Asking for password after factory restore. Nothing working!!


  1. Posts : 1
    Windows 7 home
       #1

    Asking for password after factory restore. Nothing working!!


    Hello everyone! First time here.
    I have an older Gateway running 7 and after years of good service it was starting to take a long time to boot up. After a few attempts at cleaning things up I went mad and did a factory restore. I have my three Gateway recovery disks so I thought all was good.
    But, it is not so. After the restore the system asks me for a password at startup. The one I used to login isn't working. I've tried several things like telling it to boot off of my recovery disks and a couple other hints I found online. It always comes back to asking me for a password! It doesn't appear I made a password reset disk.
    Any ideas to try would be appreciated!!

    Thank you
      My Computer


  2. Posts : 3,675
    win 8 32 bit
       #2

    Welcome to the forum. just confirm its windows password not bios one? Are the recovery disks what you made or OEM disks?
      My Computer


  3. Posts : 6,750
    Windows 7 Ultimate x64/ Windows 10 Enterprise LTSC
       #3

    Here's a very "hacky" way of getting the Admin account turned on so that you can get in and change the password or add accounts. Enable Administrator account in Windows 7 without logging in with password

    I would refrain from downloading their software though. LOL


    I have another method in case this doesn't work.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 22:36.
Find Us