Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Change product key feature wont load

25 Mar 2013   #1

Windows 7
 
 
Change product key feature wont load

Hello guys i have problem with my Wins7 Ultimate 64Bit here.. After im press 'Change product key' from my computer properties its nothing happen and wont load like this properties.



Then i use 'slgui.exe' and need to run as admin to change my product key, and the other thing is i cant re-run the assessment for my windows experience index too. Please any one know how to fix this problem?

My System SpecsSystem Spec
.

25 Mar 2013   #2
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello Russhimi,

You might see if using either step 2 in OPTION ONE or OPTION TWO in the tutorial below may work for you instead.

Product Key Number - Change

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #3

Windows 7
 
 

Hello, thanks for reply. 1st im sorry because wrong section and thx for move my post.

I can change my product key by running slgui.exe, but the problem now may i know why after im click change product nothing happened? and i cant run assessment for my windows experience index too
My System SpecsSystem Spec
.


25 Mar 2013   #4
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

If this just happened recently, then you could do a system restore using a restore point dated (if available) before this started.
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

There is no such program as 'slgui.exe'

The proper command is
SLUI.exe 3


However, that will not work in all circumstances, - please post an MGADiag report.


Please follow this tutorial and post an MGADiag report - then we can see what the problem is.

http://www.sevenforums.com/windows-updates-activation/234159-windows-genuine-activation-issue-posting-instructions.html

Ignore errors produced when clicking on the Copy button - they simply mean that the tool could not create the backup files for some reason. The data is still copied to the clipboard for pasting to your response.

Please also state the Version and Edition of Windows quoted on your COA sticker (if you have one) on the case of your machine (or inside the battery compartment), but do NOT quote the Key on the sticker!
http://www.microsoft.com/en-us/howtotell/Hardware.aspx
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #6

Windows 7
 
 

sorry, it was slui.exe..

btw this is my MGADiag report:

Code:
Diagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->
 
Validation Code: 0
Cached Online Validation Code: 0x0
Windows Product Key: *****-*****-3TKDY-4TCXX-V6WPF
Windows Product Key Hash: BCMBLXUA0GfR9bgIADeM3u+fHmo=
Windows Product ID: 00426-068-3893113-86722
Windows Product ID Type: 5
Windows License Type: Retail
Windows OS version: 6.1.7601.2.00010100.1.0.001
ID: {E6B250A7-D084-4A08-9112-93429A1A9078}(3)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Ultimate
Architecture: 0x00000009
Build lab: 7601.win7sp1_rtm.101119-1850
TTS Error: 
Validation Diagnostic: 
Resolution Status: N/A
 
Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
 
Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002
 
OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002
 
OGA Data-->
Office Status: 109 N/A
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3
 
Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: C:\Users\SHIMI\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed
 
File Scan Data-->
 
Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{E6B250A7-D084-4A08-9112-93429A1A9078}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010100.1.0.001</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-V6WPF</PKey><PID>00426-068-3893113-86722</PID><PIDType>5</PIDType><SID>S-1-5-21-2047153807-3897718416-858150795</SID><SYSTEM><Manufacturer>Apple Inc.</Manufacturer><Model>MacBookPro9,2</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Apple Inc.</Manufacturer><Version>MBP91.88Z.00D3.B08.1208081132</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20120808000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>ECBB3607018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Malay Peninsula Standard Time(GMT+08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 
 
Spsys.log Content: 0x80070002
 
Licensing Data-->
Software licensing service version: 6.1.7601.17514
 
Name: Windows(R) 7, Ultimate edition
Description: Windows Operating System - Windows(R) 7, RETAIL channel
Activation ID: a0cde89c-3304-4157-b61c-c8ad785d1fad
Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
Extended PID: 00426-00172-068-389311-00-1033-7600.0000-0832013
Installation ID: 006860791881134420314746022466376852230392694605114102
Processor Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88338
Machine Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88339
Use License URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88341
Product Key Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88340
Partial Product Key: V6WPF
License Status: Licensed
Remaining Windows rearm count: 4
Trusted time: 3/26/2013 7:36:54 AM
 
Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: 0x00000000
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: 3:26:2013 01:51
ActiveX: Registered, Version: 7.1.7600.16395
Admin Service: Registered, Version: 7.1.7600.16395
HealthStatus Bitmask Output:
 
 
HWID Data-->
HWID Hash Current: MAAAAAEAAgABAAEAAAABAAAAAwABAAEA6GFwLGBdGrccL4ashmjQVQ37REJARJZj
 
OEM Activation 1.0 Data-->
N/A
 
OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes, but no SLIC table
Windows marker version: N/A
OEMID and OEMTableID Consistent: N/A
BIOS Information: 
ACPI Table Name    OEMID Value    OEMTableID Value
APIC            APPLE         Apple00
FACP            APPLE         Apple00
HPET            APPLE         Apple00
MCFG            APPLE         Apple00
SBST            APPLE         Apple00
ECDT            APPLE         Apple00
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
SSDT            APPLE         SataAhci
DMAR            APPLE         IVB
Im doing clean install, no software installation yet still need to restore?

OS: Windows 7 Ultimate 64Bit

p/s: i never got problem like this when im running 32Bit version..
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

The installation is activated - so I assume you managed to change the Key?
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #8
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Glad to hear that all is ok now Russhimi.
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #9

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NoelDP View Post
The installation is activated - so I assume you managed to change the Key?
Quote   Quote: Originally Posted by Brink View Post
Glad to hear that all is ok now Russhimi.
yes it was activated by running 'slui.exe' but change product key from computer properties still not working and im not able to re-run the assessment for my windows experience index.
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2013   #10
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Was doing a system restore with a restore point an available option for you?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Change product key feature wont load




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Change product key feature wont load
Thread Forum
Need help!!! Battlefield 2 wont load! Gaming
Change the sensitivity of the auto hide feature on the taskbar Customization
windows 7 refuses to load and system repair wont load BSOD Help and Support
My Windows wont load after change a drive type from primary to logical General Discussion
New PC wont load Installation & Setup
How to speed up change wallpaper feature? Customization
Ashampoo GUI wont load... BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:52 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33