Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Update failed IE 10 Win 7 Ultimate 64

23 Mar 2013   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Update failed IE 10 Win 7 Ultimate 64

Ran sfc
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

D:\Windows\system32>sfc /scannow
Beginning system scan. This process will take some time.
Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.
Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Then I ran the SURT

Then I tried to install update:

Internet Explorer 10 for Windows 7 for x64-based Systems
Download size: 86.3 MB
You may need to restart your computer for this update to take effect.
Update type: Important
Internet Explorer 10 is fast and fluid, and lets your websites shine and perform just like native apps on your PC....................


and got error code: 9C44 Windows Update encountered an unknown error
No more info in a screen shot.

Thanks in advance for your time and effort

My System SpecsSystem Spec
.

23 Mar 2013   #2
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello Shermes, and welcome to Seven Forums.

You might see if this may be able to help for now.

Troubleshooting a failed installation of Internet Explorer 10
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2013   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Well the reason, or at least one of the reasons IE 10 will not install is because SP1 is not installed.
I downloaded windows6.1-KB976932-X64.exe and it gives the attached image every time, --- you must reboot. I now recall I fiddled with this long ago and gave up.

So I guess installing SP1 is my real problem.

Any help is appreciated.

I then went here http://windows.microsoft.com/en-US/w...g-service-pack and did all three steps, no luck ;-(
Step 1 ends with just an Installation complete.
Step 2 says Online search for updates ran sucessfully, run WIn Update and check for updates, no SP! in
the list and no hidden updates.
Step 3 disable AVG, it was during all this nonsense

Most if not all the errors from the attempted install

CBS SPI: Self trust verification failed for D:\a6cd39ece5930831333dc0453c6a80\c7cf93b7f81f78fbffa93d99fd7cb13c\spc.xml 0x57

CBS SPI: Self trust verification failed for D:\a6cd39ece5930831333dc0453c6a80\c7cf93b7f81f78fbffa93d99fd7cb13c\SPWizUI.dll. 0x57

CBS SPI: Self trust verification failed for D:\a6cd39ece5930831333dc0453c6a80\c7cf93b7f81f78fbffa93d99fd7cb13c\SpError.dll. 0x57

CBS SPI: Self trust verification failed for D:\Windows\System32\SpError.dll. 0x57

CBS SPI: Self trust verification failed for D:\Windows\System32\SPC_SP1_Wave1.xml. 0x57
CBS SPI: (SPCVerifyTrust:1664)Failed to CryptCATAdminCalcHashFromFileHandle GLE=0x57
2013-03-24 10:33:11, Info CBS SPI: Installed SPInstall or XML not trusted. Continuing with current version.
2013-03-24 10:33:11, Info CBS SPI: Self trust verification failed for D:\Windows\System32\EventProviders\spcmsg.dll. 0x57

CBS SPI: (SPIRegQueryDWORDValue:413)Failed to query registry value: UploadDisableFlag er=0x2

SPI: (SPIRegQueryDWORDValue:400)Failed to open the registry root: n/a, key: SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\ServicePack\SP1. er=0x2
2013-03-24 10:33:14, Error CBS SPI: (SPIRegQueryDWORDValue:400)Failed to open the registry root: n/a, key: SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\ServicePack\SP1. er=0x2
2013-03-24 10:33:14, Error CBS SPI: (SPIRegQueryDWORDValue:400)Failed to open the registry root: n/a, key: SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\ServicePack\SP1. er=0x2
2013-03-24 10:33:14, Error CBS SPI: (SPIRegQueryDWORDValue:400)Failed to open the registry root: n/a, key: SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\ServicePack\SP1. er=0x2

Failed to internally open package. [HRESULT = 0x800f0805 - CBS_E_INVALID_PACKAGE]

CBS SPI: (CSPICbsClient::OpenPackage:227)Failed to open package with identity Microsoft-Windows-Foundation-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7600.16385 hr=0x800f0805

