Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE Connection Problem

14 Aug 2009   #1
CTerrian

 
 
IE Connection Problem

I've been using Win7 and IE8 for a while now, and lately I've been getting this dialog every morning:




Attached Images
IE Connection Problem-problem.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
14 Aug 2009   #2
tw33k

Windows 7 Ultimate (x64) SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CTerrian View Post
I've been using Win7 and IE8 for a while now, and lately I've been getting this dialog every morning:
which build are you using?
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #3
CTerrian

 
 

Build 7100

It only appears for about 5 seconds. Now I'm thinking this may have something to do with my home page. I use "igoogle" which I have many "gadgets", so I'm thinking it maybe a gadget causing this.

But this just started this week, and I haven't made any changes to my home page.
My System SpecsSystem Spec
.

14 Aug 2009   #4
tw33k

Windows 7 Ultimate (x64) SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CTerrian View Post
Build 7100

It only appears for about 5 seconds. Now I'm thinking this may have something to do with my home page. I use "igoogle" which I have many "gadgets", so I'm thinking it maybe a gadget causing this.

But this just started this week, and I haven't made any changes to my home page.
i use igoogle as well but in firefox. thinking back, i did have some probs with ie8 on an older build (can't remember which one) but updating to the rtm solved this (for me at least)
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #5
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CTerrian View Post
Build 7100

It only appears for about 5 seconds. Now I'm thinking this may have something to do with my home page. I use "igoogle" which I have many "gadgets", so I'm thinking it maybe a gadget causing this.

But this just started this week, and I haven't made any changes to my home page.
CT

Could you go into event viewer (type event viewer in search) and see if there are any errors relating to this problem. If there are could you take a pic of it and upload to us here. If you need help with uploading let us know

Ken
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #6
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

In addition to Ziazag's post, Open IE, go to Tools>Internet Options>Advanced>Reset. Hope this helps,Dinesh.
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #7
brummyfan

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

When I had this problem, I have disabled Windows Live Messenger at startup and it worked.
click start orb-> type msconfig and untick Win.Live Messenger under startup tab. HTH.
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #8
CTerrian

 
 

I already have Messenger disabled. It's the first thing I did when loading Windows.
I did look at the Event Viewer, and fould a bunch of errors. Seems to be from Skype.
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #9
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CTerrian View Post
I already have Messenger disabled. It's the first thing I did when loading Windows.
I did look at the Event Viewer, and fould a bunch of errors. Seems to be from Skype.
Two things i would recommend.

Fisrt uninstall skype and remove the skypeIEPlugin.dll, and second go into cpanel>system>advanced system props>settings>performance options>data execution properties> make sure dep is on.

hope this helps

Ken
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #10
septprince

Window 7 build 7600, Xp pro(VM)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CTerrian View Post
I already have Messenger disabled. It's the first thing I did when loading Windows.
I did look at the Event Viewer, and fould a bunch of errors. Seems to be from Skype.
The error seemed to be caused by a faulty skype IE plugin.
Disable the plugin or uninstall skype. That should fix your problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE Connection Problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Connection Problem
Hello i m facing a problem i have a desktop and laptop.. when i plug my dsl line in my desktop the internet gets connected while i plug the dsl line in laptop it get connected but doesnt give interet connectivity. plz help me i have tried everything.
Network & Sharing
Connection Problem
We have a notebook computer with Windows 7. It connects to our wireless router, but will not continue on to the Internet. I suppose it's something simple, as usual, but I am unable to put a finger on it. Anyone had the same or similar problem? :(
Network & Sharing
Connection Problem
I am from Brazil and I have Windows 7 Home Premium 64 bits and I use proxy server with encryption and decryption mode, when I select decryption mode all my connections (except Firefox that works fine) stop and I receive this message when diagnosing connection: "The device or resource (web...
Network & Sharing
Connection problem
Hi I have a connection problem, I have a netgear router with four ports, and have 3 computers. computer one (laptop vista) is hard wired to port one, works fine, desktop computer two is in port two(win7) works fine, desktop # three (win7) will not connect, it takes about 30 minutes of doing...
Network & Sharing
Problem with the connection
hi all :):D i have a problem with my VPN/access distance connection that's when i connect into it log in normally without problem but the network icon keep showing me that there is a problem what's it ???? i don't know this is the snapshot see here :geek: ...
Network & Sharing
Re-connection problem
I installed Win7 upgrade over Vista on my Toshiba laptop. I have no problems connecting with my NIC nor with my wireless Atheros 5700eg. My problem is I cannot reconnect with the wireless automatically. The wireless icon animates as if trying to connect on startup or logon and always ends up...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:42.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App