Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Entering mailto: from Run command doesn't launch new message

2 Weeks Ago   #1
Buzzed Aldrin

Win 7 Home 32 bit
 
 
Entering mailto: from Run command doesn't launch new message

Hi all,

Problem: Entering mailto: in the Run box fails to launch a new message window. Instead, a zillion (looks like about 50) instances of IE spawn one after another.

Background
  • Thunderbird is my default and only email client.
  • Chrome is default browser. Firefox and IE are also installed.
  • Entering mailto: in address bar of Chrome and Firefox successfully launch a Tbird new msg composition window.
  • Clicking a web email link also successfully launches a new msg window.
  • Entering mailto: in the address bar of IE does NOT work -- same symptoms noted above.
  • The MAILTO protocol is missing from the list of file types in CPanel>Default Progs>Associate a file type...
  • Per screenshot below, in CPanel "Choose defaults for this program" the MAILTO protocol and other options for Tbird are selected but grayed, as if partially enabled?? The selections cannot be changed individually, and I tried "Select All" to no avail.
Again, the only issue is launching mailto: via Run. Except as noted, all other email / browser functionality seems OK.

Any help appreciated!




Attached Images
Entering mailto: from Run command doesn't launch new message-screenshot.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
1 Week Ago   #2
Paul Black

Win 7 HP SP1 64-bit Vista HB SP2 32-bit Linux Mint 18.3
 
 

Hi Buzzed Aldrin,

Screenshots And Files - Upload And Post In SevenForums

This tutorial [Published by Brink] will show you how to upload the file => Screenshots and Files - Upload and Post in SevenForums.

I hope this helps!
My System SpecsSystem Spec
1 Week Ago   #3
Buzzed Aldrin

Win 7 Home 32 bit
 
 

Sorry I'm not seeing what the problem is with my screenshot -- it looks OK on my pc. Does it not appear on your end? Or are you referring to some other file that I should upload?
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Entering mailto: from Run command doesn't launch new message




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
message on monitor screen when entering in sleep mode
hi people i have a problem with my monitor it is a LED Philips 226V4LAB/00 21.5 inch 5ms and i programmed it to turn in sleep mode after 20 minutes.till now all fine.but there it appeared a problem.a few seconds before enters in the sleep mode it appear on the screen the message no video input and...
General Discussion
Startup screen doesn't give dialog box for entering password
My wife shutdown her laptop yesterday and thinks that some software (or windows) updates may have been in the process of installing when she closed the lid of the laptop. When she later went to startup she reached the usual screen with the user icon in the center and clicked on it as usual. Instead...
General Discussion
How to launch equalizer by command?
Hi, I'm trying to figure out how to launch my equalizer from Control Panel > Hardware And Sound > IDT Audio Control Panel by command? I can't create a taskbar/startmenu shortcut to the "app", only a desktop shortcut. I don't really know why that is. There are a few other instances that involve...
Customization
Launch bookmark with Run keyboard command
I'm a big fan of saving shortcuts to the System folder and then launching programs with the Run command Example: Documents folder launched via Run => docs (it's fast) I cannot figure out how to do the same for bookmarks for websites. When I add a bookmark shortcut I get an error when trying...
General Discussion
Crash trying to launch elevated command prompt
Needed to launch an elevated command prompt and now, explorer crashes when I do so. What I've already done: 1) Run sfc /scdannow both from inside Win7 and from DVD. Finds files it can't fix. Appear to be due to (1) login screen customization, and (2) Vista basic custom there. But -- these...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:37.
Twitter Facebook