CBS SPI: Failed opening parent package Microsoft-Windows-Foundation-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7600.16385. hr 0x800f0805
2013-03-24 10:33:22, Info CBS Failed to internally open package. [HRESULT = 0x800f0805 - CBS_E_INVALID_PACKAGE]
CBS SPI: (CSPICbsClient::OpenPackage:227)Failed to open package with identity Microsoft-Windows-ServerCore-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7600.16385 hr=0x800f0805
2013-03-24 10:33:22, Info CBS SPI: Failed opening parent package Microsoft-Windows-ServerCore-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7600.16385. hr 0x800f0805

SPI: (CSPCInstallTask::ApplicabilityScan:704)Failed to do an applicability scan of linked SP for package Windows6.1-KB976902-x64.cab hr=0x80070bc9
2013-03-24 10:33:22, Error CBS SPI: (CSPInstall::CompatibilityApplicabilityScan:1303)Failed in applicability check of task hr=0x80070bc9

SPI: Ending Compatibility\Applicability scan
2013-03-24 10:33:22, Error CBS SPI: (PerformSPInstallation:833)Failed to install SP using UI hr=0x80070bc9
2013-03-24 10:33:22, Error CBS SPI: (wmain:1105)Failed to perform SP installation hr=0x80070bc9
2013-03-24 10:33:22, Info CBS SPI: Reporting Failed event


Attached Images
 
Attached Files
File Type: zip CBS_COPY.zip (31.1 KB, 4 views)
My System SpecsSystem Spec
.


24 Mar 2013   #4
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Shermes,

Please go ahead and see the post below, and post back with your MGADiag report to see if there may be any issues in it.

Windows Genuine and Activation Issue Posting Instructions
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2013   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

Silly question....
Are you running with UAC disabled??
If so, please re-enable it and set to the recommended level, and try again.
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #6

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Brink View Post
Shermes,

Please go ahead and see the post below, and post back with your MGADiag report to see if there may be any issues in it.

Windows Genuine and Activation Issue Posting Instructions
Looks OK to me, but maybe not.

Code:
Diagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->

Validation Code: 0
Cached Online Validation Code: 0x0
Windows Product Key: *****-*****-X92GV-V7DCV-P4K27
Windows Product Key Hash: aU2z1/fnhnLHmhBm699qYZT2E6s=
Windows Product ID: 00426-OEM-8992662-00400
Windows Product ID Type: 2
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 6.1.7601.2.00010100.0.0.001
ID: {2215A7A3-D168-4A94-84E4-0FD164189D39}(3)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Ultimate
Architecture: 0x00000009
Build lab: 7601.win7sp1_gdr.130104-1431
TTS Error: 
Validation Diagnostic: 
Resolution Status: N/A

Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002

Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 109 N/A
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: 7E90FEE8-198-80004005_B4D0AA8B-604-645_B4D0AA8B-604-645_B4D0AA8B-604-645_025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: D:\Users\shermes641\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{2215A7A3-D168-4A94-84E4-0FD164189D39}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010100.0.0.001</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-P4K27</PKey><PID>00426-OEM-8992662-00400</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-3072406337-444042467-948055222</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Inc.         </Manufacturer><Model>Dell System XPS L702X</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Inc.         </Manufacturer><Version>A16</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="6"/><Date>20120110000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>74243307018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Central America Standard Time(GMT-06:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>DELL  </OEMID><OEMTableID>QA09   </OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>  

Spsys.log Content: 0x80070002

Licensing Data-->
Software licensing service version: 6.1.7601.17514

Name: Windows(R) 7, Ultimate edition
Description: Windows Operating System - Windows(R) 7, OEM_SLP channel
Activation ID: 7cfd4696-69a9-4af7-af36-ff3d12b6b6c8
Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
Extended PID: 00426-00178-926-600400-02-1033-7601.0000-0552012
Installation ID: 018404106536499510102120705352861824913781768845730546
Processor Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88338
Machine Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88339
Use License URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88341
Product Key Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88340
Partial Product Key: P4K27
License Status: Licensed
Remaining Windows rearm count: 4
Trusted time: 3/25/2013 8:42:10 AM

Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: 0x00000000
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: 3:10:2013 19:14
ActiveX: Registered, Version: 7.1.7600.16395
Admin Service: Registered, Version: 7.1.7600.16395
HealthStatus Bitmask Output:


