Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7 SP1 "successfully" installed but keeps showing in Windows Update

23 Mar 2015   #1
ecwh070

Win 7 Pro 32 bit
 
 
Win7 SP1 "successfully" installed but keeps showing in Windows Update

Hi guys,

I have been trying to install Win7 SP1 on my Lenovo SL410 laptop for the last couple of weeks now without success. The laptop would reboot and indicate configuring service pack, run till about 7-8% and restart after trying for a while. I have tried the steps stated on

Troubleshoot problems installing Service Pack 1 (SP1) for Windows 7 and Windows Server 2008 R2 - Windows Help

without much success. I have also downloaded the stand-alone and faced the same symptom. This is a fresh factory restore and I have not used any regcleaners on this laptop.

Some of the error codes encountered were 800705B4, 800F0826 with the latest being 80200001. This is what my update history looks like (as attached). Though it indicates that SP1 has been successfully installed, it is not listed under installed updates.

I ran CheckSUR and no errors were found in the log.

I ran SFC and no integrity violations were found.

Here is my MGADiag report:

Code:
Diagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->

Validation Code: 0
Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
Windows Product Key: *****-*****-MV8MH-98QJM-24367
Windows Product Key Hash: wgci5Gdejx4esg7++zTOe3LWF+4=
Windows Product ID: 55041-OEM-8992671-00437
Windows Product ID Type: 2
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 6.1.7600.2.00010100.0.0.048
ID: {99B654EA-5C70-496F-8D0A-F251462F8D4C}(1)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Professional
Architecture: 0x00000000
Build lab: 7600.win7_gdr.110408-1633
TTS Error: 
Validation Diagnostic: 
Resolution Status: N/A

Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002

Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 100 Genuine
Microsoft Office Standard 2007 - 100 Genuine
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: B4D0AA8B-604-645_B4D0AA8B-604-645_025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3_E2AD56EA-765-d003_E2AD56EA-766-0_E2AD56EA-134-80004005_E2AD56EA-765-b01a_E2AD56EA-766-0_E2AD56EA-148-80004005_16E0B333-89-80004005_B4D0AA8B-1029-80004005

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->
File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watadminsvc.exe[Hr = 0x80070003]
File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\npwatweb.dll[Hr = 0x80070003]
File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watux.exe[Hr = 0x80070003]
File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watweb.dll[Hr = 0x80070003]

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{99B654EA-5C70-496F-8D0A-F251462F8D4C}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7600.2.00010100.0.0.048</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-24367</PKey><PID>55041-OEM-8992671-00437</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-1864195371-1407747804-3098052103</SID><SYSTEM><Manufacturer>LENOVO</Manufacturer><Model>2842CDA</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>LENOVO</Manufacturer><Version>6JET81WW (1.39 )</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="5"/><Date>20100624000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>7BBB3607018400FA</HWID><UserLCID>4809</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Malay Peninsula Standard Time(GMT+08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>LENOVO</OEMID><OEMTableID>TP-6J   </OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>100</Result><Products><Product GUID="{90120000-0012-0000-0000-0000000FF1CE}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Standard 2007</Name><Ver>12</Ver><Val>851C87BBA93158A</Val><Hash>HQOsSo6S60rI6zK0Bi3cW5d0AgA=</Hash><Pid>89396-709-7927037-65006</Pid><PidType>14</PidType></Product></Products><Applications><App Id="16" Version="12" Result="100"/><App Id="18" Version="12" Result="100"/><App Id="1A" Version="12" Result="100"/><App Id="1B" Version="12" Result="100"/></Applications></Office></Software></GenuineResults>  

Spsys.log Content: 0x80070002

Licensing Data-->
Software licensing service version: 6.1.7600.16385

Name: Windows(R) 7, Professional edition
Description: Windows Operating System - Windows(R) 7, OEM_SLP channel
Activation ID: 50e329f7-a5fa-46b2-85fd-f224e5da7764
Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
Extended PID: 00371-00178-926-700437-02-1033-7600.0000-2022009
Installation ID: 020464656082243856212550767454018131984173417550427093
Processor Certificate URL: SpcService Web Service
Machine Certificate URL: RacService Web Service
Use License URL: UseLicenseService Web Service
Product Key Certificate URL: PkcService Web Service
Partial Product Key: 24367
License Status: Licensed
Remaining Windows rearm count: 2
Trusted time: 24/3/2015 10:55:07 AM

Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: N/A
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: N/A
ActiveX: Not Registered - 0x80040154
Admin Service: Not Registered - 0x80040154
HealthStatus Bitmask Output:


HWID Data-->
HWID Hash Current: LgAAAAEAAQABAAIAAAABAAAAAgABAAEAeqi6JYzn5CzKiV4+FtE6HtQozgAqhQ==

OEM Activation 1.0 Data-->
N/A

OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes
Windows marker version: 0x20001
OEMID and OEMTableID Consistent: yes
BIOS Information: 
  ACPI Table Name	OEMID Value	OEMTableID Value
  APIC			LENOVO		TP-6J   
  FACP			LENOVO		TP-6J   
  HPET			LENOVO		TP-6J   
  BOOT			LENOVO		TP-6J   
  MCFG			LENOVO		TP-6J   
  SLIC			LENOVO		TP-6J   
  SSDT			PmRef		CpuPm
  SSDT			PmRef		CpuPm
  SSDT			PmRef		CpuPm





Attached Thumbnails
Win7 SP1 &quot;successfully&quot; installed but keeps showing in Windows Update-update-history.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
23 Mar 2015   #2
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Are you talking about the new small Service Pack 1 update ?

