Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: problem with cloning windows 7

03 Jul 2012   #11
Victor S

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nanobahr View Post
Victor S i did what u said as shown in my last post , after being generalized with sysprep i start my pc in safemod but it give me the same error so when i press the message my pc restarts and i try the normal mod but the same message comes .
i think may be the antivirus software causing this so i'll uninstall it then do sysprep again and i'll inform you here ..
Sounds like a plan. Just to be clear, after the sysprep I started in normal mode,
then safe mode, then normal. No idea if that sequence makes a difference, but that's what worked for me.
If you're getting an error-free sysprep that then shuts down the PC, you've won that battle. Good luck with the anti-virus uninstall, and good idea.
I really hope you're successful, so people can have some comfort that sysprep actually works in all cases. It's supposed to.


My System SpecsSystem Spec
.
04 Jul 2012   #12
nanobahr

Windows 7 Ultimate x64
 
 

now done ... in my case i was receiving error during the sysprep setting up my computer i searched for the logfile and boom i found that avast has some corrupted registry keys and that was easy to remove from my system but i also found a service named sptd was causing the same problem i realized it's a kind of service that been added to my system by 3rdparty application ( deamon tool , alcohol 120 ) or any other virtual cd software might install this driver with its own service so it took a while to get red of it . after removing both the antivirus and the sptd i used sysprep to generalizes my system and this time when my computer started up no error and worked great .
thanks for your time .
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2012   #13
Victor S

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nanobahr View Post
now done ... in my case i was receiving error during the sysprep setting up my computer i searched for the logfile and boom i found that avast has some corrupted registry keys and that was easy to remove from my system but i also found a service named sptd was causing the same problem i realized it's a kind of service that been added to my system by 3rdparty application ( deamon tool , alcohol 120 ) or any other virtual cd software might install this driver with its own service so it took a while to get red of it . after removing both the antivirus and the sptd i used sysprep to generalizes my system and this time when my computer started up no error and worked great .
thanks for your time .
Very good news. Kudos to you.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 problem with cloning windows 7




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Graphic problem after cloning using Image from another PC same model
Hi folks, I've recently clone a new PC using from another PC image. Both models are the same but it seems like the display will only stuck to 800 x 600. When i try to reinstall the Nvidia display driver, it will fault out and i wouldn't be able to complete the installation process. I've tried...
Graphic Cards
EZ Gig IV cloning problem - ideas?
Samsung laptop has a hard drive that seems to be going bad - HN-M750MBB - and I am replacing it with a Sandisk 500gb SSD. I'm using EZ GigIV to clone the drive via a USB3 dongle. The Sammy hard drive has 4 sectors that report as bad and from time to time they slow the whole laptop to sub-glacial...
Backup and Restore
Problem booting windows 7 after cloning to ssd
So i had everything for a new computer set up on a regular hard drive and pulled my boot ssd out of my older computer. then did a quick format on it and cloned the hd to the sdd. When i boot up i get this error: Windows Boot Manager Windows failed to start. A recent hardware or software...
Backup and Restore
Problem cloning hard drive
i'm trying to clone a 500gb hard drive to another hard drive. windows 7 laptop, etc. so i've tried 4 programs which have the same limitation: the internal hard drive to the external one are both marked at 500, but the internal drive shows as being about 10gb larger than th.e clonee. ...
General Discussion
Problem cloning
Am using EaseUS to clone now (thanks to Miles!) * Problem I have a 1TB Seagate that I am trying to clone my son's original drive to and it clones the MBR and then gets to a point with the message - Error found on the file system then is asking me to do a tick sector by sector recovery (or...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:26.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App