Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Firefox slow to load some Web pages after version 52

06 Apr 2017   #1
debodun

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Firefox slow to load some Web pages after version 52

Firefox dropped support of many plug-ins with version 52. Ever since I installed that version, I have had problems with slow performance and page loading (e.g Yahoo, wunderground.com and tvlistings.zap2it.com). I seems to affect pages with flash animations, ads, and a lot of graphic content. The blue circle in the upper left of the browser page just keeps spinning around. Google is one page not affected. Anyone know the reason or if there's an easy fix? I already cleared my cache and history without any perceptible effect. Attached is a screenshot of the former plug-ins and one of the plug-ins after installing Firefox 52.




Attached Thumbnails
Firefox slow to load some Web pages after version 52-plug-ins.jpg   Firefox slow to load some Web pages after version 52-plug-ins2.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
06 Apr 2017   #2
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Quote:
I seems to affect pages with flash animations, ads, and a lot of graphic content.
What do you use to update flash? You're showing v19... when the latest is v25.0.0.127

https://www.adobe.com/software/flash/about/

And that OpenH264 Video Codec should be enabled, mine is, not sure why yours isn't.
My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2017   #3
debodun

Windows 7 Ultimate x64
 
 

That first plug-in screen shot is from a while ago (I just wanted to give an idea of what I has before Firefox version 52). If you look at the next screen shot it shows Shockwave Flash Version 25.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Apr 2017   #4
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Okay, can you enable the 264 codex? It helps with streaming also, go into control panel\internet options\advanced tab and check the software / hardware box, if it's checked, uncheck it, your machine requires a restart to test.

Firefox slow to load some Web pages after version 52-dedum.png


My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2017   #5
debodun

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I don't see the same thing when I go to Control Panel. This is what I see:


Attached Thumbnails
Firefox slow to load some Web pages after version 52-control-internet.jpg  
My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2017   #6
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Go to the Start Orb and type in (internet options) then go to (advance).

Jack
My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2017   #7
debodun

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Okay - found it. That box you highlighted IS unchecked.
My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2017   #8
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

FYI: Sites load for me okay with the following settings:
Firefox slow to load some Web pages after version 52-add-ons-manager-cyberfox.jpg
If you've been updating Firefox every update and never clean installing it then it might be time to clean install it.

a problem with firefox - Page 2 - Windows 7 Help Forums

After the uninstall check for and delete
C:\Program files\Mozilla Firefox or, C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox

C:\Users\username\AppData\Local\Mozilla\Firefox and C:\Users\<username>\AppData\Local\Mozilla\updates and/or C:\Users\<username>\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Mozilla Firefox (if found)

C:\Users\user name\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\profile folder and profiles.ini file

A reboot is needed before installing a fresh copy of Firefox. Then you'll need to re-add the FEBE extension and use it to restore your old profile.


My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2017   #9
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Thanks Jack!

debodun, You can try checking that box and testing if you haven't already tried it, if it makes no difference or makes things worse leave it unchecked.

My next move was going to be what Callender suggested a fresh install, its not hard and using FEBE saves a lot of work. Thanks Callender!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Firefox slow to load some Web pages after version 52




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop slow to load pages
Certain sites, usually with a load of adverts go into whirring icon mode for a good 30 secs several times on my laptop which is i5, 8Gb, SSD, NVidia GeForce 825M. It's a recent-ish fresh install of Win 10. This is both on IE and MS Edge. The same sites are fine on my desktop i7, 8Gb, SSD,...
Browsers & Mail
IE 11 cannot load certain pages
Hello all, I have searched this problem and found many others have had it or similar. However none of the solutions seems to help. Everything had been working fine the it just stopped working. As I am the only administrator account no one could have downloaded anything, and I did not make changes....
Browsers & Mail
IE very slow to load pages or respond to clicks
In Windows 7 (of course), my problem is that IE is very slow to load web pages and also slow to respond to clicks such as menu clicks. It became virtually unusable last evening, taking 30 minutes or more to load a single page, and then an equally long time to respond to every click. Here is what...
Browsers & Mail
Firefox and IE won't load some pages
Hey everyone, does anyone have any idea why both my browsers are refusing to load fairly common websites like espn.com and my university's website?
Browsers & Mail
Firefox & IE8 slow to show, slow to load remainder
I have a strange issue where every webpage (whether via Firefox 3.5.2 or IE8) will always load slower on my Windows 7 system as compared to my Macbook Pro. Both computers are wirelessly connected. I've ran speedtests on both systems, and both come out the same - 5.75 Mb/s (down) .95 Mb/s...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:32.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App