Problem creating System Image


  1. Posts : 166
    Windows 7 Home Premium 64bit
       #1

    Problem creating System Image


    I did a clean reinstall of Windows 7 a couple of days ago, and now that it's all updated and tweaked to my liking, I'd like to make a System Image. I have a 1 TB external hard drive that I use for the purpose. The drive has plenty of free space on it (over 500 GB). I have been making System Images for years with this arrangement, and have never encountered the error I encountered today:



    I tried it with system protection off for the external drive, as I've done for years. I also tried it with system protection on, and plenty of space allocated.

    Any ideas what might be going on?

    TIA...
      My Computer


  2. Posts : 166
    Windows 7 Home Premium 64bit
    Thread Starter
       #2

    Did some searching and found that the problem was with the System partition not having enough room on it. I put the boot stuff on C: and got rid of the System partition - problem solved.

    This also explains why I didn't have problems before: I never had a System partition, because I had always installed into a prepared formatted partition, and didn't let Windows set it up the way it wanted.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:10.
Find Us