Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 64 bit SP1 Problem

07 Jan 2014   #41
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Can you please upload your CBS.log file as well - it may have more information in it..
0x8024200D and 0x800f081f error when you are installing Windows 7 or Windows Server 2008 R2 SP1 - Microsoft Reduce Customer Effort Center - Site Home - TechNet Blogs


My System SpecsSystem Spec
.
07 Jan 2014   #42
CowboyJunkie

Windows 7 64 bit
 
 

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>ICACLS C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
C:\Windows\SoftwareDistribution\Download NT SERVICE\TrustedInstallerF)
BUILTIN\AdministratorsI)(F)
BUILTIN\AdministratorsI)(OI)(CI)(IO)(
F)
NT AUTHORITY\SYSTEMI)(F)
NT AUTHORITY\SYSTEMI)(OI)(CI)(IO)(F)
BUILTIN\UsersI)(OI)(CI)(RX)
NT AUTHORITY\Authenticated UsersI)(M)

NT AUTHORITY\Authenticated UsersI)(OI
)(CI)(IO)(M)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2014   #43
CowboyJunkie

Windows 7 64 bit
 
 

CBS Logs....
My System SpecsSystem Spec
.

07 Jan 2014   #44
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

The CBS log appears to be complaining about one of these two packages...

Code:
2014-01-07 12:15:24, Info                  CBS    External EvaluateApplicability, package: Package_for_KB2271195_RTM~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.0, package applicable State: Installed, highest update applicable state: Staged, resulting applicable state:Staged
2014-01-07 12:15:24, Info                  CBS    External EvaluateApplicability, package: Package_for_KB2271195~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.0, package applicable State: Installed, highest update applicable state: Staged, resulting applicable state:Staged
2014-01-07 12:15:24, Info                  CBS    Session: 30346146_618057070 initialized by client WindowsUpdateAgent.
2014-01-07 12:15:24, Info                  CBS    Failed to internally open package. [HRESULT = 0x800f0805 - CBS_E_INVALID_PACKAGE]
... although I'm not convinced that the problem is the same as the one in the article I referenced above, since the actual error line in CBS.log is
Code:
2014-01-07 12:15:24, Error                 CBS    Failed to shred identity: Microsoft-Windows-InternetExplorer-LanguagePack [HRESULT = 0x80070057 - E_INVALIDARG]
There is another similar error -
Code:
2014-01-07 12:15:19, Info                  CBS    Appl: Partial install Status testing, package: Package_for_KB975467_RTM~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.0, partially installed (true/false), 0
2014-01-07 12:15:19, Info                  CBS    Appl: Partial install Status testing, package: Package_for_KB975467~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.0, partially installed (true/false), 0
2014-01-07 12:15:19, Info                  CBS    Session: 30346146_561896971 initialized by client WindowsUpdateAgent.
2014-01-07 12:15:19, Info                  CBS    Failed to internally open package. [HRESULT = 0x800f0805 - CBS_E_INVALID_PACKAGE]
but nothing else that I can find


In the WindowsUpdate.log file, I think these translate to the following error lines..
Code:
2014-01-07 09:57:08:930 1128 40c Agent WARNING: Failed to evaluate Installed rule, updateId = {2A1234D0-3E2D-4D9E-AA5E-3430A20EDC11}.100, hr = 80242013
2014-01-07 09:57:14:534 1128 40c Agent WARNING: Failed to evaluate Installed rule, updateId = {818701AF-1182-45C2-BD1E-17068AD171D6}.101, hr = 80242013
I wonder if it's simply because the permissions aren't being carried down properly? - Let's check that by using the like that I screwed up earlier.


Open an Elevated Command Prompt, and run the following command.

ICACLS C:\Windows /grant "NT Service\TrustedInstaller":(CI)(IO)(F)


then reboot, and try SP1 from the standalone again.
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2014   #45
CowboyJunkie

Windows 7 64 bit
 
 

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>ICACLS C:\Windows /grant "NT Service\TrustedInstaller"CI)(
IO)(F)
processed file: C:\Windows
Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2014   #46
CowboyJunkie

Windows 7 64 bit
 
 

Well I re run the installer and got another missing file error. No point giving you the screenshot!

