Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE8 open in new tab stuck at Connecting

12 Oct 2009   #1
Balut

Win 7 Ultimate RTM
 
 
IE8 open in new tab stuck at Connecting

Ok, I have seen other posts on this in the forum, but none that have solved the problem for me, so here is another one to hopefully get the solution. I have Windows 7 RTM and until yesterday, the open in a new tab function of IE8 worked fine. Now it just hangs on a new tab with "Connecting" on the tab. I can open a URL on that tab if I select a favorite or type in a URL. I did do install/uninstalls of some Canon software for my digital camera (uninstalled because it wasn't working with Windows 7) and I also installed Google Picasa 3.5. I'm not sure if any of those were the culprit as I have found numerous complaints about this problem. I tried regsvr32 actxprxy.dll and a reboot, but that didn't work. Any help would be appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.
12 Oct 2009   #2
Antman

 

Delete your temporary internet files cache.

Because I stream quite a bit of video, I also found it useful to upsize my cache size.

.


Attached Thumbnails
IE8 open in new tab stuck at Connecting-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2009   #3
Balut

Win 7 Ultimate RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
Delete your temporary internet files cache.

Because I stream quite a bit of video, I also found it useful to upsize my cache size.

.
Thanks for trying, but that's not even close to a solution for this problem. Anyone else?
My System SpecsSystem Spec
.

12 Oct 2009   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Balut View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
Delete your temporary internet files cache.

Because I stream quite a bit of video, I also found it useful to upsize my cache size.

.
Thanks for trying, but that's not even close to a solution for this problem. Anyone else?

We might get closer to a solution if you provide us with more information. Is it connectivity, a browser problem, or something else.

Ken
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2009   #5
Antman

 

Quote   Quote: Originally Posted by Balut View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
Delete your temporary internet files cache.

Because I stream quite a bit of video, I also found it useful to upsize my cache size.

.
Thanks for trying, but that's not even close to a solution for this problem. Anyone else?
It solved it for me. Since it is not even close, it is reasonable to conclude that you did not try it. Try this then - relocate the TIF directory to another drive, forcing a rebuild of your corrupted TIF.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2009   #6
Balut

Win 7 Ultimate RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
We might get closer to a solution if you provide us with more information. Is it connectivity, a browser problem, or something else.

Ken
You're right. My appologies to AntMan for my snippy response . Not an excuse, but just had gotten off the phone with Microsoft support who were less than helpful (since W7 isn't publically released yet).

Here's more info: Browser works fine when opening first page. If I right click on a link to "open in a new tab" the tab opens with a blank page and "Connecting" on the tab. That's as far as it will go. Same thing happens if I left click on a link that normally opens a new tab. I've seen many references to this behavior on IE8, so I was hoping to get someone who was familiar with the problem; and hopefully the solution.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2009   #7
Balut

Win 7 Ultimate RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
It solved it for me. Since it is not even close, it is reasonable to conclude that you did not try it. Try this then - relocate the TIF directory to another drive, forcing a rebuild of your corrupted TIF.
Actually, I did try it (one of the first things I did try), along with a reset. As I stated above, I appologize for my snippy response. Thanks for the other suggestion; I'll give it a try (if I can figure-out what directory you are referring to).

UPDATE: Found it; didn't fix it.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2009   #8
Antman

 

Fermented duck egg -

I am familiar with the problem. I have corrected the problem. I used the methods provided.

Sige na.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2009   #9
Balut

Win 7 Ultimate RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
Fermented duck egg -

I am familiar with the problem. I have corrected the problem. I used the methods provided.

Sige na.
Small insect non-feminine -

I tried provided methods. It did not correct problem.

C Ya
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2009   #10
brummyfan

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Hi Balut,
If you have "SSVHelperClass" Add-on enabled, disable it and see whether that helps.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE8 open in new tab stuck at Connecting




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
CPU stuck @ 100% unless task manager is open
I'm not sure why, but my CPU has been stuck at 100% load all the time for the past couple of weeks. I have a core temp gadget running to monitor it, and have been trying to figure out what happened. I have uninstalled all games and apps that were installed since the problem occurred, eliminated all...
Performance & Maintenance
Dial up stuck on Modems Connecting
I have an Datacard which I am trying to connect to internet but it gets stuck on the "Modems connecting" Step while Dialing Well this doesnt happen when I logon to another account on my laptop....... So I guess there is something wrong with my account can anyone help me here I am...
Network & Sharing
Connecting to Wireless Router keeps connecting and disconnecting
Hello Guys, I am having trouble with my wireless connection. It was working fine till a couple of days back and then started acting up. Let me explain the problem in detail. System connects to the router. It shows full signal. After 10-15 seconds the wireless gets disconnected. After that the...
Network & Sharing
Network is not connecting to internet, stuck on "identifying" & public
Hi guys! I'm new to this forums so please be patient with me. I recently got rid of a virus... but i think it did some damage to the computer. I know that it deleted some registry files for firewall (but I fixed that, following some other advice from other threads on here).... but the next issue...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:30.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App