Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 9C59 error when installing IE10


10 Jan 2014   #11

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

Sorry about the delay - I've been fighting a Cryptolocker infection on a friend's machine

Let's check the permissions on that folder (if it still exists) and the folder above it...
Open an Elevated Command Prompt and run the following commands..

ATTRIB C:\Windows\Temp
ICACLS C:\Windows\Temp
ATTRIB C:\Windows\TEMP\IE1ED3B.tmp
ICACLS C:\Windows\TEMP\IE1ED3B.tmp

post the results.

Here are some instructions to make life easier
1) To open an Elevated Command Prompt Window (the ECP window), click on Start, All Programs, Accessories – then right-click on Command Prompt, and select Run as Administrator. Accept the UAC prompt.
2) To run the commands easier, highlight the block of commands, and right-click on the highlight – select Copy. In the CP Window, click on the black/white icon at top left – select Paste. The commands will run but may not complete the last command, so hit the Enter Key once.
3) To copy the results... click on the Black/White icon in the top left, and select Edit... 'Select All', and hit the Enter key - then use Ctrl+V or r-click+Paste to paste it into your response.


My System SpecsSystem Spec
.

10 Jan 2014   #12

Windows 7 32bit
 
 

Here are the results I got:


Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Windows\system32>ATTRIB C:\Windows\Temp
C:\Windows\Temp
C:\Windows\system32>ICACLS C:\Windows\Temp
C:\Windows\Temp BUILTIN\UsersCI)(S,WD,AD,X)
BUILTIN\AdministratorsF)
BUILTIN\AdministratorsOI)(CI)(IO)(F)
NT AUTHORITY\SYSTEMF)
NT AUTHORITY\SYSTEMOI)(CI)(IO)(F)
CREATOR OWNEROI)(CI)(IO)(F)
Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files
C:\Windows\system32>ATTRIB C:\Windows\TEMP\IE1ED3B.tmp
File not found - C:\Windows\TEMP\IE1ED3B.tmp
C:\Windows\system32>ICACLS C:\Windows\TEMP\IE1ED3B.tmp
C:\Windows\TEMP\IE1ED3B.tmp: The system cannot find the file specified.
Successfully processed 0 files; Failed processing 1 files
C:\Windows\system32>



The second temp file does not appear to be there.
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2014   #13

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

All that output is as expected - the folder should have been deleted when WU failed (but I was hoping that something had prevented it).

I'll do some research and get back to you in a day or so.
My System SpecsSystem Spec
.


10 Jan 2014   #14

Windows 7 32bit
 
 

Ok sounds good!
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #15

Windows 7 32bit
 
 

Just checking in to see if you had come up with anything new.
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #16

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

Run the fixit from here....
http://support.microsoft.com/kb/971058

This should reset WU.
Once complete, reboot, then do a manual check for updates - attempt to install only the oldest update found and see what happens.
If it installs, try with the rest.

If it fails, post the new windowsupdate.log and csb.log files.
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #17

Windows 7 32bit
 
 

Still failed. I have attached the files that you requested.


Attached Files
File Type: zip CBS.zip (4.97 MB, 2 views)
File Type: log WindowsUpdate.log (1.36 MB, 2 views)
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #18

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

This appears to be the critical failure point...
Code:
2014-01-14 13:15:31, Info                  CBS    Exec: Staging Package: Package_4_for_KB2744842~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.1.0, Update: 2744842-36_neutral_GDR, PinDeployment: x86_187ef6b6de3745e82a45395135f533c4_31bf3856ad364e35_8.0.7601.17940_none_daae4ba5a7ec6e7e
2014-01-14 13:15:32, Info                  CBS    Failed to find file: x86_microsoft-windows-ie-iecompat_31bf3856ad364e35_8.0.7601.21789_none_bdf42a481f80149c\iecompat.dll [HRESULT = 0x80070002 - ERROR_FILE_NOT_FOUND]
2014-01-14 13:15:32, Info                  CBS    Failed to gather all required files. [HRESULT = 0x80070002 - ERROR_FILE_NOT_FOUND]
2014-01-14 13:15:32, Info                  CBS    Failed to gather all missing files for package: Microsoft-Windows-InternetExplorer-Package-TopLevel~31bf3856ad364e35~x86~~10.2.9200.16521 [HRESULT = 0x80070002 - ERROR_FILE_NOT_FOUND]
2014-01-14 13:15:32, Info                  CSI    0000015f@2014/1/14:18:15:32.077 CSI Transaction @0x389e00 destroyed
2014-01-14 13:15:32, Error                 CBS    Failed to pre- stage package: Microsoft-Windows-InternetExplorer-Package-TopLevel~31bf3856ad364e35~x86~~10.2.9200.16521 [HRESULT = 0x80070002 - ERROR_FILE_NOT_FOUND]
2014-01-14 13:15:32, Info                  CBS    Perf: Stage chain complete.
2014-01-14 13:15:32, Info                  CBS    Failed to stage execution chain. [HRESULT = 0x80070002 - ERROR_FILE_NOT_FOUND]
This correlates with the following error in the WU log
Code:
2014-01-14 13:15:39:480 4040 9c4 Handler   : WARNING: Command line install completed. Return code = 0x00009c59, Result = Failed, Reboot required = false
2014-01-14 13:15:39:480  972 17c AU >>##  RESUMED  ## AU: Installing update [UpdateId = {87E13ECB-C669-43BE-9E2A-01E567285031}]
2014-01-14 13:15:39:480  972 17c AU   # WARNING: Install failed, error = 0x80070643 / 0x00009C59
2014-01-14 13:15:39:480 4040 9c4 Handler   : WARNING: Exit code = 0x8024200B
The odd thing is that WU seems to be saying that all updates were already downloaded - and yet the fixit was supposed to rename the folder that contains them...

