Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I am having a problem with my new/used laptop

05 Feb 2017   #21
reble

windows 7 home 32 bit, I just changed back from 64 to 32bit
 
 
re: I am having a problem with my new/used laptop

Normly when the X shows up on the wifi icon there is no internet connection. But the wifi connection is working fine. I am typing this reply on my laptop with the X still there. And my tablet and cell phone connect to the wifi also just fine. By the way I did a hard reset on the router already, no change.

Quote   Quote: Originally Posted by Callender View Post
RE: Red X on Wireless Network Connection Icon. I don't know much about that. I've seen it myself a few times in the past and resetting the router via the hard reset button usually fixes it for me along with a reboot. However there have been times when I needed to rewire the master socket. Check DNS and try changing to something else.

DNS Addressing - How to Change in Windows 7



My System SpecsSystem Spec
.
05 Feb 2017   #22
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by reble View Post
Normly when the X shows up on the wifi icon there is no internet connection. But the wifi connection is working fine. I am typing this reply on my laptop with the X still there. And my tablet and cell phone connect to the wifi also just fine. By the way I did a hard reset on the router already, no change.
As I've said already I have seen the same thing happen on my machine. Resetting router and changing DNS along with a reboot has always fixed it for me. Did you try this?

Quote:
Download Wireless Wizard - MajorGeeks

Warning - it's Ad Supported but just displays small ads in the GUI.

Try Networks > Update Network Profile

Tools > Test & Fix
Additionally have a read through this and see if you can follow the instructions:

Red X on network icon – Windows 7 | TCAT Shelbyville – Technical Blog
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2017   #23
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Further info:

It's also possible that the Red X is displayed because of icon cache corruption resulting in the wrong icon being displayed in the system tray.

You might want to reset and clear notification area icons and cache.
How to Reset the Notification Area Icons Cache in Vista, Windows 7
Then you'll need to reconfigure notification area:
Notification Area Icons - Hide or Show System Icons and Notifications
My System SpecsSystem Spec
.

11 Feb 2017   #24
reble

windows 7 home 32 bit, I just changed back from 64 to 32bit
 
 

I did go through everything bellow as far as Securitys. The next screen is grayed out. See the screen capture bellow.



Symptoms –
  • Red X on the network icon (by time on taskbar)
  • Still able to go to the internet
Click “Start or orb”
Run or Search box
type “dcomcnfg” and hit enter
Find: Component Services-Computers-My Computer-DCOM Config-netprofm
Right click “netprofm”
Click on “Properties” select “Security

Navigate to “Launch and Activation Permissions” section changed to “Customize”
Click “Edit”
Click “Add..” Type “LOCAL SERVICE” as the object names then click “OK”
In “Permissions for LOCAL SERVICE”, select “Allow” for “Local Launch” and “Local Activition” Click “OK”, Click “OK”
Reboot



Quote   Quote: Originally Posted by Callender View Post
As I've said already I have seen the same thing happen on my machine. Resetting router and changing DNS along with a reboot has always fixed it for me. Did you try this?



Additionally have a read through this and see if you can follow the instructions:

Red X on network icon – Windows 7 | TCAT Shelbyville – Technical Blog


Attached Images
I am having a problem with my new/used laptop-netprofm-properties.jpg 
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2017   #25
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I have no idea why those settings are greyed out. Are you using a user account with admin rights?
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2017   #26
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

Click on the Start Button and type in the box at the bottom = Device Manager = and hit your Enter Key. If you see any Yellow Exclamation Marks in it, then there is a problem that needs correcting.
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2017   #27
reble

windows 7 home 32 bit, I just changed back from 64 to 32bit
 
 

I don't have a clue eather. Yes my user account has full admin rights.

Quote   Quote: Originally Posted by Callender View Post
I have no idea why those settings are greyed out. Are you using a user account with admin rights?
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2017   #28
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Actually I do know why they are greyed out - I think. It's been a while since I applied settings on my machine so I had forgotten that initially they were greyed out for me also.
Quote:
In the case where it is greyed out – On the general tab, you will see the Application ID. Write this down. Now open up regedit.
Go to HKEY_CLASSES_ROOT\AppID\the app id
Right click on the key
Permissions
Advanced
Ownership – Change to the Administrator
Click Apply and OK
Give the Administrator Full Control
Close out the registry
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I am having a problem with my new/used laptop




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Problem with my laptop
Hi my name is Amy I have a problem with my laptop. On May 3rd It was very strange on sims 3. I was playing sims 3 for 5 hour then the screen went black. I turn it off and turn it back on and it was fine,until it went to the main screen,and it was saying something about c drive corrupted. I check...
General Discussion
Laptop battery problem: laptop powers off unexpectedly at 20%
Hello there, I have an one year-old ASUS K53S Laptop, Windows 7 Home Premium, 6GB Ram and 500HDD. At the beginning, my battery lasted >3 hours in Balanced power mode (which is the one I alway use) and now due to regular use it last about 2 hours. Everything normal until here. About 2...
Performance & Maintenance
Laptop Windows 7 Problem/Software/Hardware? Keyboard problem
Okay, right now I'm currently trying to find out whats wrong with a keyboard that is on a laptop, after the computer starts there are some script errors, I don't know exactly what they are but I ran combo fix without safe mode and restarted the scripts went away...and it started working after...
Hardware & Devices
problem with my laptop
may you help my laptop does not boot window 7 error code showing ''SIPYF IS COMPRESSED'' mya laptop is lenovo ideapad U350
General Discussion
Big Problem with Laptop
Howdy I have this old Sony Vaio laptop. Maybe 8 yrs old. very slow by today's standards. Now it was working running windows XP. I have not even used it for a long time but it was working slowly until now. Just for the exercise I tried loading windows 7 into it, dumb but yes. It didn't like...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:51.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App