Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System restore not working

25 Mar 2012   #21
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Looks like system recovery is working, just not within Windows. This can happen if permissions are not set up properly. Please do the following: Start Menu -> All Programs -> Accessories -> Right click Command Prompt and clikc Run as administrator -> Run the following command and presss Enter
icacls %SystemRoot%\System32
-> Post a screenshot
You should get something similar to:
System restore not working-icacls.jpg

As to SFC: post #69 of Lion Transformation Pack 1.0 for win7(32-bit) query that you asked about.




My System SpecsSystem Spec
.
26 Mar 2012   #22
Kumaranil1918

Windows 7 professional 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by writhziden View Post
Looks like system recovery is working, just not within Windows. This can happen if permissions are not set up properly. Please do the following: Start Menu -> All Programs -> Accessories -> Right click Command Prompt and clikc Run as administrator -> Run the following command and presss Enter
icacls %SystemRoot%\System32
-> Post a screenshot
You should get something similar to:
Attachment 204293

As to SFC: post #69 of Lion Transformation Pack 1.0 for win7(32-bit) query that you asked about.

i have uploaded the screenshot.


Attached Images
System restore not working-icacls.png 
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2012   #23
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Everything appears as it should. Have you made any registry changes or used a registry cleaning tool at any time?
My System SpecsSystem Spec
.

26 Mar 2012   #24
Kumaranil1918

Windows 7 professional 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by writhziden View Post
Everything appears as it should. Have you made any registry changes or used a registry cleaning tool at any time?
Ya everytime i use.. Ccleaner and tune-up registry cleaner...
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2012   #25
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Many of us on the forums actually do not recommend automated optimization tools for Windows 7. Windows 7 does a much better job of handling its own optimization than its predecessors did. We especially do not recommend registry cleaning as an "optimization" step because automated registry cleaning causes more harm to the registry than it actually repairs.

In the future, if you need help optimizing Windows 7, please post a thread in Performance & Maintenance - Windows 7 Forums or follow the tutorial enclosed in that forum to Optimize Windows 7.


I happen to know from personal experience that cleaning the registry can cause system restore to be unusable. It is the primary reason I stopped using registry cleaners myself.
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2012   #26
Kumaranil1918

Windows 7 professional 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by writhziden View Post
Many of us on the forums actually do not recommend automated optimization tools for Windows 7. Windows 7 does a much better job of handling its own optimization than its predecessors did. We especially do not recommend registry cleaning as an "optimization" step because automated registry cleaning causes more harm to the registry than it actually repairs.

In the future, if you need help optimizing Windows 7, please post a thread in Performance & Maintenance - Windows 7 Forums or follow the tutorial enclosed in that forum to Optimize Windows 7[2]=Performance%20Maintenance.


I happen to know from personal experience that cleaning the registry can cause system restore to be unusable. It is the primary reason I stopped using registry cleaners myself.
K.. Tanx..
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2012   #27
Kumaranil1918

Windows 7 professional 32-bit
 
 

My system restore points are getting deleted automatically pls help me.
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2012   #28
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Start an Elevated Command Prompt and type the following command and then Enter:
vssadmin list shadowstorage
and post a screenshot of the results.
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2012   #29
Brds7t7

Windows 7 Pro & Ultimate (64-Bit) Retail, Windows 8.1 Pro (64-Bit) Retail
 
 

Hello Kumaranil1918,

Are you using a 3rd party tool for defragmenting? These can sometimes delete your restore points.
I was using PerfectDisk for a while and every time I ran it my restore points were wiped out.
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2012   #30
Kumaranil1918

Windows 7 professional 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by writhziden View Post
Start an Elevated Command Prompt and type the following command and then Enter:
vssadmin list shadowstorage
and post a screenshot of the results.
I have uploaded d screenshot.


Attached Images
System restore not working-vssadmin-list-shadowstorage.png 
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System restore not working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
System Restore not working
I am not sure this is the right forum, but I thought I would start here. I attempted to restore to a point I created last night. I received a message that the system could not be restored to that point. I also received a warning that my Avast AV 2015 Background Service was not running. ...
Backup and Restore
System Working fine but reboots to system restore
Hello, I will try to explain this as best as I can so if you need any more information please ask and I will gladly answer. If this is in the wrong forum I apologize. If it is please redirect me and I will post it there. I have built 11 computers, all containing the EXACT same hardware and...
Installation & Setup
System Restore not working
I've not had any 'auto' restore points in the 3 months I've had PC. Guess I was supposed to configure it at time of setting up machine. Anyway . . .got into it & found what looks like a folder icon:PQSERVICE -- Protection:Off. Am I supposed to turn it on too?
Backup and Restore
System Restore not Working
I recently ran a Registry cleaner and being a Newbie have done something to my registry. I cannot systems restore it just says %systemroot%registration Destination: ComPlus Staging Is there anyway to rectify this. Liz
Backup and Restore
Backup and restore (Not System Restore) Not Working
When I try to back up and restore (my files) it does not complete. I get the message disk full. I tried to uncheck the (shut off and delte all files from system restore) but that does not help. When I check the amount of space available on the D drive, it shows as full, but system restore seems to...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:40.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App