Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Installation problems, persistent 0x800b0100 error code

10 Dec 2013   #1
Pufcio

Win 7 Ultimate x64
 
 
Installation problems, persistent 0x800b0100 error code

As this is my first post here, I'd like to say "hello" to everyone

I have reached the point where I'm forced to say I don't know what to do
Yesterday I plugged my SSD and installed the OS, everything seemed to be fine, at least until I tried to install Nokia Suite. I got this:


I tried to run MS fixit thingies, but they won't even start because of that very same error

I didn't enable Windows Update at all, but the service (along with BITS) isn't disabled.

The MS' System Update tool did nothing and many errors still remain unfixed.
Please look into my problem. I can't use my phone properly and I seriously fear that I won't be able to install something in near future because of that.

I also get 0x80131700 and 0x80070490 when I'm trying to run network troubleshooters. My wired connection has been set as "public" and I can't change that because OS tells me I'm not connected to any networks (and since I'm writing this post on the PC/OS that requires some help, it seems like Windows is quite wrong...).

I'm open for any suggestions and every "do this / do that" as I want to know what's the culprit and I don't want to use the "last resort" option since I'm not sure the problem will not show up someday.


My System SpecsSystem Spec
.

11 Dec 2013   #2
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

You appear to have some major corruption arising from a single update/install.... (KB2639308)
Code:
Summary:
Seconds executed: 42
 Found 342 errors
  CBS Registry Error Total count: 340
  CBS Watchlist Package Missing Total count: 2
I think I'd try to side-step the issue, and use System Restore to go back to a time before that update was installed, and see if that resolves the situation.
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2013   #3
Pufcio

Win 7 Ultimate x64
 
 

To be honest, using System Restore is not an option - the OS is still "fresh" and going back in time means that many apps will be deleted or will cease to function. So instead of playing cat'n'mouse with the error, I'd rather reinstall everything from scratch (it took me about 6 hours last time, so it's not a big pain), paying extremely high attention to the Home Group status and checking after every major installation if Nokia Suite installer will start or will I get a "welcome error".

Still, thanks for telling me that fixing this is kinda pointless. I hope I'll never get to see those errors again

I'll get back here when I reinstall everything just to inform if it was a one-time problem or not
My System SpecsSystem Spec
.


11 Dec 2013   #4
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

Always install all the updates first - then worry about the applications, etc. That tends to reduce the chances of failure (in theory at least!)
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2013   #5
Pufcio

Win 7 Ultimate x64
 
 

Everything I did install was IE11, MS Codec Pack and some thing required by 3rd party apps (like VS runtime, .NET FW 4.5, etc.). Any other KB's had to install themselves via WU that I didn't disable on time (or at least that's how I see it).
Anyway - this time I'm sure there's nothing else besides what I want to install/update on my PC.

To sum up: I had reinstalled the OS from scratch and I installed tons of apps since then. So far, so good. No problems whatsoever

Thanks for the replies
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2013   #6
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

You're welcome - good luck!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Installation problems, persistent 0x800b0100 error code




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
IE10 installation problems, code 9C59
We run several 2008R2 servers, on which we manually updated IE from 9 to 10. Two of them have the same problem: cannot install IE10. Error code when using automatic update is 9C59 (the famous one). Standalone installer just finishes with error: installation failed. Already run Microsoft fixes, no...
Windows Updates & Activation
Win 7 SP1 Installation Error Code 800736B3
Hi, Win 7 SP1 fails installation with Error Code 800736B3. I have tried a the solutions as suggested by microsoft without luck. I also re-installed Win 7 Ultimate (using the Upgrade option), but the situation is unchanged. According to the log of CheckSUR there is 1 CSI missing...
Windows Updates & Activation
Win7 SP1 x64 Error Code (0x800b0100)
Dear Friends, I have tried installing and reinstalling Windows 7 Service Pack 1 for x64 based Systems (KB976932) (Size 13.6 MB) and Windows Explorer 9 for Windows 7 for x64 based systems (Size 36.7 MB) several times using the automatic windows update. But everytime it failed to install these...
Windows Updates & Activation
KB2729452 fails with error code 0x800b0100 - Windows 7 Prof. 32 bit
Hi, I'm having trouble installing this update. I've tried System Update Readiness Tool, but with no effect. The CheckSur log says: ================================= Checking System Update Readiness. Binary Version 6.1.7601.21645 Package Version 17.0
Windows Updates & Activation
Service Pack installation failed with error code 0x800b0100.
OS is Win 7 Home Prem 64-bit. Cannot install SP1, and one of the .Net 3.5.1 updates (KB2656355 and KB976932). Get Error: TRUST_E_NOSIGNATURE(0x800b0100). Have tried many of the suggs, but can't seem to lick this. After running SURT, looking at the CheckSUR.log, it appears that a third KB is mucking...
Windows Updates & Activation
Persistent BSODs 3b code
Hello all, I've been getting these BSODs for over a year now and can't seem to find the problem. I've tried updating all the drivers and ran memtest which showed no errors and driver verifier which increased the frequency of BSODs but I don't know where to go from here. Any help would be...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:55.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App