Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cloning of EVO 840 to new HD fails - Notice file in SYS VOL Dir??

07 Jan 2019   #1
Woods Glen

Win 7 pro and Home Premium 64bit
 
 
Cloning of EVO 840 to new HD fails - Notice file in SYS VOL Dir??

I've tried everything, so far Macrium Reflect is the only program that has come close.


Before I try some other suggestions on this forum, I'm cloning to a new drive on my HP P6331P.

In the sys reserve folder I noticed a directory "M6500 Backup "... M6500 i s my dell laptop. How would that be in there. Can I delete it. Is it the source of my clone not fully booting windows?


I noticed a thread that suggested making a backup of my computer and restoring that to a newly formatted drive. I kringe at the amout of time it will take to fully start from scratch and reload and reautohrize the number of programs i use ( music , video production, flight sims, etc. )



I' retired so a lot of my computer skills have not kept up as time marches on.

Thanks for any insight.


WG




Attached Thumbnails
Cloning of EVO 840 to new HD fails -  Notice file in SYS VOL Dir??-sys-vol-dir.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
07 Jan 2019   #2
samuria

win 8 32 bit
 
 

Welcome to the forum. It's not clear what's going on your trying to clone an SSD drive to what a bigger drive or same size SSD and how is it failing what errors how are you cloning is booting a mr boot disk or other?
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2019   #3
Woods Glen

Win 7 pro and Home Premium 64bit
 
 

Sorry.. I have a 250GB EVO 840 as my C Drive. I'm cloning up to a 1TB EVO 860. to avoid having to reset the EVO 860 every time it's failed, I' run test clones on another HDD 500GB all are MBR.



Every program, Samsung migratio and EASEUS, both failed suggesting I ChkDSK my drive. ( which i tried including /f, etc.)


Macrium Reflect went with no problems and said clone was successful.



When I cloned to the 1TB SSD it gets to the windows logo ( after the fly in dots ), then windows sits there. I have a Win7 install disk ( that was sealed with activation code ) and using repair and also the thread to restore Boot Sector Code. No luck.



So, I'm assuming the "M6500 BU directory" that's in what I presume is my "System Reserved Partition " has no bearing on windows starting?... in other words, I could have any file in there and It would not affect my problem.


And... I have no clue how or when it ended up in there. I must tried to BU my M6500 to a drive on my Desktop??



Thanks for your help.



WG
My System SpecsSystem Spec
.

07 Jan 2019   #4
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Quote:
"M6500 BU directory"
I don't know what that is. It could be a Dell backup of the bcd store. It may be unrelated to your issue.
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2019   #5
samuria

win 8 32 bit
 
 

If the disk is failing then cloning it will copy any bad sector's to the new drive and it can't be reversed second you don't know what is corrupted so it's never going to be a good out come. It may be a pain but a clean install is the only sensible option
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2019   #6
Woods Glen

Win 7 pro and Home Premium 64bit
 
 

Crystal disc info says the drive is healthy, as does the Samsung Utility. I can only think that there's some issue with HP.


the motherboard failed years ago. I purchased an exact HP replacement and swapped my Processor , Ram, etc. I did get a clone to come to life, but I get a message that I'm not using a valid Copy if windows ( or what ever the wording is ). I'ts the same windows thats been on the machine since day one, so I can only think that changing the motherboard is an issue.


I have a "new" valid copy of Win 7 SP1. I think doing a fresh install is my only solution to know something is not going to lead to more problems. I've read that I just copy / or point to my drivestore directory when it starts asking for drivers??


thanks for looking at my problem. Appreciate the help.
WG
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2019   #7
Woods Glen

Win 7 pro and Home Premium 64bit
 
 

While I'm here, Is there any way I can migrate ( backup / restore ) my programs, etc... from my existing copy of windows to a fresh install?
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2019   #8
samuria

win 8 32 bit
 
 

There is software to transfer programs some free not all 100% How To Transfer All Programs From One Computer To Another - YouTube
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2019   #9
Woods Glen

Win 7 pro and Home Premium 64bit
 
 

OK Everyone, thanks. I'm going to put this project on the back burner since it could be time consuming and I have a video to get out. As long as it's working I'm not going to risk breaking it until I can take the down time.


thanks Again!
WG
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cloning of EVO 840 to new HD fails - Notice file in SYS VOL Dir??




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Backup fails; Restore fails; Update fails and More; Like Groundhog Day
Here are the problems I'm trying (and failing) to fix. Not sure what the root cause is. Windows Update fails with a message Microsoft can't explain Windows Backup fails every night, cannot be accessed Outlook 2010 shuts down every couple of minutes, has to be restarted IE 11 stops and restarts...
Backup and Restore
Sys Restore fails due to deleted file
Hello, I was trying System Restore several times today... It fails with an error 0x80070005 , it could not replace the file.... The file was c\wamp\myproject\language file\..... (something ...) - in short - Restore is looking for a File - which is not a System file - the Folder c\WAMP...
Backup and Restore
Batch File on USB fails when Ran As Administrator
I am new to this site so please excuse any lack of etiquette I may show. I have recently built a .bat files to perform a large number of configuration changes needed for a Win7 or Win8 workstation to function properly on my network. The .bat file obviously needs to be ran with elevated...
Software
notice: inf file does not exist, program must close
I get this message on startup since loading SM player to play dodgy DVDs Windows Media Player can't ride over. It autoplays music files and video files but won't play DVDs. I had to re-install the DVD drive also as it had gone awol for a few months. It's a Matshita UJ-850S but now only shows as...
Hardware & Devices
5.4 GB file fails to download
Hello! I'm trying to download 5.4 GB file from Google Drive and it fails at some point after 2/3. I tried to use several browsers but still the download fails with an error: "the file could not be saved, because the source file could not be read." Please help, i need it for my work badly! ...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:49.
Twitter Facebook