...and earlier in the report, there's three updates which DID install?
Code:
2014-01-14 13:13:47:409  972 8e4 Report REPORT EVENT: {B3994C6F-864C-4C17-B5D9-06DADC592CB3} 2014-01-14 13:13:46:942-0500 1 183 101 {D3421098-9E58-422C-9916-B64E06C5BC7B} 201 0 AutomaticUpdates Success Content Install Installation Successful: Windows successfully installed the following update: Security Update for Windows 7 (KB2913602)
2014-01-14 13:13:47:409  972 8e4 Report REPORT EVENT: {11A11196-D09B-42C5-8558-4030EFDA8D6A} 2014-01-14 13:13:46:957-0500 1 183 101 {359E8043-3A90-419F-9B14-EC76A1F08D47} 200 0 AutomaticUpdates Success Content Install Installation Successful: Windows successfully installed the following update: Update for Windows 7 (KB2913431)
2014-01-14 13:13:47:409  972 8e4 Report REPORT EVENT: {2BD42C86-0603-4CAC-B43E-26DBEA13F23C} 2014-01-14 13:13:46:988-0500 1 183 101 {0D8BC70F-BB18-4ED0-A960-7BAC8D81A1B2} 202 0 AutomaticUpdates Success Content Install Installation Successful: Windows successfully installed the following update: Security Update for Windows 7 (KB2862330)
2014-01-14 13:13:47:409  972 8e4 Report REPORT EVENT: {239EEBF9-6CDD-42E6-8FE1-D4DBED844FE3} 2014-01-14 13:13:47:409-0500 1 188 102 {00000000-0000-0000-0000-000000000000} 0 0 AutomaticUpdates Success Content Install Installation Ready: The following updates are downloaded and ready for installation. This computer is currently scheduled to install these updates on €ŽThursday, €ŽJanuary €Ž16, €Ž2014 at 2:00 PM:  - Internet Explorer 10 for Windows 7
So the problem is not with the WU system, but with that specific update/install.

Please attempt installation using the standalone update from here.
Download Internet Explorer 10 - Microsoft Windows
Make sure that you pick the Win 7 x86 32-bit version, and your base language.
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #19

Windows 7 32bit
 
 

I have been able to install all of the other updates that I had besides IE10. I pulled those 3 from the web just to make sure it wasn't an update stopping me. They installed fine. I have tried the standalone and tried again, still not working.
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #20

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)
 
 

The missing file appears to be from IE8

Please open an Elevated Command Prompt, and run the following commands...

Code:
 
DIR C:\Windows\x86_microsoft-windows-ie-iecompat_31bf3856ad364e35_8.0.7601.21789_none_bdf42a481f80149c
ICACLS C:\Windows\x86_microsoft-windows-ie-iecompat_31bf3856ad364e35_8.0.7601.21789_none_bdf42a481f80149c /T
.
.
post the results.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 9C59 error when installing IE10




Thread Tools



Similar help and support threads for2: 9C59 error when installing IE10
Thread Forum
Loading IE10 via WSUS gives me a 9c59 error Windows Updates & Activation
Error Code 9C59 when updating IE10 Windows Updates & Activation
Solved Cannot install IE10 Update - Error 9C59 Windows Updates & Activation
Error code 9c59 and 0x80070643 when installing IE10 in Win 7 64-bit Windows Updates & Activation
Solved IE10 error:9C59 Windows Updates & Activation

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33