Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound in browsers

01 Jan 2018   #1
tech291083

Windows 7 Home Basic 64 bit
 
 
No sound in browsers

Friends,

I am running Windows 7 Home Basic 64 bit on my PC. I did a clean install of the OS just 7 days ago. Everything seems to be working fine. All drivers also seem to be working well. But I can not hear sound in any of the installed browsers ie IE 11, Chrome and Firefox. All other sounds are there. Its only when I go online and try to visit sites such as YouTube etc that the sound just stops playing. The entire system is fully updated including the OS, apps, paid 3rd party internet security suite and the 3 earlier mentioned browsers as well, but I have no clue as to why this issue has come up in the first place. I always do a clean install of Windows 7 on this very PC at least 3 times a year.

I re-installed the audio drivers just to make sure, but to no avail. Can you please suggest me something. Java and Flash player are installed and updated.

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
01 Jan 2018   #2
Acova

Windows 8.1 x64
 
 

If your sound works in general, then it must be about settings.
See if "Hardware and sound and system sounds" brings you to a resolve.
See if the sound mixer letting you hear sounds for browsers and etc.

Quote:
Its only when I go online and try to visit sites such as YouTube etc that the sound just stops playing.
Did you mean that the sound stops playing at some point in video? (was playing, then stopped)
Or does it not play from the beginning?
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2018   #3
tech291083

Windows 7 Home Basic 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Acova View Post
See if "Hardware and sound and system sounds" brings you to a resolve.
See if the sound mixer letting you hear sounds for browsers and etc.
Tried both, but to no avail.

Quote:
Did you mean that the sound stops playing at some point in video? (was playing, then stopped)
Or does it not play from the beginning?
When I posted the 1st time, there was no sound at all whenever I played videos on YouTube in all the 3 browsers, but now it seems that in some videos sound plays while in some it does not. Ran sfc /scannow command as admin, and did a reboot, but even that did not work either.

I must repeat that - Its only when I go online and try to visit sites such as YouTube etc that the sound just stops playing. Offline all the sounds play. Please guide me this is really annoying. I have so far tried a few tricks after going through similar threads on this very subject, but I have only had bad luck each time I tried a trick. Thanks
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 No sound in browsers




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
How do I fix having no sound in my browsers?
I tried everything i could find on google and reddit and nothing worked. checked the sound bar, reinstalled flash, system restored, restarted my browser, refreshed the page, disabled and enabled the flash plug-in and nothing fixed it. Actually, when I messed with the flash plug-in SOME youtube...
Sound & Audio
Eliminate all Browsers that are 'default browsers'
I do not like having any browser as my default browser. I use Firefox, Opera, and Chrome and sometimes have 2 browsers loaded concomitantly. I mistakenly made Chrome my default browser, how do I reverse this process. I removed Chrome via the control panel but when I reinstalled it it was still set...
Browsers & Mail
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
Sound works on certain videos, but not others (Across all browsers)
(I'm sorry if this has been answered before, but I couldn't think of a way to search for it) When viewing videos on any of my browsers (Firefox, Chrome, and Internet Explorer) for some reason there is no sound for some sites like Youtube or ESPN. But if I go to msn.ca (I only found this...
Sound & Audio
No Sound and flash plays jerk-ish in all browsers.
After trying out Chrome OS in VirtualBox, well, i didn't managed to try it at all, VirtualBox hanged and i did a force shutdown. As a result, i've seemed to have lost the ability to play any sound from anywhere and flash videos played horribly jerky. Before:Here GGT8ZCTBoBA After(first...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:25.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App