Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Backup no longer works

11 Aug 2010   #11
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install
 
 

Repair Install

Try a repair install.

Are you sure you have enough space on your backup drive?


My System SpecsSystem Spec
.
11 Aug 2010   #12
imacken

Windows 7 64-bit
 
 

Thanks.
Yes, the drive is empty as I reformatted it (300Gb), the backup is around 100Gb and I've been using it with incremental backups for over a year now with Windows Backup and Restore.
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2010   #13
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Have you always formatted it before you ran the backup utility?
My System SpecsSystem Spec
.

11 Aug 2010   #14
imacken

Windows 7 64-bit
 
 

No, I don't reformat every time! I only did that as it was one of the suggestions earlier in the thread.

OK, there is obviously something bad going on. I ran setup.exe from the DVD, clicked on Install Now and got the error below.


Attached Images
Backup no longer works-sc.jpg 
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2010   #15
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install
 
 

Try a repair install. I gave instructions up above
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2010   #16
imacken

Windows 7 64-bit
 
 

Sorry Richard, I got the error after I hit Install Now from the DVD setup.exe. It won't go any further.
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2010   #17
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by imacken View Post
No, I don't reformat every time! I only did that as it was one of the suggestions earlier in the thread.

OK, there is obviously something bad going on. I ran setup.exe from the DVD, clicked on Install Now and got the error below.
to do Start the Repair install you need to boot into the Disk don't run the Setup.exe
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2010   #18
imacken

Windows 7 64-bit
 
 

Not according to Richards post further up.
There it says it must be done from within Windows.
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2010   #19
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Sorry Are you the Administrator?
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2010   #20
imacken

Windows 7 64-bit
 
 

Yes
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Backup no longer works




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
USB 3.0 no longer works
I bought an HP Pavilion 2 years ago. AMD A-10 proc with 8gig mem. Worked fine for 6 months. HDMI quit working. Started using VGA. Bought Seagate USB 3.0 2 TByte for backup. Worked fine. 18 months later MSI MS-7778 motherboard started giving me trouble on start up. I'd push the power button...
Hardware & Devices
Sound no longer works
After the last update from MS, my sound no longer works. I rolled back to the last restore point, and then to the one just prior to that. Still doesn't work. I've changed no drivers in a long, long time. Suggestions?
Sound & Audio
Windows Fax and Scan no longer works
We used to use ZetaFax, I'm told. I'm new to the company. We no longer use ZetaFax. Since bringing in Windows Vista Business and Windows 7 Pro computers, and Windows 2008 Server, we now use Windows Fax and Scan. We use Fax Server on the server with quad port RocketModems installed. Now,...
General Discussion
Flash no longer works
It seems my Flash no longer works. When I go to a site that uses Flash, there is a blank screen where the Flash player is located. I am using IE8 (32 bit). When I go to download Flash from the Adobe site, I get an error that there was a GUI error. Any ideas what is happening? BTW, I assumed...
Browsers & Mail
Xp Internet no longer works under win 7
Ok I just made the switch from xp to win 7 ultimate (64) and everything is working great exept the Internet, inside my computer I have a dlink DGE-530t I installed the driver on the cd, I also have a cable modem from videotron plugged in a dlink wireless router (with good win7 64 bit driver! ...
Network & Sharing
Mute no longer Works
Well I had an issue with my volume randomly turning itself down it seems to have solved itself I dunno how but i am not questioning it... now my mute on my quick launch buttons no longer functions would this be an indication of a driver issue with the quick launch or the sound device driver??
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App