Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Send link is not in the body!

27 Mar 2011   #1
peter4076

Home Premium 64bit
 
 
Send link is not in the body!

Windows 7 64bit SP1 with all updates, also Firefox 3.6.16, also windows mail as my default email.
When I right click a webpage and use the send link it correctly launches my windows mail, but alas the link is in my To: (just above the cc) where you send your e-mail, instead of being in the body of the email (is that clear?), also it is not clickable
In fact this is it.

?body=http%3A%2F%2Fwww.sevenforums.com%2Fnewthread.php%3Fdo%3Dnewthread%26f%3D37&subject=Windows%207 %20Forums%20-%20Post%20New%20Thread;


The above is this page for example.
All help gratefully received.


My System SpecsSystem Spec
.
27 Mar 2011   #2
roncerr

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

If you mean the email program that came with the Windows Live Essentials package called "Windows Live Mail", the current version (2011) should be repaired due to a bug(s). Go to Programs and Features/Windows Live Essentials and click on uninstall/change at the top of the window and in the next window choose "repair". It will repair all WLE previously installed components, including Mail.
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2011   #3
peter4076

Home Premium 64bit
 
 

roncerr: Cheers for your input, but alas as you know win7 does not come with proprietary email, so downloaded the Winmail 64 bit software and for months now have enjoyed what I did with Vista, nothing has been loaded for weeks on the computer (except updates). Also it used to be a clickable link, but now it is gibberish in the To: section of the email, I am at a complete loss, I know I don't use that facility often, but now I know it doesn't work, I'm becoming transfixed by it, still, another problem that makes computing so much heartache/fun
My System SpecsSystem Spec
.

28 Mar 2011   #4
roncerr

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

The Windows Mail (Vista version) Tutorial, Windows Mail, still works but SP1 can mess it up. I believe the thing to do is install all the Windows Updates, including SP1, and then follow the tutorial. You may want to check out some of the posts near the end of the tutorial thread (pages 90-100) regarding SP1.
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2011   #5
peter4076

Home Premium 64bit
 
 

Thanks for that, you are right, when I downloaded SP1, I lost my Windows Mail completely, I had to go through the whole process of "Take Ownership" cut/paste delete everything again, but methinks you might have nailed it, anyway off now for the rest of the day. Will post later, once more thanks for taking an interest.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Send link is not in the body!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Cannot send link from IE9 web page
I have IE9, Windows7 x64, use Windows Mail as default Email, from Vista x64 If I am at a website page & want to send page or link by email, I would normally (with Vista) simply hit the dropdown of 'Page' located at upper right of my browser. Both 'Send page by e-mail...' & 'Send link by...
Browsers & Mail
Cannot send link in IE8
Still learning Windows 7... When I go to YouTube or other webpages the "send link to" is grayed out. How can I get this working? Didn't have to do anything with Vista.
Browsers & Mail
Easiest Way to send a link?
When I used XP with IE 6.0,/OE 6.0 if I wanted to send the link to a site I was on, I would just click file/send/link by email. I now have W7 and IE 8.0 and Thunderbird. I can't seem to find the same functionality. I have to copy the link and paste it in an email. Is there a better way...
Browsers & Mail
IE 8 Send Link by Email...
Here's what's been happening. When I send links from IE 8 using the following method, File Send Link by Email... this opens Windows Live Mail, with the formatted link already in the message. Never had a problem before, but lately, the message is not being formatted as a link, but plain...
Browsers & Mail
Can't Send Email by Link?
:huh: Hi, I am having trouble sending a web page link using Microsoft Outlook 80% of the time. I'm using Office Professional 2007. I perform the following steps; File / Send / Link by Email As you know, normally a new message window will pop up with the link inside the message window. This...
Microsoft Office
send link ie8
the send links in ie8 re greyed out,windows live mail is my default. why? thanks in advance
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:43.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App