Your windows already shows Service Pack 1 in system properties doesn`t it ?
My System SpecsSystem Spec
23 Mar 2015   #3
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

If it is a duplicate, just hide it next time it shows up (right click on it). Then it will not come back.
My System SpecsSystem Spec
.

23 Mar 2015   #4
derekimo

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

There is no service pack installed,

Code:
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 6.1.7600.2.00010100.0.0.048
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2015   #5
ecwh070

Win 7 Pro 32 bit
 
 

Nope it's not installed.

I am running the update as I am typing now and am currently at "Configuring Service Pack - 9% complete". Let's see what happens. Any advice would be much appreciated.
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2015   #6
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

If it fails again...

Please follow the Windows Update Posting Instructions and post the requested data

If the file is too large (8MB compressed), remove the older CBSPersist cab files until the final file is below the limit - you can always post them separately after zipping them. (the forum doesn't allow the upload of bare CAB files, for a number of reasons)

Please also post the C:\Windows\windowsudpate.log file
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2015   #7
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I'm not understanding things.
This laptop as far as I can tell came with Windows 8.1 and yet the log shows Windows 7 Pro OEM/SLP.

If you Google back far enough they came with XP Pro.

What am I missing??

If I missed finding this laptop that came with Windows 7.
SP-1 should of already been installed.

So I guess my questions are.

1. What Windows did this computer come with?
2. If it came with Windows 7 why isn't SP-1 already installed?
3. Is their a Windows 7 COA key sticker on the Laptop?

From the log.
Quote:
Licensing Data--> Software licensing service version:
6.1.7600.16385
The bios date from the log.

Quote:
<Date>20100624000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>
I do believe that SP-1 was released by that date.
I believe the release day was March 18, 2010
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2015   #8
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Win 8.x Pro machines can be downgraded to Win 7 Pro (many are that by default).
The key used for the downgrade is the OEM_SLP Key.
This needs the original manufacturer's recovery media for the job.
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2015   #9
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Thank you Noel for your time and explanation.
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2015   #10
ecwh070

Win 7 Pro 32 bit
 
 

Installation of SP1 failed again yesterday. Screenshot with error code 800705B4

SFC /scannow did not find any integrity violations.

CBS.zip as attached.

windowsupdate.log attached. The latest SP1 update which failed took place on 2015/03/24 - 13:45.

Thank you in advance for looking into this for me. Let me know if it gets too messy. I am prepared to just do another factory restore and start over, hoping to not run into this problem again.


Attached Thumbnails
Win7 SP1 &quot;successfully&quot; installed but keeps showing in Windows Update-error-code.jpg   Win7 SP1 &quot;successfully&quot; installed but keeps showing in Windows Update-sfc-scannow.jpg  
Attached Files
File Type: log WindowsUpdate.log (1.89 MB, 0 views)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7 SP1 "successfully" installed but keeps showing in Windows Update




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7: "Device driver software was not successfully installed"
Hey everyone, Today I got myself a new webcam for my PC. Unfortunately, I am unable to get it to work. It is a TeckNet HD720p Webcam, and is supposed to be simple to set up -- you're supposed to plug it in and it's ready to go, but instead I see the above error message. The lights on the...
Hardware & Devices
Trouble with Brother MFC 8300 driver (installed with "Windows Update")
I need help getting my printer to work with a fresh install of Windows 7 Home Premium 64bit. I had to re-install due to a CMOS error which I think was due to a dead battery. It still could be something else seeing as I have had other problems with this install (explained below). Anyway, the...
Drivers
Windows update "hang" - menu shortcut & installed updates
When I launch WU form the std start menu shortcut, it launches wuapp.exe and just hangs. I have to terminate the process in task manager. Additional launches = additional hung processes. Shortcut target: %windir%\system32\wuapp.exe startmenu Starts in: %windir%\system32\ The same condition...
Windows Updates & Activation
"Windows cannot be installed on this disk" - Win7 on SSD
Hi, I am trying to install Win7 on the following cpu: i7 3770k motherboard: gigabyte z77x-d3h sdd: samsung 830 I booted it up right after building it and booted into the Win7 installer.
Installation & Setup
Win7 - "View Update History" vs. "Installed Update"
Hi -- I just migrated to a new hard drive and did a clean install of Win7 (did not have SP1 on the DVD). During the Updating process, windows stopped working and I received an error, something about running Update again, etc. So I rebooted and finished the Upgrading process...no further...
Windows Updates & Activation
win7 "view windows update history" blank/missing
My "view windows update" page is blank w/ the exception of one update run yesterday. Originally I ran the Update Fix-it Tool and that is what wiped my history. I ran the Tool again and but it didn't recover my history. My "Installed Updates" page is intact showing everything that...
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:35.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App