Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ACER OEM W7x64 Non Genuine after HDD/Malware Issues

13 Apr 2014   #31
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Grrrrr!

Not enough caffeine!

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /inheritance:d /q
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice


Sorry about that!


My System SpecsSystem Spec
.
13 Apr 2014   #32
bjsracer

Win 7 x64 Home Premium
 
 

No prob Noel

Code:
C:\Windows\system32>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /inheritance:d /q
Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Windows\system32>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice NT AUTHORITY\SYSTEM:(F)
                                          BUILTIN\Administrators:(F)
                                          BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(F)
                                          NT SERVICE\TrustedInstaller:(F)
                                          NT SERVICE\TrustedInstaller:(CI)(IO)(F)
                                          NT AUTHORITY\SYSTEM:(F)
                                          NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)(F)
                                          BUILTIN\Administrators:(F)
                                          BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)(F)
                                          BUILTIN\Users:(RX)
                                          BUILTIN\Users:(OI)(CI)(IO)(GR,GE)
                                          LCLS-PC\Brad:(F)
                                          CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
13 Apr 2014   #33
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Good - that's a little less cluttered now
Now, let's try it again...

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove "NT SERVICE\TrustedInstaller" /T
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove "NT AUTHORITY\SYSTEM" /T
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /grant "NT AUTHORITY\SYSTEM"OI)(CI)(F) /T
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove Users /T
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove Brad /T
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove "CREATOR OWNER" /T
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove Administrators /T
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /grant AdministratorsOI)(CI)(F) /T
CLS
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice\AppData


It'll clear the screen before running the report for output - please post the final screen.
My System SpecsSystem Spec
.

15 Apr 2014   #34
bjsracer

Win 7 x64 Home Premium
 
 

Code:
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove "NT SERVICE\TrustedInstaller" /T
...........
Successfully processed 1829 files; Failed processing 0 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove "NT AUTHORITY\SYSTEM" /T
...........
Successfully processed 1829 files; Failed processing 0 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /grant "NT AUTHORITY\SYSTEM":(OI)(CI)(F) /T
...........
Successfully processed 1829 files; Failed processing 0 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove Users /T
...........
Successfully processed 1829 files; Failed processing 0 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove Brad /T
...........
Successfully processed 1829 files; Failed processing 0 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove "CREATOR OWNER" /T
...........
Successfully processed 1829 files; Failed processing 0 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /remove Administrators /T
processed file: C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice\*: Access is denied.
Successfully processed 1 files; Failed processing 1 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /grant Administrators:(OI)(CI)(F) /T
...........
Successfully processed 1829 files; Failed processing 0 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(F)
                                          NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice\AppData
C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice\AppData BUILTIN\Administrators:(F)
                                                  BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(F)
                                                  NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(F)
                                                  BUILTIN\Administrators:(I)(OI)(CI)(F)
                                                  NT AUTHORITY\SYSTEM:(I)(OI)(CI)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2014   #35
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

That looks a lot tidier - but somehow the Networkservice has lost its permissions again

Please run the following commands in an Elevated Command Prompt..

ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /grant "NT AUTHORITY\Network Service"OI)(CI)(F)
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice

post the results, and reboot - then run another MGADiag report
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2014   #36
bjsracer

Win 7 x64 Home Premium
 
 

Code:
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /grant "NT AUTHORITY\Network Service":(OI)(CI)(F)
ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice


C:\Windows\system32>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice /grant "NT AUTHORITY\Network Service":(OI
)(CI)(F)
processed file: C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Windows\system32>ICACLS C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice
C:\Windows\ServiceProfiles\Networkservice NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE:(OI)(CI)(F)
                                          BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(F)
                                          NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(F)

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2014   #37
bjsracer

Win 7 x64 Home Premium
 
 

Rebooted:

Code:
Diagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->

Validation Code: 50
Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
Windows Product Key: *****-*****-WJ2H8-R6B6D-7QJB7
Windows Product Key Hash: ckKNc+BBPDWmo1LUlOkraNjlQ34=
Windows Product ID: 00359-OEM-8992687-00006
Windows Product ID Type: 2
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 6.1.7601.2.00010300.1.0.003
ID: {E5FB64D2-6F10-45AB-8C58-173A0A925D38}(3)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Home Premium
Architecture: 0x00000009
Build lab: 7601.win7sp1_gdr.130828-1532
TTS Error: 
Validation Diagnostic: 
Resolution Status: N/A

Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002

Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 109 N/A
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: C:\Users\LCLS\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{E5FB64D2-6F10-45AB-8C58-173A0A925D38}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010300.1.0.003</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-7QJB7</PKey><PID>00359-OEM-8992687-00006</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-987475376-978822867-1750259723</SID><SYSTEM><Manufacturer>Acer</Manufacturer><Model>Aspire X3960</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>American Megatrends Inc.</Manufacturer><Version>P01-A0                 </Version><SMBIOSVersion major="2" minor="6"/><Date>20101120000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>F9F93607018400FE</HWID><UserLCID>0C09</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>AUS Eastern Standard Time(GMT+10:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>ACRSYS</OEMID><OEMTableID>ACRPRDCT</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>  

Spsys.log Content: 0x80070002

Licensing Data-->
Software licensing service version: 6.1.7601.17514
Error: product key not found.

Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: N/A
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: N/A
ActiveX: Registered, Version: 7.1.7600.16395
Admin Service: Registered, Version: 7.1.7600.16395
HealthStatus Bitmask Output:


HWID Data-->
HWID Hash Current: KgAAAAEAAQABAAEAAAABAAAAAQABAAEA6GHWfThNnBd4duwOCE50zy5z

OEM Activation 1.0 Data-->
N/A

OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes
Windows marker version: 0x20001
OEMID and OEMTableID Consistent: yes
BIOS Information: 
  ACPI Table Name	OEMID Value	OEMTableID Value
  APIC			ACRSYS		ACRPRDCT
  FACP			ACRSYS		ACRPRDCT
  HPET			ACRSYS		ACRPRDCT
  MCFG			ACRSYS		ACRPRDCT
  SSDT			AMICPU		PROC
  SLIC			ACRSYS		ACRPRDCT
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2014   #38
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Code:
Licensing Data-->
Software licensing service version: 6.1.7601.17514
Error: product key not found.
Whilst we wait for Noel, it might be worth trying to validate Windows again?
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2014   #39
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Perhaps - but I prefer to use this method to see if re-activation will take place naturally...

Please first try recreating Licensing Store.

Recreate the Licensing Store
Go to Start > All Programs > Accessories
Right-Click on Command Prompt and select Run as Administrator - accept the UAC prompt
Run the following commands in the Command Prompt window, using the Enter key at the end of each

net stop sppsvc
(wait until the service has stopped before entering the following lines)

CD %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform
IF EXIST tokens.bar DEL tokens.bar
REN tokens.dat tokens.bar
net start sppsvc
slui.exe

After a couple of seconds the Windows Activation dialog will appear.
You may be asked to re-activate and/or re-enter your product key, or Activation may occur automatically.
If you are asked for your Key, use the one on the COA sticker on the machine's case

Reboot and Post back with a new MGADiag report.

(Note: the Line 'CD %win......\SoftwareProtectionPlatform' is all on one line - it may be broken in the Forum listing)
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2014   #40
bjsracer

Win 7 x64 Home Premium
 
 

Code:
C:\Windows\system32>net stop sppsvc
The Software Protection service is stopping.
The Software Protection service was stopped successfully.


C:\Windows\system32>cd %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPla
tform

C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform>IF EXIST tokens
.bar DEL tokens.bar

C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform>REN tokens.dat
tokens.bar
The process cannot access the file because it is being used by another process.

C:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareProtectionPlatform>
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ACER OEM W7x64 Non Genuine after HDD/Malware Issues




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
windows genuine issues
I have problems with widows, I am getting the watermark of not being genuine. I know I have genuine windows. can you help me? Diagnostic Report (1.9.0027.0): ----------------------------------------- Windows Validation Data--> Validation Code: 0 Cached Online Validation Code: 0x0
Windows Updates & Activation
Issues Loading Win 7 on SSD on Acer M3970
I am trying to get my Ace Aspire M3970 tower upgraded. I have installed a Verbatim 120GB SSD drive that I hope to install Windows 7 on, so that I can then upograde to Windows 8... I would prefer to have the system on the SSD, and leave the HDD for data. In using the ACER recover disks that I...
Installation & Setup
Malware issues - Windows 7
I just lent my computer to my brother, and it came back with a "windows 7 security" malware. I don't understand how it got through, but I guess that doesn't fully matter as much as getting rid of this. I ran malware bytes, the free version, and it said it removed the files, but when I restarted...
System Security
Acer USB Issues
I have an Acer Aspire 5551 notebook and today i plugged in my friend's blackberry and now my USB ports will not detect anything i plug in, no beeps or warnings just no response. Acer has no USB drivers on their site for my machine only for the card reader... In my device manager everything shows up...
General Discussion
Acer wireless lan issues
Hi All I need some help with a wireless lan issue on a windows 7 machine,Aspire 5532 with atheros wireless built in. I am running a wireless network with wep setup (some older machine not supporting wpa) I have a number of xp pc on the network running fine along with a macbook and a windows 7...
Network & Sharing
Two issues: Upgrade install of W7x86 fails and W7x64 fails to clean install
Clean installing W7 x86 is no problem. But 1) upgrading Vista x86 to W7 x86 fails and automatically rolls back to Vista, and 2) attempt to clean install W7 x64 results in BSOD when rebooting to finalize the process. Any suggestion would be appreciated.
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:21.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App