Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "ERROR:The network is invalid"

07 Jun 2015   #1
Apostolis

Windows 7 64-bit
 
 
"ERROR:The network is invalid"

Quote   Quote: Originally Posted by Daedalus3 View Post
For those who run into problems installing the updates (my windows refused to install it), simply create a file named

something.bat with the following content:

Code:
REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx

if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" 

:CompatCheckRunning

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready

if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning

:RunGWX

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig"

pause
Run as administrator and the win10 app will apear.
I did everything related to the cmd and i always get the problem"ERROR:The network address is invalid".Could anyone help me please?What should i do in order to make the windows 10 app appear?


My System SpecsSystem Spec
.
07 Jun 2015   #2
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Open an Elevated COmmand Prompt and run the following command...

ping localhost

what happens?
What you should get is this...
Code:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.
C:\Windows\system32>ping localhost
Pinging NoelAsus-PC [::1] with 32 bytes of data:
Reply from ::1: time<1ms
Reply from ::1: time<1ms
Reply from ::1: time<1ms
Reply from ::1: time<1ms
Ping statistics for ::1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
C:\Windows\system32>

If you get anything else....
What Anti-virus are you using? what other AVs have ever been installed?
Please post your C:\Windows\System32\drivers\etc\HOSTS file
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2015   #3
Apostolis

Windows 7 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NoelDP View Post
Open an Elevated COmmand Prompt and run the following command...

ping localhost

what happens?
What you should get is this...
Code:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.
C:\Windows\system32>ping localhost
Pinging NoelAsus-PC [::1] with 32 bytes of data:
Reply from ::1: time<1ms
Reply from ::1: time<1ms
Reply from ::1: time<1ms
Reply from ::1: time<1ms
Ping statistics for ::1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
C:\Windows\system32>

If you get anything else....
What Anti-virus are you using? what other AVs have ever been installed?
Please post your C:\Windows\System32\drivers\etc\HOSTS file
This is what i get
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Αποστόλης>system32>ping localhost
'system32' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Αποστόλης>system32>ping localhost
'system32' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Αποστόλης>Pinging NoelAsus-PC [::1] with 32 bytes of data:
'Pinging' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Αποστόλης>Reply from ::1: time<1ms
The system cannot find the file specified.

C:\Users\Αποστόλης>Reply from ::1: time<1ms
The system cannot find the file specified.

C:\Users\Αποστόλης>Reply from ::1: time<1ms
The system cannot find the file specified.

C:\Users\Αποστόλης>Reply from ::1: time<1ms
The system cannot find the file specified.

C:\Users\Αποστόλης>Ping statistics for ::1:
Ping request could not find host statistics. Please check the name and try again
.

C:\Users\Αποστόλης> Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
'Packets:' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Αποστόλης>Approximate round trip times in milli-seconds:
'Approximate' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Αποστόλης> Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

My antivirus is Microsoft Security Essentials.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Jun 2015   #4
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

That looks normal (allowing for the obvious problems!)

PLease run the following command, and post the results.

REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser"
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2015   #5
Apostolis

Windows 7 64-bit
 
 

Here it is:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Αποστόλης>REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\
AppCompatFlags\Appraiser"

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\A
ppraiser
UtcOnetimeSend REG_DWORD 0x1


C:\Users\Αποστόλης>
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2015   #6
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Looks definitely as if the task didn't run as it was supposed to

My programming skills are severely limited - so I'm groping for a cause here.

Let's have a look at the Event logs...


Open Event Viewer
click on the Windows logs entry in the left pane to expand it.
Now click on the Application entry - wait while it loads.
Click on 'File' in the menu bar and select Save...
Save the file as Appevt.evtx
Repeat for the System log
then zip both, and upload them.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2015   #7
Apostolis

Windows 7 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NoelDP View Post
Looks definitely as if the task didn't run as it was supposed to

My programming skills are severely limited - so I'm groping for a cause here.

Let's have a look at the Event logs...


Open Event Viewer
click on the Windows logs entry in the left pane to expand it.
Now click on the Application entry - wait while it loads.
Click on 'File' in the menu bar and select Save...
Save the file as Appevt.evtx
Repeat for the System log
then zip both, and upload them.
When i open Event Viewer,there is a popup that says "Event Log is unavailable.Verify that the service is running."
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2015   #8
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Ahah!

Please open an ELevated command Prompt, and run the following commands

SC start SENS
SC start Wecsvc
SC start eventlog
SC queryex SENS
SC queryex Wecsvc
SC queryex eventlog


post the results.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2015   #9
Apostolis

Windows 7 64-bit
 
 

These are the results:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>SC start SENS
[SC] StartService FAILED 1056:

An instance of the service is already running.


C:\Windows\system32>SC start Wecsvc
[SC] StartService FAILED 1068:

The dependency service or group failed to start.


C:\Windows\system32>SC start eventlog
[SC] StartService FAILED 1058:

The service cannot be started, either because it is disabled or because it has n
o enabled devices associated with it.


C:\Windows\system32>SC queryex SENS

SERVICE_NAME: SENS
TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS
STATE : 4 RUNNING
(STOPPABLE, NOT_PAUSABLE, IGNORES_SHUTDOWN)
WIN32_EXIT_CODE : 0 (0x0)
SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0)
CHECKPOINT : 0x0
WAIT_HINT : 0x0
PID : 748
FLAGS :

C:\Windows\system32>SC queryex Wecsvc

SERVICE_NAME: Wecsvc
TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS
STATE : 1 STOPPED
WIN32_EXIT_CODE : 1068 (0x42c)
SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0)
CHECKPOINT : 0x0
WAIT_HINT : 0x0
PID : 0
FLAGS :

C:\Windows\system32>SC queryex eventlog

SERVICE_NAME: eventlog
TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS
STATE : 1 STOPPED
WIN32_EXIT_CODE : 1077 (0x435)
SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0)
CHECKPOINT : 0x0
WAIT_HINT : 0x0
PID : 0
FLAGS :

C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2015   #10
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Hmmm - the Wecsvc depends on the eventlog service - in theory, if that starts, so should Wecsvc.
The eventlog service doesn't depend on anything - which probably means that the log is corrupt.

Try this...
Open an Elevated Command Prompt, and run the following command...

ICACLS C:\Windows\System32\winevt /T

post the results.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "ERROR:The network is invalid"




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
"Key is invalid for use in specified state" error
I keep getting this error whenever I try to install a software, be that itunes, axcrypt or even some games like the sims 3. I've looked it up and everything guides me to a guide saying to delete an update called KB2918614 but after looking... I don't have that update installed. So what could be...
Installation & Setup
How to avoid "invalid IP configuration" connection error?
Hi all, I have a problem with my internet connection on my PC. The internet connection works fine, until I let my PC idle for about an hour or so. The connection then dies, but can be repaired by the Windows Troubleshooter which fixes the error message about the invalid IP configuration....
Network & Sharing
"invalid iso file" error message in windows 7usb/dvd tool
i had a iso file of windows 7 ultimate. i want to format my laptop..so i thought of creating a bootable dvd. but when i was selecting the iso file of windows 7 ultimate...it is giving an error message as "invalid iso file" can any one help me how to fix this??
General Discussion
network error message: "Error code: 0x80070035". No file shareing help
I have had my vista pc and my windows 7 (basic) net book setup to let me share files (through an Netgear DG834PN Route) for around 18 months with no problems. However as of 3 days ago I can no longer do this and non of the network tools can fined or solve the problem. I can uses the internet...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App