Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Performing Image Restore Computer Uses Wrong Image

4 Days Ago   #11
positron777

windows 7 Ultimate x64
 
 

Well, the printer now only prints ~80% and now 10%, so it varies. I have tried easy start again, changed usb cable, but to no avail. I will try a restore again and see what happens.


My System SpecsSystem Spec
.
4 Days Ago   #12
positron777

windows 7 Ultimate x64
 
 

Well, went to bed with printing problems. This morning, booted up the computer and the printer works just fine, but now having problems with Malware Antimalware. Right clicking Malware in tray says all is on and protecting, yet when trying to open the program, a message says Malware is not working.


I have rebooted my computer 4 times now, with the same results.


I have used three different antivirus programs over the last couple of days, and no infection. However, do you think there might be an infection causing all these intermittent programs?

I just checked and Windows Defender will also not open.

pos
My System SpecsSystem Spec
4 Days Ago   #13
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

If you suspect malware, you could try a free bootable antimalware thing.

There are many for example
Download Dr.Web Live Disk - MajorGeeks

If you have other issues, it might be simpler just to do a clean install and start from scratch. That assumes you have the installation media and your windows license key.
My System SpecsSystem Spec
.

3 Days Ago   #14
positron777

windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
If you suspect malware, you could try a free bootable antimalware thing.

There are many for example
Download Dr.Web Live Disk - MajorGeeks

If you have other issues, it might be simpler just to do a clean install and start from scratch. That assumes you have the installation media and your windows license key.

Thanks for your reply WIW2. I do have a license key. The "random" problems got so bad that Firefox refused to open, a contual box opened asking if it could mess with the registry I guess. So firefox was messed up, Malware Antimalware would not open although the taskbar says all 4 protections are on. The printer is working again, but who knows for how long.



I downloaded Kapersky and ran that as well. It also found no viruses, malware etc.



I downloaded Dr. Web Live Disk but will have to obtain a larger dvd as mine won't accommodate 780mb.


I have checked the hd, memory and they appear to be working fine. On another forum, a gent posted that he is also having random problems, and after he purchased a new hd.


Is there a chance that there is some new virus we know nothing about? The problems just seem so random to me.





Cheers and thanks for the information SIW2. Much appreciated.
pos
My System SpecsSystem Spec
3 Days Ago   #15
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

If you have already scanned with several avs , an infection is very unlikely.

Save yourself a lot of time by doing a clean install.
My System SpecsSystem Spec
3 Days Ago   #16
positron777

windows 7 Ultimate x64
 
 

I don't have a disc. Can I use a friends disc and my key and ID?



I powered on the computer this morning and I could not open programs. Rebooted and all works again.


I may just purchase another computer as this one is some years old.



I want to thank you for all you have done and wish good health.


pos
My System SpecsSystem Spec
3 Days Ago   #17
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Quote:
I don't have a disc. Can I use a friends disc and my key
Of course.
My System SpecsSystem Spec
.
2 Days Ago   #18
positron777

windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi SIW2,



Another weird problem just happened. I just rebooted my computer and my entire "downloads" folder was in my "recycle bin". In my bottom tray the "explorer" icon was gone, with a "recycle bin" icon in its place. Also my Malware Antimalware was not in the tray, and was closed.


With all the other "random" problems listed in previous posts in this string, something has to be going on.



cheers
pos
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Performing Image Restore Computer Uses Wrong Image




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Macrium Reflect to restore image to different computer/same model?
Hello, I just bought a refurbished Dell Optiplex 780, and I actually already have a Dell Optiplex 780. I did create an image of my current computer with Macrium Reflect. I've read that when you try to restore the image to a different computer there can be problems because of incompatible...
Backup and Restore
Performing 1st Image Backup
I need to practice creating an image backup and restoring it back to the laptop. If I mess it up that's OK. Nothing on the laptop that I must have. I will later do an image backup on a PC prior to doing a repair install. This one I can't mess up or I'm dead. Anyway, I have questions. I have read...
Backup and Restore
Performing Sysprep Before after backing up an Image?
Hello I'm wondering if I should perform sysprep first, then back up an image on my computer to use another computer with the same specs. Or Backup my image on my comp now , then put the image on the computer then run sysrep. I plan on gaming and using servers and networking on both of these...
Backup and Restore
Image Restore can't find Backup Image
I need a little help figuring this out. I made a backup image a while back on my network. Now that I want to re-image, I reboot as requested, wait for it to load, and Windows says it can't find my backup, "if it is on a network, close this window , type the network location." Putting in the...
Backup and Restore
I might have a wrong image of 7264 ??
I got my image from torrent, but just 15 minutes ago, I installed Hash Tab and checked my image because of the green squares upon boot (dis. from other thread). My MD5, CRC and SHA-1 don't match :cry: recording to this:...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:17.
Twitter Facebook