Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Can't launch link in application

13 Apr 2011   #1

Windows 7 Home Premium 32bit
Can't launch link in application

My friend uses Sopcast to watch sporting events. The way it should work is you click a link in your browser that looks like this: sop:// and the right channel should open up in the Sopcast software.
They use Windows 7 and IE 9, but it only works right for them from the administrator's account.
From a normal user's account clicking the link in IE 9 would open up the link in a new tab (as normal) and launch the Sopcast software, but would not tune it to the right channel.
Under the administrator's account it did initially require 2 or 3 permissions, but as the regular user it doesn't even ask.
I tried changing the regular user account to an administrator and reinstalling the software by the new admin, but it still did not work and did not even pop the permissions.
Only lowering the UAC all the way to 0 made it work, but upping it again even one notch disabled things again. It never asked for any permissions, like it did under the other account.

I searched and found others with somewhat similar issues, but no direct solution.
I guess Windows 7 blocks it for the regular user, but how can I authorize it? Make it ask me?
Should it have been working or is it something generally blocked, on purpose?

Thanks in advance for any help or comments!

My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2011   #2

Windows 7 Home Premium 32bit

Ideas anyone?
My System SpecsSystem Spec

 Can't launch link in application

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Application will not launch on any PC for one specified domain user
Hi Guys, Any ideas regarding this one? The application will not launches for one specified domain user on any PC in the domain. But it launches for any other user without issue??? I've .old'ed the user profile and cleared out the user appsense prefs but still no joy. The app (Adobe Bridge)...
Application Doesn't Launch/Event Log
Forgive, but I am pretty new to using win7 (about a week or two), but do possess good general knowledge. Last night, I tried to launch an application (World of Warcraft Launcher). Nothing happened, no error message at all. Was trying from it's Task Bar icon, tried it from a desktop shortcut, even...
application will not launch
hello I am French but I need help real connoisseurs .. I play on a server altislife arma 3 a using a launcher. Recently he refuses to run. I click to launch it and have a message directly "has stop working" .. Report of the event viewer .. I already do a sfc / scanow and stresses that could...
Task : Launch X after application after Y launched
Hello, i use CPU Throttle while gaming/encoding, and i'd like it be launched automatically after i launch a bunch of specific .exe ; how can i set that? Hope someone will help. Thanks.
General Discussion
Problem When I launch an Application.
When I launch an application, blender, I get a big error message, assessing that the configuration isn't right. Attached is a snapshot of the problem. Any help/ideas?! Many thanks! = )

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:20.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App