Google Chrome on initial startup takes too long to load


  1. Posts : 47
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
       #1

    Google Chrome on initial startup takes too long to load


    Hi, so after using google chrome for about a year and having no problems whatsoever, just today I encountered one where the initial startup takes a very long time about 10-15 minutes, and this is only on initial launch, as when I keep chrome open any new chrome windows I launch load normally which is nearly instantly. I have done every procedure herehttp://http://productforums.google.c...me/h1A_mmOEeqs though not separately and it still takes an incredibly long time for chrome to load on initial launch. Any help would be greatly appreciated!
      My Computer


  2. Posts : 18,415
    windows 7 home 64bit
       #2

    Hi there .. Read the Tutorial below it might help speed things up ...

    Chrome Browser Proxy Settings - Change to Speed Up
      My Computer


  3. Posts : 47
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
    Thread Starter
       #3

    Thanks for replying maxie! Though I regret to say I already tried that as when I arrived on the last window I already had the option unchecked, as well as the other checkboxes. I tried it still and hit OK twice and timed it till Chrome launch it was 7 mins.
      My Computer


  4. Posts : 5,915
    Windows 10 Pro X64
       #4

    Try uninstalling and then reinstalling chrome and see if that helps.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 22:20.
Find Us