Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: the address is not found

09 Jan 2011   #1
malla

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
the address is not found

I am hoping someone may be able to help having spent a number of hours for something I think is very simple, but may be wrong !

I have a Windows 7, IE 8 laptop and upto a couple of days ago was working fine. I dont think there has been any Windows updates applied, none that I can see and I have run my Spyware Doctor virus scanner and it has come back clean, I have also deleted the Internet history and everything with it. I have also reset the Internet settings back to the default, not that I was aware that I had changed any.....I have looked through this site and the searched the internet looking to see why I always get the message "The address is not valid", to any web address I enter, the results returned I have checked the suggestions, but either nothing is wrong or it makes no difference.

I am also posting this from another laptop running Vista and IE8 working without any problems....I have also checked the laptops side by side the Tools Internet Options and can not see anything different between the machines

Can anyone please help ?


My System SpecsSystem Spec
.
09 Jan 2011   #2
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

What happens if you enter 74.86.171.210 into the address bar of the problematic system?
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2011   #3
malla

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I have tried entering 74.86.171.210 and I get exactly the same message the address is not found
My System SpecsSystem Spec
.

10 Jan 2011   #4
Darician

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try going to Tools --> Internet Options and then click on the "Connections" tab. After that, click on "LAN Settings" and ensure that nothing is checked in that window. If something is checked in there, then uncheck everything and click "OK" and "OK" again. See if that resolves the issue or not.
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2011   #5
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

What does ipconfig /all show on both machines?
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2011   #6
malla

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Having looked at Tools --> Internet Options and then click on the "Connections" tab. After that, click on "LAN Settings".....I can confirm that no options are checked and no values are in any of the other fields.

As for supplying ipconfig /all for both machines, please see as follows............

Laptop that WORKS is attachment paul_ipconfig.txt

Laptop that DOES NOT WORK ia attchment emily_ipconfig.txt




Attached Files
File Type: txt emily_config.txt (3.1 KB, 5 views)
File Type: txt paul_ipconfig.txt (1.6 KB, 7 views)
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2011   #7
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Both files look OK, and when compared to mine (which obviously works), there is no difference at all. Do you have the problem if only the problematic laptop is connected (unplug the one that's OK)?
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #8
malla

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I can connect both laptops to the router at the same time and one works and one does not....if I then switch the cable from the one that is working to the one that is not....it still does not work, so rules out router ports and cable.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #9
Darician

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

When did this issue start happening? Was it recently? If so, you may want to try a System Restore to before this happened to see if that corrects the issue. Also, if the computer has another browser (Chrome, Opera, etc.) installed, is it able to get to the internet?
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2011   #10
roncerr

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

In a command window, try to "ping google.com" (w/o quotes) or "ping 209.85.175.147". That should check internet connectivity with and without a DNS lookup. If it doesn't work then I'd check the network settings in the "Network and Sharing Center".
My System SpecsSystem Spec
Reply

 the address is not found




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
USB disc not found at boot but is found when restarted
Hello all, I've had this issue for quite some time now, it never really bothered me that much, but it is annoying, so I thought I'd give it a shot to see if anyone could help me out. I've got 2 external USB drives, one on 2 Gb and one on 4 Gb. the 2Gb drive is no issues at all. Works...
Hardware & Devices
the e-mail address could not be found - Outlook 2007
Greetings, I work as a DBA for a company where suddenly some users started facing some issues with there outlook 2007 , when they try sending mails internally or externally , they get this mail bounced back from system administrator : the e-mail address could not be found . perhaps the...
Browsers & Mail
operating system not found and no drivers were found eror
as usual I turned off my laptop and after a while a turned on again to use my laptop but it couldn't reach operating system and showed error : " OPERATING SYSTEM NOT FOUND" ! I tried all instructions to solve the problem and finally run by windows start up CD to re-install new windows. this...
Installation & Setup
'No Internet Access' IP address shows router not the modem IP address
Hey everyone. I've ran into a problem that I can't quite figure out. My internet connection shows 'no internet access' even though my ISP shows the connection is coming into the house just fine. I usually use a router (NetGear-WNR3500U) but I right now I have the Ethernet connection plugged...
Network & Sharing
rounter address externally and ftp address??
Hey, I have a dlink pre N wireless router. From within my network, I can access my router (192.168.2.1), but how do I access my router from outside my network? I did use the address found in "whats my ip" site, but I did not access my router. Also, if I setup my network storage's FTP feature,...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:16.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App