Attached a CBS log for you to review. Let me know if you need anything else!
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2014   #47
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

It may be the same error code - but it's a vastly different error! It's going to take me a while to digest this, and I'm busy all day today
Please post the C:\Windows\windowsupdate.log - I'll have a look at that and see if it confirms what I've seen so far.
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2014   #48
CowboyJunkie

Windows 7 64 bit
 
 

ok, here is the latest log
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2014   #49
CowboyJunkie

Windows 7 64 bit
 
 

Any ideas?
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2014   #50
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

The WU log for the 8th shows this error -
Code:
2014-01-08 15:01:54:935 1116 664 Misc WARNING: Send failed with hr = 80072ee2.
2014-01-08 15:01:54:935 1116 664 Misc WARNING: SendRequest failed with hr = 80072ee2. Proxy List used: <(null)> Bypass List used : <(null)> Auth Schemes used : <>
2014-01-08 15:01:54:935 1116 664 Misc WARNING: WinHttp: SendRequestUsingProxy failed for <http://download.windowsupdate.com/v9...uv4wuredir.cab>. error 0x80072ee2
2014-01-08 15:01:54:935 1116 664 Misc WARNING: WinHttp: SendRequestToServerForFileInformation MakeRequest failed. error 0x80072ee2
2014-01-08 15:01:54:935 1116 664 Misc WARNING: WinHttp: SendRequestToServerForFileInformation failed with 0x80072ee2
2014-01-08 15:01:54:935 1116 664 Misc WARNING: WinHttp: ShouldFileBeDownloaded failed with 0x80072ee2
This is a timeout error on the internet rather than anything else.

However, just before that, we getthe following error...
Code:
2014-01-08 14:47:15:813 1116 a28 AU Launched new AU client for directive 'Download Progress', session id = 0x1
2014-01-08 14:56:14:592 1116 664 Handler Generating request for CBS update F9164872-3E27-4410-B4FC-038814549BB1 in sandbox C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\fd0c7235ea199c91f68801d3ffaa13a5
2014-01-08 14:56:14:623 1116 664 Handler Selected payload type is ptExpress
2014-01-08 14:56:14:763 1116 664 Handler UH: DpxRestoreJob returned 0x80070002
2014-01-08 14:56:14:763 1116 664 Handler Detected download state is dsHavePackage
2014-01-08 14:59:26:924 1116 664 Handler Request generation for CBS update complete with hr=0x0 and pfResetSandbox=0

This is different to the earlier errors, and I need to do some research
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 64 bit SP1 Problem




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Printer problem needs guru. Looks like Windows not Brother problem.
Windows 7 Professional Haven't had the need to use my printer in a couple of weeks, so I don't know when the problem started. It is a Brother HL-2270DW that has been problem free. There are tests that can be tried using the printer itself and it says it has a good connection and should be...
General Discussion
UI Problem/ minimized windows Display problem
Hi windows 7 community, I have a problem with windows 7 since the first day i've installed the OS (couple of years), and i haven't been able to solve it yet. The problem is that when i have a main application window, and different documents(windows) open in that main application window, when i...
General Discussion
Laptop Windows 7 Problem/Software/Hardware? Keyboard problem
Okay, right now I'm currently trying to find out whats wrong with a keyboard that is on a laptop, after the computer starts there are some script errors, I don't know exactly what they are but I ran combo fix without safe mode and restarted the scripts went away...and it started working after...
Hardware & Devices
Moving windows/icons down problem!! Move right/left/up - no problem
New system i7 3930K CPU Sabertooth X79 Mortherboard GeForce GTX690 GPU Intel 520 series SSD 32GB RAM Dell U2711 27" Monitor Win 7 Pro
General Discussion
Windows 7 Not genuine Problem. And 404 error (security?) Problem.
Hi, ive had both of these problems for about two weeks and have tried to fix it myself. No luck at all. Dont no of their connected. Help on how to fix it would be greatly appreciated.
BSOD Help and Support
Windows Media Player Problem - Sound/skipping problem.
Oh look, another windows media player problem, lol. Well, it's something really weird, at first i thought it was just my computer being all slow or the file was messed up, No matter what movie or format i play it makes this weird screeching noise. It also lags pretty bad. I tried the scans, i did...
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App