HWID Data-->
HWID Hash Current: RgAAAAIAAQABAAQAAQABAAAACgABAAEAln3A2U401HAimpwILFHOcMD/Fo7eiL6+Et9waUymoPHstB69ilBYrnKKvkEucw==

OEM Activation 1.0 Data-->
N/A

OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes
Windows marker version: 0x20001
OEMID and OEMTableID Consistent: yes
BIOS Information: 
  ACPI Table Name	OEMID Value	OEMTableID Value
  APIC			DELL  		QA09   
  FACP			DELL  		QA09   
  HPET			DELL  		QA09   
  MCFG			DELL  		QA09   
  SLIC			DELL  		QA09   
  SSDT			DELL  		PtidDevc
  ASF!			DELL  		QA09   
  SSDT			DELL  		PtidDevc
  SSDT			DELL  		PtidDevc
  SSDT			DELL  		PtidDevc
  UEFI			DELL  		QA09   
  UEFI			DELL  		QA09   
  UEFI			DELL  		QA09
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NoelDP View Post
Silly question....
Are you running with UAC disabled??
If so, please re-enable it and set to the recommended level, and try again.
Set UAC to recommended level and same message, "You must restart"
Turning UAC off ---- I really do not like it.
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #8

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

Looking through the CBS logs, I get the impression that KB2584146 is not properly installed - every time the system attempts to evaluate it, it goes off into a loop, complaining
Failed to internally open package. [HRESULT = 0x800f0805 - CBS_E_INVALID_PACKAGE]

Please check the Installed Updates listing and see if it's installed.
If it is, then try uninstalling it.

Also - please check the SoftwareDistribution folder for references to KB2584146 and note what folder they are in.

post your results
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2013   #9

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NoelDP View Post
Looking through the CBS logs, I get the impression that KB2584146 is not properly installed - every time the system attempts to evaluate it, it goes off into a loop, complaining
Failed to internally open package. [HRESULT = 0x800f0805 - CBS_E_INVALID_PACKAGE]

Attached them again.

Please check the Installed Updates listing and see if it's installed.
If it is, then try uninstalling it.

Also - please check the SoftwareDistribution folder for references to KB2584146 and note what folder they are in.

post your results
So I removed KB2584146 (interesting the MS page says it's for XP SP3 Download Security Update for Windows XP (KB2584146) from Official Microsoft Download Center)

Tried SP1 stand alone installer, and same failure message. see CBS_NO_KB2584146.zip

I installed KB2584146 using windows update -- worked fine --- or so it seems
See attached file SoftDistKB2584146.zip for files in Software Distribution dir relating to KB2584146 (just did a search on "SoftDistKB2584146")

Without reboot I tried SP1 stand alone installer, and same failure message. see CBS_WITH_KB2584146.zip

Reboot and I tried SP1 stand alone installer, and same failure message. see CBS_WITH_KB2584146_REBOOT.zip

Thanks again for any help.


Attached Files
File Type: zip CBS_NO_KB2584146.zip (14.7 KB, 2 views)
File Type: zip CBS_WITH_KB2584146.zip (11.2 KB, 2 views)
File Type: zip CBS_WITH_KB2584146_REBOOT.zip (11.2 KB, 2 views)
File Type: zip SoftDistKB2584146.zip (111.7 KB, 2 views)
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2013   #10

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

My System SpecsSystem Spec
Reply

 Update failed IE 10 Win 7 Ultimate 64





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Update failed IE 10 Win 7 Ultimate 64
Thread Forum
Solved Security Update (KB2709715) - Failed to Update, Code 8020000E Windows Updates & Activation
MS released update to previous failed update News
Solved nvidia driver update failed in windows update Windows Updates & Activation
Many failed update on history windows failed to configure startup Windows Updates & Activation
there's a lot of failed update on windows update history? Windows Updates & Activation
Win7 Ultimate Update Failed to Win7 Sp1 Error Code 80073701 Windows Updates & Activation
Windows 7 update failed and laptop won't boot. Startup repair failed BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:16 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33