Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Blank sites, done???

14 Feb 2011   #1
Qmass55

Windows 7 pro 64bit
 
 
Blank sites, done???

Both IE 8 and firefox won't load certain sites, they just come up blank saying done it's not many but enough to be annoying and refreshing doesn't help. It's not my network as my other pc loads them fine. I've tried all the usual things, reseting all, including winsock, DNS flush. uninstalling and reinstalling IE. all to no avail, any ideas anyone?


My System SpecsSystem Spec
.
14 Feb 2011   #2
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Do you have the latest Java?

Updating Java:
  • Download the latest version of Java Runtime Environment (JRE) 6.
  • Scroll down to where it says "Java Runtime Environment (JRE) 6u23 allows end-users to run Java applications".
  • Click the "Download" button to the right.
  • Check the box that says: "Accept License Agreement".
  • The page will refresh.
  • Click on the link to download Windows Offline Installation with or without Multi-language and save to your desktop.
  • Close any programs you may have running - especially your web browser.
  • Go to Start > Control Panel double-click on Add/Remove programs and remove all older versions of Java.
  • Check any item with Java Runtime Environment (JRE or J2SE) in the name.
  • Click the Remove or Change/Remove button.
  • Repeat as many times as necessary to remove each Java versions.
  • Reboot your computer once all Java components are removed.
  • Then from your desktop double-click on jre-6u23-windows-i586-p.exe to install the newest version.
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #3
Littlemutt

Vista HP / Win7 RC build 7100
 
 

Excuse me, but what does the latest Java have to do with pages not loading? There are very few Java apps on the web anymore and one can live just fine without it being on the system.

Perhaps you didn't know, even though you have the MVP credentials' that Java is NOT Javascript ?

JavaScript is not Java - MozillaZine Knowledge Base
My System SpecsSystem Spec
.

14 Feb 2011   #4
Qmass55

Windows 7 pro 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
Do you have the latest Java?


Updating Java:
  • Download the latest version of Java Runtime Environment (JRE) 6.
  • Scroll down to where it says "Java Runtime Environment (JRE) 6u23 allows end-users to run Java applications".
  • Click the "Download" button to the right.
  • Check the box that says: "Accept License Agreement".
  • The page will refresh.
  • Click on the link to download Windows Offline Installation with or without Multi-language and save to your desktop.
  • Close any programs you may have running - especially your web browser.
  • Go to Start > Control Panel double-click on Add/Remove programs and remove all older versions of Java.
  • Check any item with Java Runtime Environment (JRE or J2SE) in the name.
  • Click the Remove or Change/Remove button.
  • Repeat as many times as necessary to remove each Java versions.
  • Reboot your computer once all Java components are removed.
  • Then from your desktop double-click on jre-6u23-windows-i586-p.exe to install the newest version.
Thanks for your help, I've done the above but it has not helped, and now Java has disappeared from my list of internet browser add ons! I can't get it back. Interestingly I did have multiple versions listed both in Programs and features and in add ons before I uninstalled.
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #5
Qmass55

Windows 7 pro 64bit
 
 

I got Java back as an add on, but still no joy.
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #6
EzioAuditore

Winbdows 7 ultimate x64 | Ubuntu 12.04 x64 LTS
 
 

Have you tried switching DNS to maybe like OpenDNS, GoogleDNS?
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #7
brady

 

Can you run IE 32bit without addons and try the website again? Is it just 1 website that's not displaying properly?
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #8
Qmass55

Windows 7 pro 64bit
 
 

Hi, thanks again, how do I try switching DNS?
It is more than one website, but not all, maybe one in fifty? It's very strange and frustrating. They dont work with or without add ons, in either 32 or 64bit IE. It started about a month ago, when I got my Home network going.
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #9
brady

 

When you hit a blank page, do you have any error icons in the lower left hand corner of your browser?
Can you use Firefox to see the exact same webpage?
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #10
EzioAuditore

Winbdows 7 ultimate x64 | Ubuntu 12.04 x64 LTS
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Qmass55 View Post
Hi, thanks again, how do I try switching DNS?
It is more than one website, but not all, maybe one in fifty? It's very strange and frustrating. They dont work with or without add ons, in either 32 or 64bit IE. It started about a month ago, when I got my Home network going.

Select your connection, right click>properties>networking>double click IPv4> Use the following DNS server and key in the server address of whatever you want to use, be it Norton DNS, OpenDNS, Google DNS etc.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Blank sites, done???




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
[HELP] Sites
uk based social bookmarking sites.
Chillout Room
Pinned sites are slower than non-pinned sites.
When browsing a website that I have pinned to my taskbar (Facebook for example) I've noticed that the pages take longer than usual to load. When it does load, the page becomes very choppy when I'm scrolling up/down and is generally slow to respond. It's the same for any website I have pinned to...
Browsers & Mail
any sites where i can check a sites ip address
check a sites ip address just by typing in the url? thanks
General Discussion
web sites tell me i am using ie6 when i am using ie8
i have reset ie8 and everything i can think of to get the program to register corectly on the websites but it didn't work. i also checked on the ie8 website and it seems to recognize i am using ie8.
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:30.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App