Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WU error 0x800706f7 / occasional "Not Activated" dialog - W7 Pro 64

19 Oct 2015   #11
RVDastardly

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It refuses to export .evtx so I had to do it as xml - if you really need evtx I'll try a remote connection, but I'm not sure that machine is set up for it.

https://www.dropbox.com/s/ikkizedd0r....2015.zip?dl=0


My System SpecsSystem Spec
.
20 Oct 2015   #12
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Odd - but that may itself indicate the source of a problem....
There's a mass od duplications in both files, and I'm not used to working with the xml variant anyhow, so this is going to take some heavy lifting.
Back when I can sort through it!
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2015   #13
RVDastardly

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It seems it won't let me remote connect ( mostly I suspect because I have a domain & it's not on it, and the controller is a bit broken ) - would you like me to export csv or flat text instead?
My System SpecsSystem Spec
.

21 Oct 2015   #14
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Nah - I'll get there in the end, and CVS/TXT is likely to be even more confusing
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2015   #15
RVDastardly

Windows 7 Ultimate x64
 
 

You're probably going to hate me for this but after trying a few, I found an alternative event viewer which *did* export to evtx ( thankfully, I was running out of alternatives ). Another 5 days of events in there though...

https://www.dropbox.com/s/01mqe9esns....2015.zip?dl=0
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2015   #16
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Thanks for that!
There's actually not a lot of problems there - the biggest source of errors appears to be a scheduled task that may be generating a mass of EventID 1903 errors in HHCTRL.
Often, this is SpyBot's Updating service, or another updater service for an AV or similar.
In your case, there appear to be two such tasks - each generating an error every 5 minutes.
Please check your Scheduled Tasks for entries that have such frequency, and see if anything shouts at you.
If it is Spybot, then I would suggest uninstalling it, since it's not very well-regarded any more.

What AV and/or Firewall are you using? what other AV's have ever been installed?
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2015   #17
RVDastardly

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It was running the full Comodo suite which I did my best to get rid of ( it seems successfully ) while troubleshooting. Currently it's using MS Defender & no AV, but I'm vetting everything on my PC & copying across.

There were bits of Spybot left so I think I got rid of those. All i can see left in the task scheduler is innocuous-looking microsoft tasks. What would be a recommended spybot replacement for a user who is scared of computer security?
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2015   #18
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Malwarebytes Anti-Malware - free version. Malwarebytes | Free Anti-Malware & Internet Security Software

As far as AV is concerned, then MSE is almost certainly good enough for you unless you make a habit of going to dangerous sites.

Both run perfectly fine on the default settings.
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2015   #19
RVDastardly

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Right, I'll throw that on for her. I run comodo myself mostly because I started using the firewall for the fine grain control & ended up using the AV as well.

So, what's the next diagnostic?
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2015   #20
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Let's have another look at the Event logs - see if they've cleared up at all now
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WU error 0x800706f7 / occasional "Not Activated" dialog - W7 Pro 64




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
0x8004FE22 (Win 7 activated, but still getting "non-genuine" popup)
Hi, Windows 7 Ultimate x64. It has been installed for a while, but I just recently (re)activated with a genuine key. I managed to make the "non-genuine" message (bottom right corner) go away, but still getting the "This computer is not running genuine Windows" popup dialog. The output of...
Windows Updates & Activation
"Folder" does not appear in the dialog list when selecting "New"
I am running Windows 7 in 32 bit mode. When I go to create a folder in documents or on the desktop I right click and select "New". This opens a dialog list of functions. Everything is there but "Folder". What am I missing? Is there a Windows update missing? Is this normal for Windows 7???? There is...
Software
cloned old drive to SSD, now microsoft office says "not activated"
hi new here, hope i'm posting in right section. i got a crucial m4 SSD for my laptop, copied the old one using mini tool partition wizard - and now my 'microsoft office' is demanding a product key that i don't have any more. office works great on my old drive. any clues for me? thanks. ...
Microsoft Office
Windows "Scan and Fix Dialog Box" and ".CHK Files"
Hey Friends, I guess its not only me having this, is it? Many of us have it right? so whats the thing which brings up this dialog box > Scan and Fix /or/ Continue without scanning > when you connect an external device to your computer? i had some time some bad day of mine when i clicked on the...
General Discussion
"Activated" but still "Not Genuine"
friends this is frankly a Vista question but in Googling the problem it appears possible that both 7 and Vista suffer from the malady. I have a perfectly legit compaq sr2170nx minitower that came OEM'd with Vista Home Basic. My job was to restore it. Did so, and with the original-issue CPQ discs....
Windows Updates & Activation
Activated, but "Windows not Genuine" still in the background
ok, so I solved the activation problem and i can change my background. and the control pannel tells me that my OS is genuine, but the logo "Windows 7 Build 7600 This copy of windows is not genuine" doesn't go away...
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App