Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IMDB Trailers Won't Play - Is it the newly installed Chrome browser?

18 Dec 2013   #11
maranatha4u

Windows 7 Pro, 64-bit
 
 
Already Enabled

Thanks so much. The Adobe Flash has already been enabled on this settings page, so it rules that out. I'll continue to research this; it just makes me more determined! :) Thanks again for your help.


My System SpecsSystem Spec
.
18 Dec 2013   #12
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

I was able to test using Chrome Version 31.0.1650.63 m

The button/links that you mentioned work just fine :-(

The website pops up a lightbox and plays the video.

I see the "X" from the lightbox in your last screenshot.

Try right clicking on the Watch Trailer button and selecting "Open in new tab".

You could also try a new Windows user profile just as a test...
...and/or the safe mode with networking.
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2013   #13
maranatha4u

Windows 7 Pro, 64-bit
 
 
Just Tried

I just tried right-clicking the buttons to open in new tab. It did so, only each new tab still just showed a light box with no video. Very, very odd. I can go to YouTube and play any video immediately with no issues whatsoever.
My System SpecsSystem Spec
.

18 Dec 2013   #14
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Have you tried using the safe mode with networking? That might tell us if some other app is getting in the way.
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2013   #15
maranatha4u

Windows 7 Pro, 64-bit
 
 

I'm sorry, but I don't think I have the technical know-how to do this. But, I'm certainly willing to try it.
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2013   #16
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Turn the computer off and let it sit for a minute or so.

Once you turn it back on, repeatedly tap (press) the F8 key while it is starting.

You should be presented with a screen that looks like this:

IMDB Trailers Won't Play - Is it the newly installed Chrome browser?-safe-mode.png

Select Safe Mode with Networking and watch the list of files scroll by the screen. Eventually, you should see an ugly version of your desktop (or you may be asked for your password and then the see the desktop). Open Chrome and see if it will play those videos via that button.

After the test, just restart the computer again and do nothing special. It should start up in the normal mode.

The safe mode does not load a bunch of extra stuff that normally runs. If Chrome plays the videos in the safe mode, then we know that the issue is probably not with Chrome.

Let's find out the results of that test before we try anything else.


My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2013   #17
maranatha4u

Windows 7 Pro, 64-bit
 
 

I appreciate your detail directives here! :) Thank you.

I did select the safe networking field but then couldn't pull up IMDB nor any site for that matter. A popup appeared, "Unable to connect to the proxy server." Screenshot is attached.


Attached Thumbnails
IMDB Trailers Won't Play - Is it the newly installed Chrome browser?-unable-connect.png  
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2013   #18
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

That is not what I expected at all :-(

Did you happen to try IE while you were in that mode? Not that I mentioned doing so - but in light of Chrome not connecting at all - testing with IE is next in line. Could I trouble you to repeat the test using IE?
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2013   #19
maranatha4u

Windows 7 Pro, 64-bit
 
 

Yes, I know. But in IE, I have no issues whatsoever. When I click a Watch Trailer button - any button - the video starts to play immediately. It's excellent. But . . . back to Chrome . . . all "whites!"
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2013   #20
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Sorry that I was not clear about what info we might gain by testing IE in the safe mode:

In the safe mode, Chrome mentioned a proxy. I was wondering if IE had trouble connecting in the safe mode too. The test is an attempt to figure out how your computer is setup and connecting to the internet.

A proxy can be real (another computer) or virtual (software). Either way, all or some internet traffic from your computer passes thru it to get to the internet. This proxy might be setup by your Internet Service Provider or your antivirus software for security reasons. Or, their might not be any proxy at all & thus chrome was wrong while in the safe mode. Testing with IE should give us a second opinion on the proxy issue.

If there really is a proxy, then that might be stopping chrome from showing you the videos via that button in Chrome. It is possible to tell Chrome to use a proxy and tell IE not to use one. Again, testing IE in the safe mode might tell us a bit more about your setup.


It is okay if you want to give up on this issue and live with using IE for that one website. I'm not pushing you to keep troubleshoot things. I'm just offering things as they come to mind. I'm fine with bailing on the issue whenever you are. Or we can play with it some more. It is your call
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IMDB Trailers Won't Play - Is it the newly installed Chrome browser?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
how to completely load imdb site in my browser
Hi none of my bowsers like Firefox and Opera and chrome do not load imdb.com completely and also don't load film posters on this site at all. Please help me solve this problem. Thanks for your attention.
Browsers & Mail
Working with a newly installed SSD
If I install a new, formatted but empty SSD into my computer and then boot up from a Windows disk image file that I have on an external drive, will it transfer the OS along with everything else to the new internal SSD? If not, how do I do that?
Backup and Restore
Movie trailers will not play at Redbox.com
When I try to play a movie trailer at the Redbox site,all I get is a black window with the words "Related trailers click here" I have tried Firefox,Internet Explorer,and Bing,and get the same results. I have the same computer set up at another location and have no problems starting a movie...
Browsers & Mail
SSD newly installed
I just installed a SSD, Crucial M4 64GB, which for now is connected via a SATAII header. If connected to the SATAIII, where it should be, it, or any drive, appears as a USB card with the Safely Remove icon.With it on SATAII it doesn't get the most performance. Any drive on SATAII shows as a normal...
Hardware & Devices
How do I get my newly installed Hard Drive (1TB) with Win 7 installed
to boot up. Here's my issue I have a HP Desk top w/ a standard 320 GB hard Drive. I bought a new Hard drive (1 TB Western Digital) so that I could move everything to the new one and use the old one as storage. I had trouble even formatting the new drive but eventually got it and successfully...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:56.
Twitter Facebook Google+