Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Clicking a hyperlink does not work

26 Oct 2010   #1
donnyb

Win 7 x64
 
 
Clicking a hyperlink does not work

When I click on a link, the new window opens up, but nothing happens. This happens in my browser, in programs, and any place where there is a hyperlink. However, there is one place where the links DO work and that is my desktop shortcuts. Any ideas?

I am using Windows 7 - 64 bit.


My System SpecsSystem Spec
.
26 Oct 2010   #2
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Hello Donny,

Double check in Default Programs to make sure that Internet Explorer is set as the default program with all of it's associations set to open with it as well.

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2010   #3
donnyb

Win 7 x64
 
 

I did that, but they all had check marks in them. I did notice that all the check marks were grey and I could not uncheck them. The problem I have shows up in all hyperlinks, not just my browser.
My System SpecsSystem Spec
.

26 Oct 2010   #4
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

You might see if downloading and merging the .htm, .html, and .url options in the tutorial below may be able to help.

Default File Type Associations - Restore

If not, then you can do a system restore using a restore point dated before this problem started to hopefully fix it.
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2010   #5
donnyb

Win 7 x64
 
 

I did those things, but nothing seems to work. Also, there is no restore point that is saved. I suspect that I had a virus, which I deleted during a virus scan. I use MS Security Essentials and Avira. Both found a few things I did not recognize that were related to browser attacks. Could it be that the nasties did their thing (including deleting the restore points) and then I scanned and deleted them, but now the effects are still there? By effects, I mean the hyperlinks do not work. By the way, when I do the changes suggested, I go back to some of your suggestions and the links open a window, but the open window just seems to be loading, but it never does. Is there a way to get the hyperlink function back?
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2010   #6
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

donnyb

Try this tutorial. As stated it resets IE to defaults just like from the factory.
This should fix it. Let us know.

Internet Explorer - Reset
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2010   #7
donnyb

Win 7 x64
 
 

I reset IE, then I reset it again including the personal settings, but the problem is still there. Any ideas?
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2010   #8
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

You might consider a repair install to fix this without losing anything.
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2010   #9
mikedl

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Hi, donnyb!

Do you receive any type of error message?

I encountered a similar issue with FireFox (Minefield) on a few occasions and deleting a few registry keys solved the issue. In my case, it turned out to be a bug in the FireFox (Minefield) beta pre installer so this will not be the cause of your issue but the fix may work just the same.

NOTE: DO NOT attempt this fix if you are unfamiliar with the registry.

First, Back-up the registry.

Open regedit by typing it into the search window on the start menu and then tapping [ENTER].

Navigate to the following keys and delete each one:

HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open\ddeexec
HKEY_CLASSES_ROOT\http\shell\open\ddeexec

Reboot (the keys will be restored).
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2010   #10
donnyb

Win 7 x64
 
 

I tried the regedit suggestion, but it did not fix it? Am I going to have to re-install Windows? I sure hope not.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Clicking a hyperlink does not work




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
After 64-Bit Upgrade double-clicking won't work
I just "upgraded" my Windows 7 Pro system to 64-bit. Everything seems to be working fine, and my software is functioning OK. My one small problem is that when I double click on a desktop icon, instead if this running the appropriate programme, it opens my Windows Explorer substitute (Directory...
Installation & Setup
Double clicking SOME windows explorer folders does not work anymore!
Hello! I have recently noticed a weird bug that double clicking SOME personal folders and subfolders of the main Windows 7 libraries (documents, music, pictures, videos) does not open them immediately in the Windows Explorer main window. I'm not getting any error messages--it seems like Windows is...
General Discussion
Web Browser Hyperlink
Hello Sir, My web browsers, IE, Fireforx, chrome etc.. Every i open web browser or post any issues, i always saw automatic hyperlink on the word, or sentence and i really hate this so much. How do i delete this stupid hyperlink from that? Regards,
Browsers & Mail
clicking on partially obscured window to make it active does not work
PROBLEM1 Sometimes, for no apparent reason, it becomes impossible to click on a partially obscured window to make it the active window; it's as if the window in the foreground has "gone modal" on me. PROBLEM2 Conversely, sometimes a partially obscured window will become the active window and...
General Discussion
sending a hyperlink
In Windows Live Mail, when I start a new message, all choices are available to me, including "hyperlink" (I want to hyperlink a phrase in my message). But when I do a reply, the hyperlink choice is greyed out in both the message ribbon and insert ribbon. Is that normal behavior?
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:50.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App