Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Bad start to weekend - image failure

09 Oct 2010   #31
IcarusII

W7 Home Prem, Vista home Prem
 
 

Ive just gone into Easy BCD to set it up so i get a boot menu.

I added a new entry, selected the type as Windows 7/Vista and gave it the name Windows Vista and told it to use E: (which we know is Vista).

Here is a snip of the resulting boot thingy in EasyBCD


My question is...at the top its talking about the 'default' as Windows 7, timeout 30 seconds and the EasyBCD boot device is E:\ - which is my Vista drive?

By the way it was like that BEFORE i made changes and added Vista as a 2nd option

Whats that about then?
Matt




Attached Images
Bad start to weekend - image failure-bcd-snip.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
09 Oct 2010   #32
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

So you have restarted to see that you get a boot menu at startup like the one below?

Bad start to weekend - image failure-dual-boot.jpg


My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #33
IcarusII

W7 Home Prem, Vista home Prem
 
 

nopers - was replying to the other thread lol. We are keeping each other busy

Rebooting now
My System SpecsSystem Spec
.

09 Oct 2010   #34
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

That's OK, I have nothing better to do; remember the warning about your being consumed.


My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #35
IcarusII

W7 Home Prem, Vista home Prem
 
 

Hi,

Yes, I now get a boot menu where it defaults to W7 however i selected Vista as a test and am currently writing this from Vista.

I forgot how much Vista thrashed the HDD for no good reason too. W7 is so quiet in comparison.

So thats working. is the EasyBCD boot device being set to E: irrelevant then?

I guess the last thing i need to do is the creation of the 4th primary partition from your tutorial. Ill do that in the morning. 1am again and Im getting punch drunk.

You have been so helpful (and patient with my infinite questions) - thankyou.

I do like to learn and understand why im doing things and questions is how I learn.

Matt
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #36
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Here are some tutorials to have a look at tomorrow; you are very welcome.



Disk Cleanup : Extended

Password Reset Disk : Windows 7 / Vista

System Restore Point : Create at System Startup
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #37
gregrocker

 

Take a look at Disk Mgmt again to see that it remains the same as in your last screenshot.

Run Disk Check to check HD is well-ordered and possibly help with Vista thrashing. Then run CCleaner and Auslogics Defraggers on both drives.

Can you reboot, press F8 repeatedly and get "Repair My Computer" console at top of list? Does it take you to a menu like this:

My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #38
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Take a look at your Disk Mgmt again to see that it remains the same as in your last screenshot.

Run Disk Check to check it all came out well-ordered and possibly help with Vista thrashing.

Can you reboot, press F8 repeatedly and get "Repair My Computer" console at top of list? Does it take you to a menu like this:


I'm going to start calling you doubting Thomas.
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #39
gregrocker

 

So he shouldn't even check?
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #40
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
I want him to, maybe that'll end this discussion once and for all.

Advanced Boot Options


On second thought he'll have to get half-way through a startup repair to get to the dialog box you posted and I'm sure he's not sure how to exit that once started.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Bad start to weekend - image failure




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Image Restore Failure
I have a Dell Inspiron 580, W7 64-bit Professional, where the HDD failed. The failed HD was a SATA II drive (ST31500341AS). I had previously setup a complete system image backup and repair disc. I purchased a new HD, a SATA III (ST1000DM003). The image restores fails because it can NOT find a...
Backup and Restore
Macrium image failure
This is the first time I've had Macrium fail on me I updated a 2nd PC to the latest build 5.2.6474 and got this error Macrium was working on an earlier 5.2 build. Windows inbuilt is working. Any suggestions?
Backup and Restore
Backup image restored to new HD. Boot failure
I restored an image file of my boot drive to a new HD, which is Win7-64. When I rebooted, I went into bios and put new HD as the only boot drive. When the new HD boots, it gives me the following error message: "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and...
Backup and Restore
What a long weekend - 'Recabling Project' dubbed "The Big Weekend"
Just thought i would share this with you all :thumbsup: Check out the time lapse video here or see below :) - YouTube - Network Room Recabling Time Lapse Imagine, if you will, 8 10 years of poor cable management, poor cabinet layout, and cables 10x too long for the job at hand. Whatever you...
Chillout Room
system image backup failure - 0x8007001B
Hello, I've been having problems creating a system image on an external hard drive. The backup process gets almost all the way to the end, and then gives me error 0x8007001B, saying the sector cannot be found. I've read a few threads on this forum dealing with this error, and as per responses...
Backup and Restore
system image backup failure - 0x8007001B
Everytime i try to backup my system image i get this error. Brand new comp, windows 7.....installed a few programs after purchase.... tried to do it in clean boot mode also..... looked at threads for a long time, and havnt seen anything usefull....anyone got anything to try! ive tried...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App