but may not complete the last command, so hit the Enter Key once.
3) To copy the results... click on the Black/White icon in the top left, and select Edit... 'Select All', and hit the Enter key - then use Ctrl+V or r-click+Paste to paste it into your response.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2013   #17
ziipppp

Windows 7 Professional x64
 
 

Code:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData
C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData NT AUTHORITY\SYSTEM:(I)(OI)(CI
)(F)
                                                  BUILTIN\Administrators:(I)(OI)
(CI)(F)
                                                  NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE:(
I)(OI)(CI)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(F)
                                          BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(F)
                                          NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE:(OI)(CI)(
F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles
C:\Windows\ServiceProfiles NT SERVICE\TrustedInstaller:(I)(F)
                           NT SERVICE\TrustedInstaller:(I)(CI)(IO)(F)
                           NT AUTHORITY\SYSTEM:(I)(F)
                           NT AUTHORITY\SYSTEM:(I)(OI)(CI)(IO)(F)
                           BUILTIN\Administrators:(I)(F)
                           BUILTIN\Administrators:(I)(OI)(CI)(IO)(F)
                           BUILTIN\Users:(I)(RX)
                           BUILTIN\Users:(I)(OI)(CI)(IO)(GR,GE)
                           CREATOR OWNER:(I)(OI)(CI)(IO)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows
C:\Windows NT SERVICE\TrustedInstaller:(F)
           NT SERVICE\TrustedInstaller:(CI)(IO)(F)
           NT AUTHORITY\SYSTEM:(M)
           NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)(F)
           BUILTIN\Administrators:(M)
           BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)(F)
           BUILTIN\Users:(RX)
           BUILTIN\Users:(OI)(CI)(IO)(GR,GE)
           CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows\System32
C:\Windows\System32 NT SERVICE\TrustedInstaller:(F)
                    NT SERVICE\TrustedInstaller:(CI)(IO)(F)
                    NT AUTHORITY\SYSTEM:(M)
                    NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)(F)
                    BUILTIN\Administrators:(M)
                    BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)(F)
                    BUILTIN\Users:(RX)
                    BUILTIN\Users:(OI)(CI)(IO)(GR,GE)
                    CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>
Really appreciate the tips on the copy paste - especially back from the command window!
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2013   #18
ziipppp

Windows 7 Professional x64
 
 

Sorry it didn't seem to wrap - I tried the code window. I can try again.

Code:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData
C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData NT AUTHORITY\SYSTEM:(I)(OI)(CI
)(F)
                                                  BUILTIN\Administrators:(I)(OI)
(CI)(F)
                                                  NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE:(
I)(OI)(CI)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(F)
                                          BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(F)
                                          NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE:(OI)(CI)(
F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles
C:\Windows\ServiceProfiles NT SERVICE\TrustedInstaller:(I)(F)
                           NT SERVICE\TrustedInstaller:(I)(CI)(IO)(F)
                           NT AUTHORITY\SYSTEM:(I)(F)
                           NT AUTHORITY\SYSTEM:(I)(OI)(CI)(IO)(F)
                           BUILTIN\Administrators:(I)(F)
                           BUILTIN\Administrators:(I)(OI)(CI)(IO)(F)
                           BUILTIN\Users:(I)(RX)
                           BUILTIN\Users:(I)(OI)(CI)(IO)(GR,GE)
                           CREATOR OWNER:(I)(OI)(CI)(IO)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows
C:\Windows NT SERVICE\TrustedInstaller:(F)
           NT SERVICE\TrustedInstaller:(CI)(IO)(F)
           NT AUTHORITY\SYSTEM:(M)
           NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)(F)
           BUILTIN\Administrators:(M)
           BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)(F)
           BUILTIN\Users:(RX)
           BUILTIN\Users:(OI)(CI)(IO)(GR,GE)
           CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>ICACLS C:\Windows\System32
C:\Windows\System32 NT SERVICE\TrustedInstaller:(F)
                    NT SERVICE\TrustedInstaller:(CI)(IO)(F)
                    NT AUTHORITY\SYSTEM:(M)
                    NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)(F)
                    BUILTIN\Administrators:(M)
                    BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)(F)
                    BUILTIN\Users:(RX)
                    BUILTIN\Users:(OI)(CI)(IO)(GR,GE)
                    CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\George>
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2013   #19
ziipppp

Windows 7 Professional x64
 
 

Well never mind - Windows just updated yet again. And now apparently I'm legal once more. I seem to slip in and out of favor faster than a Kardashian. I'm done with this though - this July 4th I'm going to just reinstall my Windows from the original disks and hopefully that will solve whatever gremlins are at the root of this thing. Thanks again for all the support as always. You guys are the best.
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2013   #20
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Please post a new MGADiag report after you've reinstalled - just in case!

Good luck with it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 On latest update getting Build 7601 Windows not Genuine




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Copy of Windows is not genuine (build 7601) message after avast update
We bought a new HP laptop with Win 7 Pro (64 bit) preinstalled in July 2013 from a reputable (I think) online dealer. I installed the free version of Avast and initially all was well, and bootup time was very quick. After about a month or 2, I was prompted to update Avast, which I did. Immediately...
Windows Updates & Activation
windows 7 build 7601 may not be genuine .
hi guys . new here but came here thru searching for solutions to my topic . heres my data . Diagnostic Report (1.9.0027.0): ----------------------------------------- Windows Validation Data--> Validation Code: 50 Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012 Windows Product Key:...
Windows Updates & Activation
windows 7 not genuine fix build 7601 again
Noeldp, Things were working out from the fix you sent me until I downloaded the windows update Platform Update for Windows 7 x64-Edition (KB2670838) Installation date: ‎2/‎26/‎2013 17:08 Installation status: Successful Update type: Recommended Here is the MGAD report. Bolded the null error...
Windows Updates & Activation
windows 7 not genuine fix build 7601
I keep getting this error. I was able to re-enter my product key and it took but when I restarted by computer, the error returned. Tried to re-enter product key but no luck. Tells me to go on-line to try and fix. Here is my MGAD report: Diagnostic Report (1.9.0027.0):...
Windows Updates & Activation
Windows is not genuine build 7601 after bios update
So I upgraded my asus p8z68-v lx bios recently to version 4003 and now my desktop is displaying the annoying messages. I also attached the other two HDDs to the SATA ports that were unplugged and might have moved some of the sata cables around in the process. I had this installed by a network admin...
Windows Updates & Activation
Windows 7 Build 7601 Not Genuine After Windows Update
Hello! First post on here, and I have seen several posts that are similar to my problem but not one exactly. I recently installed some Windows Updates, after a reboot and Windows Configured after the updates, I log in to a Black Desktop, with nothing on it, no start button or anything with ...
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:06.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App